• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    EFESH: aktuálně třeba Zuno. Jinak z bank Wuestenrot, Axa a i to ING.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    EFESH: dobrý tip je AXA, je k tomu karta s velmi dobrým kurzem pro placení v cizině... ING je taková klasika. Pokud jsi v Praze, Brně, či Olomouci (mám dojem, že nově Ostrava), tak třeba taky Metropolitní spořitelní družstvo. http://www.mesec.cz/produkty/sporici-ucty/2430/
    EFESH
    EFESH --- ---
    BUNDA: kde ho doporucis - ING?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    VANEK: tak spoření mám také jinde :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    Spořák za 1,25 teda žádná sláva.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    EFESH: připojuju se k ADAMM krom karet (používám kreditku jiné banky a prakticky nevybírám) mohu jen doporučit.

btw Fio Maestro se hodilo občas v některém německém, rakouském kšeftu, kde berou jen EC a Visu a MasterCard ne.
    EFESH
    EFESH --- ---
    ADAMM: dik

filtroval sem, neco sem si tu i jinde nacet, a zajimal me jednoznacnej vyrok od mistnich prispevatelu
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    EFESH: mohu doporučit. zkus filtr a dostaneš mraky informací...

Vesměs mají vynikající produkt - s výjimkou platebních karet ČSOB. Já používám sice jako primární mBank, FIO mám jen jako doplněk, ale rozhodně relativně rozumná volba.
    EFESH
    EFESH --- ---
    doporucite tu (nebo zasadne zavrhnete) jit do FIO banky?
    (hlavne pro ucet bezny, sporici a majetkovy -> investice)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    CMLKA: ten netbanking neni spatny, ale par veci me svrbi..
    - proc mam na uvodni strance sumu jablek s hruskama (prachy na normalnim, sporicich i terminovanych uctech), nechapu, pritom abych videl stav jednotliveho konta, musim proklikavat.. a ta velikost pisma je taky fajn, hlavne pro lidi, co jsou daleko od monitoru a koukaji pres rameno.
    - prehled budoucich plateb je na muj vkus moc zasity.. a clovek se musi proklikavat, klidne by mohlo byt na uvodu.
    - nekdy na neco clovek musi kliknout dvakrat
    - nelze pouzivat tlacitko zpet, coz by nebyl problem, kdyby tam teda nekam vlevo nahoru dali nejakou smysluplnou "zpet" navigaci sami.
    - celkove se v tom zabalenem horizontalnim menu ztracim, kdyby to byl rozbaleny vertikalni strom, asi je to lepsi, zas tolik urovni tam nemaji..
    - casto se pristihuju, ze jsem se nejak podvedome proklikal do trvaleho prikazu, i kdyz chcu delat jednorazovy...

ale vcera jsem objevil, ze na uvodu jde customizovat to prave tlacitkove menu, coz me potesilo, ackoliv, nevim jak moc mi to pomuze, ale alespon jsem si tam vytahl tlacitko do budoucich plateb...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    tak prave prijel Zuno kuryr, to je fajn, ze to takhle pekne slape, registrovala jsem se snad v pondeli, tak este uvidim, co ten zbytek, ale asi nikdy v zivote jsem nemela z banky takovou radost :) a ty barvy me fakt bavej!
    MALKE
    MALKE --- ---
    NICTUKU: Na tyhle omrzováky funguje jako kouzlo "Nastoupil/a jsem na rodičovskou dovolenou." Tvé číslo na několik příštích let vymažou:)
    TMA
    TMA --- ---
    SIMCIIQ: Pokud vím, tak na kartu se peníze běžně poslat nedají, bude je ten někdo muset poslat na účet, ke kterému je ta karta vydaná. Tedy se uplatní položka sazebníku "přijaté zahraniční platby" [možná si strhne i odesílatel poplatek, který musí zaplatit své bance za "odeslání zahraniční platby"]. Rozdíl proti tomu použít stávající účet u RB může být pouze ve výši poplatku za přijetí zahraniční platby. Zatím mají v sazebníku u přijatých zahraničních plateb 0, ale to se může změnit téměř ze dne na den. Je to jen technikálie, ale je potřeba s tím počítat.

Pokud vím, tak vybírání cizí měny (EUR) z bankomatu závisí na tom bankomatu.
    VXP
    VXP --- ---
    SIMCIIQ: jak je to s vybiranim EUR netusim... lepsi se zeptat primo v ZUNO...
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    VXP: díky o té zuno slyším prvně.. jsem opravdu lajk a v tomhle se rozhodně nevyznám tudíž chápu správně, že když si nechám udělat kartu zuno a jeden měsíc mi na kartu přijde 100 euro jeden třeba nic a další třeba 500 euro, tak měsíčně platím 0 CZK za vedení účtu pouze, když si ty peníze budu chtít vybrat, tak zaplatím 18 kč za vybrání v bankomatu v raiffce?
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    prosím můžete mi poradit, jak nejlépe vyřešit situaci, kdy obchoduji s francouzema, mám účet u rb, frantíci mi budou posílat peníze na účet a teď potřebuji nejvýhodnější variantu. nějaká banka s minimálními poplatkami?
    mám ještě možnost francouzský banky, ale zatím jsme se nepodívali, kolik stojí výběr z bankomatu.
    díky
    TMA
    TMA --- ---
    VANEK: NEEEEE! Konec uživatelsky přátelského bankovnictví!
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: imho ten jejich web - oproti předchozí verzi - vypadá výrazně líp. ale s IB to fakt nesouvisí, však se podívej ;)
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Ale bude :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: to ale není Internet banking :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam