• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    VANEK
    VANEK --- ---
    BOSSORKA: Nojo, rubem nízkonákladové banky jsou omezenější služby. Jenže ve Fiu znají tvou historii pohybů, takže jsou schopní to vyřídit bez dalšího prověřování. Navíc čísla máš hodně špatně:

Pro nárazové, resp. krátkodobé čerpání je určený tarif 2, s poplatkem za přistavení 1 % a úroky 14,3 % p. a. Takže jestli jsi na nule, potřebuješ 15 tisíc a splatit to jednorázově přesně za tři měsíce, jelikož nebudeš mít ani těch pár stovek na průběžné úroky, což by bylo drobet výhodnější, postup je: požádáš o kontokorent 16 tisíc (nevím, jestli se dají méně zaokrouhlené částky); strhnou ti 160 za přistavení, ty si vybereš těch 15 tis., jsi 15 160 v mínusu. Úrok za tři měsíce je (1+0,143/12)^3 - 1 = 3,62 % , tedy vrátíš 15 709 a jste vyrovnáni. (Plus mínus pár korun, resp. bazických bodů: úroky se počítají z přesného počtu dní. Na druhou stranu je zřejmě možné vzít si KK k BÚ úročenému čtvrtletně a ušetřit tím za složené úrokování, i když nevím, jestli se úročení na existujícím účtu dá změnit nebo otevřít druhý účet a dostat KK na ten; ale ono je to fakt čistě teoretická otázka, rozdíl by dělal méně než 10 korun.)

NELDE
    NELDE --- ---
    WITTGENSTEIN: Já na to mám v kalendáři akci, aby se to připomnělo. Jinak bych platil vždy po obdržení výpisu.

VXP: Na každé kreditce se dá vydělat, pokud je bez poplatků - stačí mít ty peníze na spořícím účtu.
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    Potřebuju poradit...
    potřebuju jít ted na nějakou dobou na účtě do minusu/ prostě potřebuju si půjčit 15-20 000. Jsem u Fia, a to co mi nabídli jako možnost kontokorentu se mi zdá značně nevýhodné... při konokorentu 15 000, přeplatím 1800.
    Co/kde navrhujete zřídit si účetú(půjčit si), aby to pro mě bylo co nejvýhdonější - která banka mi půjčí prachy, aniž bych u ní měla účet? Lady karta u KB? ... ty půjčené peníze spaltím cca do 2-3 měsíců. chci si půjčit nejlépe za co nejniýší úroky
    Potřebuju to vyřešit rychle, takže nejlépe, kde se to nepotáhne dlouho... Fio mě v tomto směru dost zkalmalo a řpíštup lidí na pobočce byl teda taky dost smutnej )nebyli schopni mi poraditm, vstělit...)
    co navrhujete? :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    WITTGENSTEIN: Nebude to ten důvod, proč banky takový produkt nabízejí? :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Základní city kreditka není špatná (vedení zdarma, dobré kursy - City střed + 2 procenta). Ale chce to dobrou paměť + železnou vůli, aby člověk vyrovnal dluh v bezplatném období. Přes osmdesát procent vlastníků kreditky tyto vlastnosti postrádá :)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    TMA: jim rikam vzdy 'prominte, jsem strasne lakomej'. to zabere vzdycky. na CITY lidi ale nevim, asi ignoremode.
    VXP
    VXP --- ---
    NELLAS: nechce se mi cist tech 72 stranek obchodnich podminek, ale tak jak to pisou, se vydelat da... poplatek je 50,- prvni rok ti ho odpusti, pokud s tou kartou v kazdem zuctovacim obdobi zaplatis aspon jednou + dostanes premii 250,-

takze nevim na kolik ta karta je let... pokud na 3, tak jsou poplatky (prvni rok zadarmo, dalsi dva 50,-/mesicne ... to dela 1200,- - premie 250,- takze jeste musis nekde "vydelat" 950,- aby ses dostala do plusu)

a pokud mas z kazde platby 2% na premiovy ucet, tak musis za dobu platnosti karty 36 mesicu kazdej mesic utratit tou kartou aspon 1350,-

mno a na vsem co utratis nad tech 1350,- mesicne "vydelas" ty 2% ;-)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VXP: A prakticky? :)
    VXP
    VXP --- ---
    NICTUKU
    NICTUKU --- ---
    no, vsem dekuji za odpoved. Zbavit se jich problem nemam. Koneckoncu uz jsem zacal praktikovat legendarni hlasku:"Nepreji si byt monitorovan!". Ale ptal jsem se hlavne z duvodu argumentace. Podle myho nazoru v tomto state neni absolutne nic, co mi kdo z bankovniho sektoru nabidne, vyhodne. Uz jsem ty kravce rekl, ze to, co nakupuju tak zasadne za svy a krom hypoteky uz zadnou pujcku nechci videt ani z vlaku, ale ta zenska mi sype do hlavy kretenismy o tom, ze to budu mit levneji a ja nemam jak explicitne odargumentovat, ze mi lze.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TMA: k zastaveni na ulici (coz si ale myslim neni ten pripad) se da taky pouzit " diky, ja uz ji od vas mam:) "
    TMA
    TMA --- ---
    NICTUKU: Použij stejný fígl, jako na smradlavé žebráky. Nevidím je, neslyším je. Pokud ti vlezou do cesty a neuhnou včas, tak bez zastavení prohoď na půl úst něco jako "pardón." Pokud telefonují, tak můžeš být slušný a říci "sbohem" a zavěsit, klidně doprostřed jejich věty, pokud nechceš být slušný tak prostě jen zavěs. Pokud se okamžitě ozvou zpátky, tak už jim to nezvedej a číslo si zaznamenej do "nezvedat" seznamu. Dokud jsi ochoten se s nimi vykecávat, tak cítí, že mají šanci. Nic tím nebudeš předstírat, nebudeš v ničem lhát a je to relativně efektivní způsob.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NICTUKU: odpověď "jsem zaměstnanec konkurenční banky a vy mi nemůžete nabídnout stejně dobré podmínky, jako má banka" zabírá vždycky a okamžitě :-)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    CMLKA: To je naprd, protoze ho zacnou presvedcovat, proc by ji mel zmenit :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NICTUKU: tak rikej, ze uz ji mas od jiny banky
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NICTUKU: Tak řekni, že pokud budeš nakupovat něco většího, tak si na to ušetříš, obecně na dluh nenakupuješ, protože věci denní potřeby pokryješ z výplaty a prostě nemáš zájem. A tvař se ošklivě. U mě to zabírá :D
    NICTUKU
    NICTUKU --- ---
    Porad me ten vopruzujou ritolezci-"partneri" Citi bank a cpou mi kreditni karty. Poradite mi nekdo jak se toho smejdu zbavit? Oni jsou tak drzi, ze nereagujou na me "nechci" a porad mi to cpou. Zvyklat se nenecham, ale rad bych jim to nejak racionalne zduvodnil. Jejich argument, ze nekdy nakupovat budu je obecne neprustrelny. :)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NELLAS: U některých krátkodobých produktů se pro přehlednost uvádí p.m., třeba u kreditních karet (i banky), ale obvykle je u toho tedy uvedená i sazba p.a.

(plus bych ještě chtěl upozornit, že úrok není to samé jako úroková sazba, proto mi tvrzení "Jen v Zuno dostanete na šestiměsíčním vkladu top úrok 3,5 %," přijde nekorektní, na rozdíl třeba od "Jen v Zuno dostanete na šestiměsíčním vkladu roční úrokovou sazbu 3,5 %.")
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    GHOSTSTALKER: Marně přemýšlím, jestli jsem kdy kde viděla uváděný úrok jinak než v roční sazbě. Vlastně ano, u různých společností, které nabízí úvěry a k tomu pouze např. 10% měsíční úrok :D
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NELDE: No hele, vzhledem k tomu, jak je ochrana spotřebitele v EU přísná, tak na takové hraní se slovy už nejedna osoba dojela. Ale teď jsem na tu jejich reklamu koukal a mají tam naštěstí textem napsané, že je to p.a. (ale slepého spotřebitele to může zmást;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam