• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    TMA
    TMA --- ---
    NICTUKU: Použij stejný fígl, jako na smradlavé žebráky. Nevidím je, neslyším je. Pokud ti vlezou do cesty a neuhnou včas, tak bez zastavení prohoď na půl úst něco jako "pardón." Pokud telefonují, tak můžeš být slušný a říci "sbohem" a zavěsit, klidně doprostřed jejich věty, pokud nechceš být slušný tak prostě jen zavěs. Pokud se okamžitě ozvou zpátky, tak už jim to nezvedej a číslo si zaznamenej do "nezvedat" seznamu. Dokud jsi ochoten se s nimi vykecávat, tak cítí, že mají šanci. Nic tím nebudeš předstírat, nebudeš v ničem lhát a je to relativně efektivní způsob.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NICTUKU: odpověď "jsem zaměstnanec konkurenční banky a vy mi nemůžete nabídnout stejně dobré podmínky, jako má banka" zabírá vždycky a okamžitě :-)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    CMLKA: To je naprd, protoze ho zacnou presvedcovat, proc by ji mel zmenit :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NICTUKU: tak rikej, ze uz ji mas od jiny banky
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NICTUKU: Tak řekni, že pokud budeš nakupovat něco většího, tak si na to ušetříš, obecně na dluh nenakupuješ, protože věci denní potřeby pokryješ z výplaty a prostě nemáš zájem. A tvař se ošklivě. U mě to zabírá :D
    NICTUKU
    NICTUKU --- ---
    Porad me ten vopruzujou ritolezci-"partneri" Citi bank a cpou mi kreditni karty. Poradite mi nekdo jak se toho smejdu zbavit? Oni jsou tak drzi, ze nereagujou na me "nechci" a porad mi to cpou. Zvyklat se nenecham, ale rad bych jim to nejak racionalne zduvodnil. Jejich argument, ze nekdy nakupovat budu je obecne neprustrelny. :)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NELLAS: U některých krátkodobých produktů se pro přehlednost uvádí p.m., třeba u kreditních karet (i banky), ale obvykle je u toho tedy uvedená i sazba p.a.

(plus bych ještě chtěl upozornit, že úrok není to samé jako úroková sazba, proto mi tvrzení "Jen v Zuno dostanete na šestiměsíčním vkladu top úrok 3,5 %," přijde nekorektní, na rozdíl třeba od "Jen v Zuno dostanete na šestiměsíčním vkladu roční úrokovou sazbu 3,5 %.")
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    GHOSTSTALKER: Marně přemýšlím, jestli jsem kdy kde viděla uváděný úrok jinak než v roční sazbě. Vlastně ano, u různých společností, které nabízí úvěry a k tomu pouze např. 10% měsíční úrok :D
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NELDE: No hele, vzhledem k tomu, jak je ochrana spotřebitele v EU přísná, tak na takové hraní se slovy už nejedna osoba dojela. Ale teď jsem na tu jejich reklamu koukal a mají tam naštěstí textem napsané, že je to p.a. (ale slepého spotřebitele to může zmást;)
    NELDE
    NELDE --- ---
    GHOSTSTALKER: Ono se ve slově ú-rok ten rok skrývá. Uvádět úrok za jiné období by bylo klamavé. Takže pokud je tv reklama na úrok 3,5%, tak to zase tak klamavé není. Ale to je hraní se slovy. P.S. Neříkej, žes naletěl.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    SKORZ: Ten fígl se totiž týká jen jejich spořicího účtu. Na něm mohou totiž připisovat úroky denně a tím se dostat pod hranici, kdy se daň platit nemusí (tj. když by byla daň menší než 1 Kč, nebo tak něco).

Na zmíněném vkladu se ale celý úrok připíše jen jednou (na konci) tudíž to automaticky přesahuje limit pro osvobození od zdanění.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NELDE: No to sice jo, ale jejich reklamy v TV hraničí s klamavou reklamou, neboť je tam vysloveně něco ve smyslu "Za půl roku dostanete tři a půl procenta."
    NELDE
    NELDE --- ---
    CYNIK: Protože se standardně uvádí roční úrok. Bez ohledu na to, jak často jsou připisované úroky - na tom spořícím denně. Hlavní důvod je srovnání mezi produkty.
    SKORZ
    SKORZ --- ---
    SKORZ: Resp. když to na tom termíňáku necháš podruhé a vydrží úrok 3,5% p.a. (což nevydrží), tak za rok dostaneš ty 3,5%
    SKORZ
    SKORZ --- ---
    CYNIK: To tak píšou všude. Uvádí se roční úrok.
    SKORZ
    SKORZ --- ---
    Spíš je divný, že hlásali, že maj nějakej fígl, jak obejít to zdanění a stejně to ukazuje za ten půlrok asi 1,5% po zdanění.
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    PUNJAB: tak proč to tam píšeou, když dosatnu jenom půlku?
    PUNJAB
    PUNJAB --- ---
    CYNIK: To je jen tim, že úrok se uvádí vždy ročne. Třeba i u měsíčního vkladu.
    Znamená to tedy, že za půl roku nedostaneš 3.5% z vložené částky, ale míň.
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    Zdar, přemýšlím o zuno bank, má pěkný úroky, ale jednu věc nechápu. zde. Fakt nechápu, co myslí tím úrok ročně: 6 měsíců 3.5%. Jak může bejt něco ročně na šest měsíců? Jsem do toho zamotanej, díky za pomoct:-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    HARALD: "Velmi"? Roční PRIBID je 1,34 %.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam