• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    TOM_HOST: Ono se to pomalejší splácení prodraží skoro všude. Nicméně u stavebka jsou ty úroky docela slušné. Musíš ale mít existující smlouvu (alespoň dva roky), abys dosáhl na překlenovák a pak šel na regulérní úvěr (s nižsím úroky).

I když, pokud to není kritické, tak bych si na stavebním raději těch 100k ušetřil (-;
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    NELDE: prave ze radsi pomalejc ... ale stavebni sporka me vubec nenapadla ... dik
    NELDE
    NELDE --- ---
    TOM_HOST: Stavební spořitelna. Na hypo je to málo, navíc musíš ručit majetkem.
    Ale záleží na tom, jak rychle jsi schopen splácet, pokud hodně rychle, tak by se mohl vyplatit nějaký splátkový režim na materiál + kontokorent/kreditka na práci.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    kdyby jste sli pro pujcku na rekonstrukci 100.000 ... kam by jste sli?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    YMLADRIS: doporučil bych se mrknout na Měšec nebo na mFórum, kde se o tom baví lidi, co tomu rozumí víc než já. ale asi ano, MSD nebo využít bonus u Zuno, co aktuálně nabízejí (podle toho, jaký máš na mysli vklad, MSD má minimum 100k, pokud se nepletu).
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ADAMM: a s terminovanym vkladem bys doporucil to same, MSD?
    VANEK
    VANEK --- ---
    My o vlku, a zrovna dnes v HN:
    Úroky na spořicích účtech začaly růst :: Účty | Zprávy :: ZLATÁ KORUNA
    http://www.zlatakoruna.info/clanky/15-1-ucty/26315-uroky-na-sporicich-uctech-zacaly-rust
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    EFESH: aktuálně třeba Zuno. Jinak z bank Wuestenrot, Axa a i to ING.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    EFESH: dobrý tip je AXA, je k tomu karta s velmi dobrým kurzem pro placení v cizině... ING je taková klasika. Pokud jsi v Praze, Brně, či Olomouci (mám dojem, že nově Ostrava), tak třeba taky Metropolitní spořitelní družstvo. http://www.mesec.cz/produkty/sporici-ucty/2430/
    EFESH
    EFESH --- ---
    BUNDA: kde ho doporucis - ING?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    VANEK: tak spoření mám také jinde :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    Spořák za 1,25 teda žádná sláva.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    EFESH: připojuju se k ADAMM krom karet (používám kreditku jiné banky a prakticky nevybírám) mohu jen doporučit.

btw Fio Maestro se hodilo občas v některém německém, rakouském kšeftu, kde berou jen EC a Visu a MasterCard ne.
    EFESH
    EFESH --- ---
    ADAMM: dik

filtroval sem, neco sem si tu i jinde nacet, a zajimal me jednoznacnej vyrok od mistnich prispevatelu
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    EFESH: mohu doporučit. zkus filtr a dostaneš mraky informací...

Vesměs mají vynikající produkt - s výjimkou platebních karet ČSOB. Já používám sice jako primární mBank, FIO mám jen jako doplněk, ale rozhodně relativně rozumná volba.
    EFESH
    EFESH --- ---
    doporucite tu (nebo zasadne zavrhnete) jit do FIO banky?
    (hlavne pro ucet bezny, sporici a majetkovy -> investice)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    CMLKA: ten netbanking neni spatny, ale par veci me svrbi..
    - proc mam na uvodni strance sumu jablek s hruskama (prachy na normalnim, sporicich i terminovanych uctech), nechapu, pritom abych videl stav jednotliveho konta, musim proklikavat.. a ta velikost pisma je taky fajn, hlavne pro lidi, co jsou daleko od monitoru a koukaji pres rameno.
    - prehled budoucich plateb je na muj vkus moc zasity.. a clovek se musi proklikavat, klidne by mohlo byt na uvodu.
    - nekdy na neco clovek musi kliknout dvakrat
    - nelze pouzivat tlacitko zpet, coz by nebyl problem, kdyby tam teda nekam vlevo nahoru dali nejakou smysluplnou "zpet" navigaci sami.
    - celkove se v tom zabalenem horizontalnim menu ztracim, kdyby to byl rozbaleny vertikalni strom, asi je to lepsi, zas tolik urovni tam nemaji..
    - casto se pristihuju, ze jsem se nejak podvedome proklikal do trvaleho prikazu, i kdyz chcu delat jednorazovy...

ale vcera jsem objevil, ze na uvodu jde customizovat to prave tlacitkove menu, coz me potesilo, ackoliv, nevim jak moc mi to pomuze, ale alespon jsem si tam vytahl tlacitko do budoucich plateb...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    tak prave prijel Zuno kuryr, to je fajn, ze to takhle pekne slape, registrovala jsem se snad v pondeli, tak este uvidim, co ten zbytek, ale asi nikdy v zivote jsem nemela z banky takovou radost :) a ty barvy me fakt bavej!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam