• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    TMA
    TMA --- ---
    GHOSTSTALKER: V rámci EU lze diskriminovat na základě státní příslušnosti. BRE BANK SPOLKA AKCYJNA to dělá, její slovenská pobočka mi odmítla otevřít účet protože nemám slovenské občanství.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    takovy postreh.. ve vypisu zuna jsou u vsech uctu cisla (i u sporicich). zkusil jsem si poslat testovaci castku primo na sporak a vratilo se jakoze neexistujici ucet. tak kdyby mel nekdo podobne myslenky, nemusi se namahat.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ADAMM: Tak průkaz totožnosti snad budou chtít všude.. :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELLAS: někde po tobě mohou chtít pas (mBank, Zuno), i když je otázka, jak moc na to mají právo ;)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    GHOSTSTALKER: Díky, já si to myslela, ale ověření není nikdy na škodu :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    ale i mimo EU jsou podmínky vesměs stejné. jen vyjímečně účet neotevřou. a občas bývá požadavek trvalý pobyt v čr.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NELLAS: V rámci EU nelze diskriminovat na základě státní příslušnosti. Mimo EU je to něco jiného...
    ADAM
    ADAM --- ---
    u každé banky jinak. v zásadě jsou podmínky stejné.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Měla bych takový ověřující dotaz.. účet u české banky si se stejnými podmínkami jako občan ČR může otevřít kdokoliv? Nebo jsou na to jiné sazebníky či požadavky?
    Díky.
    COLISA
    COLISA --- ---
    mockrát děkuji všem za odpovědi, jdu to prověřit, díky moc:)
    ADAM
    ADAM --- ---
    COLISA: uplne nejlepsi devizy.cz ale kvuli jednorazovimu prevodu se to nevyplati zarizovat.
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    COLISA: pokud to nemusis mit primo, levneji by to vyslo pres moneybookers apod. (posles penize na jejich cesky ucet, aby ti dobili konto, a pak je vyberes na ucet ve vb)
    KRONDOL
    KRONDOL --- ---
    COLISA: prima odpoved je
    ceska sporitelna odstavec 4.1.
    Česká spořitelna - Platební styk
    http://www.csas.cz/banka/nav/osobni-finance/platebni-styk-d00013516#toc_4.

komercni banka:
    Sazebník KB - Úhrady v tuzemsku, ze a do zahraničí
    http://www.sazebnik-kb.cz/cs/obcane/platebni-styk/uhrady-v-tuzemsku-ze-a-do-zahranici.shtml
    COLISA
    COLISA --- ---
    Ahoj, mám dotaz, prosím o radu, potřebuji poslat 400£ (cca 11000) na účet do VB a nemůžu na webovkách najít informace kolik mě to bude stát u České spořitelny a Komerční banky? U Komerčky mám jak CZK,tak eurový účet... Nevím kde najít potřebné částky za poplatky... Řeším, zda mě vyjde levněji si to poslat z ČS na KB na českej účet a pak na eurový nebo rovnou třeba od Český spořitelny...Zítra budu hledat dál,ale říkala jsem si, že mi tady třeba někdo poradí...Moc se v tom nevyznám, mockrát děkuji:)
    ADAM
    ADAM --- ---
    je možné, že to je výhodnější (nevím, mbank nepoužívám), ale kurzy to jsou pořád velmi špatné. horší než třeba čsob.

s axou člověk uspoří dost.
    VXP
    VXP --- ---
    ADAM: o tom dost pochybuju... je tam jenom jeden prepocet, ne dva prepocty +2% poplatek... a vzdycky vidim cenu rovnou v korunach, kterou mi i strhnou, kdezto v mbank strhli predbeznou castku, ktera se pak aktualizuje podle aktualniho kurzu az platba probehne...
    ADAM
    ADAM --- ---
    VXP: paypal má kurzy snad ještě příšernější než mbank :_)
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    ADAMM: nojo, když já si tam tu rezervu nemam jak udělat ;)
    VXP
    VXP --- ---
    RETESKA: ja platim vsechno pres paypal... a na paypalu jsem je pozadal, aby mi to prepocitavali do korun rovnou oni... a mam problem s mbank a 2x prepoctem vyresen :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    RETESKA: pokud nakupuješ v UK a platíš řádově tisíce korun měsíčně, tak bych na tvém místě do toho AXA účtu šel. uděláš si tam rezervu a holt to nebude 100% pohodlné... udělal jsem to taky tak a to jsem bývalý zaměstnanec mBank :) otázka je, zda nebudeš mít taky někdy problémy s akceptací té AXA karty - mně se to stalo bohužel hned několikrát.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam