• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    HEAVYN: To se da vyresit uzavrenim smlouvy treba s ( http://www.exchange.cz/deviza.php ). Posles EUR vrati CZK. Od urcite castky nejsou uctovany ani zadne poplatky.
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    HARALD: jj je to vyhodnejsi u FIO, ale pak zas vyber EUR je dosti drahy a kurzy na prevod na koruny je taky sileny. Takze premyslim ty eura odtamtud zas nekam prevest kde budou ty penize lip pouzitelny
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Hmm, pokud nemáš jako hlavní účet, tak platíš 99,- To není důvod zkoušet (snad jen kvůli laciným výběrům - jak jim ale dlouho vydrží?). A spořící účet s odchozí platbou 9,- (kdyby aspoň to bylo na vlastní účet u nich zdarma) také není zrovna standard.
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Všechno je na prodej, záleží na ceně. Navíc současný nástup dalších bank může trhem pěkně zahýbat a co neplatí dnes může platit zítra.
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: Ale blbost. Kdyby byla FB na prodej, je už prodaná dávno, a nízkonákladové účty je jen malá část z jejích aktivit.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Equa bank - běžné účty, spoření a termínované vklady - Equa bank
    http://www.equabank.cz

tak nakonec to spustili docela rychle :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Air Bank: Ceník se vejde na jednu stranu, ale ušetříte s ním? - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/air-bank-cenik-na-jednu-stranu-ale-usetrite-s-nim/
    NELDE
    NELDE --- ---
    MRTVY_KENNY: Nepůjdu - já mám spoření s více než 3% ještě na dlouhou dobu, takže to nepotřebuju. Jsem s mBank spokojen a nemám ani Fio, ani ZB. Jen jsem zědav, kam se ten trh pohne - díky konkurenci více bank budou muset všichni přitlačit. Osobně si myslím, že nebude místo na trhu pro více než tři hráče, takže minimálně dvě banky z té pětice (mB, Fio, ZB, AB, EB) budou muset skončit. Nebo dojde k nějakým akvizicím. Čekal bych třeba, že Kellner koupí nějakou a spojí s AB (Fio?) a ZB se bude integrovat s matičkou RB. Největší je dneska mBank, takže má největší šance přežít. Ale uvidíme.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: mozna nejsem vhodny pozorovatel. ja sporim prakticky veskere prachy, se kteryma v ramci mesice disponuju, na 2% v zunu a za zadne odchozi platby neplatim ani jinde. takze ani to ??+0.2 me nejak nelaka, kdyz si spoctu, kolik odchozich za mesic udelam..
    nehlede na to, ze kdo vi, cemu rikaji sporici ucet. ale klidne se pak chytnu za nos :)
    (a taky uz z tech naklikanych smluv zacinam mit knizku, takze brzdim :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: tak Top 3 úrok + 0,2% navíc + běžný účet zdarma - proč si to nevzít, že ano.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    NELDE: tzn ty uz vis, ze to bude pro tebe natolik atraktivni, ze k nim pujdes? spis na to jsem narazel. takove lakani na zajice v pytli vymenou za kousek soukromi.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MRTVY_KENNY: No, spamů mi chodí spousta. Většina emailem, kde se dá nastavit filtr. Normální poštou moc ne, je to drahé (-; Takže asi stojí. Zejména pokud je to o bance, kde mám účet, a ne o jejich "marketingových partnerech".
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    NELDE: hlavne vubec nevis, jestli to vlastne stoji za ty tri roky "zasílání informací o společnosti a jejích službách", k cemuz se upisujes..
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: jj tak nějak to chápu též...
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Jestli dobře chápu, tak dokud nezaložíš ten spořící účet, tan nebudeš vědět, jestli jsi byl mezi prvními.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Dobrý nápad - už jsem psal, že přes spořící účet budou banky získávat "spící" klienty - co tam nemají peníze, ale když to nic nestojí - co kdyby to byla jednou ta nejlepší možnost (-;

Mimochodem mají tam vpravo hezký slovníček výrazů. Doporučuji nakouknout.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: také jsem se zkusil zúčastnit tak jsem zvědav :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Zajímavá akce Air Bank - prvních 5000 lidí bude mít +0,2% na spořáku (a slibují Top3 úročení).

Pravidla akce Trvalá prémie | Air Bank a.s.
    http://www.airbank.cz/cs/pravidla-akce-trvala-premie/
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    BUNDA: fio app je bezva; kromě vyhl. nejbližších bankomatů Pharro a podporu šablon pro příkazy mi nic dalšího nechybí. Snad na tom do konce roku máknou.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Zdarma bude opět zdarma, mBank zruší omezení plateb - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/finance/penize/clanek.phtml?id=714178
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    STARDAY: Klasika - za vedení účtu. Hotovost jsem na účet v životě nevkládal..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam