• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MRTVY_KENNY: co nemaj co skrývat :-D
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    konecne banka, ktera ma na reklame normalni lidi :o))

ATAN
    ATAN --- ---
    Nevite jak levne prevest penize z Ruska?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NAVARA: ano na PP a net platby není emboss třeba ten využiješ nejčastěji v půjčovnách aut a občas někde, kde ještě mají žehličku a ty místa ubývají.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAM: chci mit pro kazdou menu dva ucty - na jednom mam penize ale bez karty, na druhem mam prd a kartu s povolenymi platbami; pokud mi k tomu u axy budou stacit jen dva ucty, pak super

BUNDA: jeden (CZK) mam kvuli kompatabilite, ostatni samozrejme pokud vystacim pro paypal&spol s non-emboss, tak mohou byt obyc
    ADAM
    ADAM --- ---
    NAVARA: me jde přes web taky otevřít jen EUR.
    na časté placení v různých měnách na webu je ideální axa.

mají tak dobrý kurzy, že tě to vyjde levněji než účty pro každou měnu zvlášť a oser to je nulovej (jediný účet navíc).
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: No, třeba bez embossu bych zůstal před pár dny na letišti.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NAVARA: co máš pořád s tím embossem? To chceš všechny karty používat v autopůjčovnách?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    VANEK: to uz jsem koukal - maji tam jen ten EUR, ale kdyz nad tim premyslim, tak bych kvuli moznosti bezpecne platit v ruznych menach (jak kurzove, tak karetni riziko) musel zakladat sest dalsich uctu s trema platebnima kartama...

coz je mi na moje obcasne pouziti prilis mnoho prace... (nemluve o poplatkach za karty, jestli bych musel porizovat emboss)
    VANEK
    VANEK --- ---
    NAVARA: Pokud už člověk jeden účet má, dají se další otevírat po webu, ale je potřeba podepsat dodatek smlouvy o zakládání podúčtů, který aspoň mně před lety nedali automaticky a musel jsem tam podruhé. A taky si nejsem jistý, jestli se to týká i exotičtějších měn. Zkus prostě v IB, jestli to jde, a pokud ne, případně se zeptej na webu, odpovídají celkem rychle.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NAVARA: i kdyz... predpokladam zebych stejne ke kazdemu uctu musel mit spesl kartu (idealne emboss), abych mohl platit na netu v mene chargovane platby (a tedy i dva ucty, pro schovani penez a pro platbu jako takovou), takze spise oser...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    VANEK: jsou to schopni zakladat pres web (kdyz uz tam jeden osobni ucet mam) nebo se musi osobne na pobocku? vidim v nabidce jen EUR, ale mne jde i o USD (primarne), GBP (pokud nic nebude stat)
    FTN
    FTN --- ---
    TBC: díky! asi to tak dopadne, zítra zajdu na pobočku...
    A ještě zpět k RB:
    Když jsem se snažil naznačit slečně, že jiná banka nabízí daleko zajímavější služby za méně peněz, tak mi odpověděla, že nabídky jiných bank nezná a že mi může nabídnout jen to jejich...
    Ve škole mne neminul nějaký ten semestr marketingu a tohle je prostě "fail". Nejen že by měla znát nabídky konkurence, ale ještě by mi měla být schopna brilantně vysvětlit, proč si ten účet mám otevřít u nich! No nic... :)
    TBC
    TBC --- ---
    FTN: tak osobni - eKonto je porad v pohode, ja ho mel jeste historicky s Expandia banky... ale co se tyce toho firemniho uctu u RB byl jsem na tom uplne stejne, des a hruza, byl jsem rad ze jsem se ho zbavil..

pro firmu mi bohate vyhovuje FIO, pokud nepotrebujes casto hotovostni operace, myslim idealni volba
    FTN
    FTN --- ---
    Zkušenost:
    Před cca dvěma roky jsem si založil eKonto u Raiffeisen bank. Stálo mě to tehdy 31,- za vedení, 31,- za kartu a 31,- za internetové bankovnictví, takže 93,- celkem. Porovnával jsem to tehdy a konkurence na tom byla o něco lépe, ta částka byla spíš vyšší. Od té doby jsem účet spokojeně používal, nikdy jsem ho celý nevyčerpal, jednou jsem ztratil kartu, jinak nic, kvůli čemu by mě banka neměla mít ráda. :) Poplatky se neustále zvyšují, aktuálně platím 210,-. Skončil jsem školu, udělal si živnost a potřebuji další účet na podnikání. Tak jsem jako věrný zákazník zašel na pobočku RB a zeptal se, jaké budu mít podmínky u druhého účtu. Budu podnikat a to znamená, že jim nemůžu slíbit, kolik mi každý měsíc na účet přijde. Možná nic, možná těch 100 nebo 500 tisíc, které oni chtějí (za slevu 20,-)... :) Suma sumárum vedení účtu v CZK, internet banking a elektronická karta za 335,- měsíčně... :) Tak to sorry, jedině že měla slečna pěkný oči, tak jsem jí hned neposlal do háje, ale plánuju zrušit i ten běžný účet.
    Pročtu tady diskusi a zkusím vybrat něco rozumnýho...
    VANEK
    VANEK --- ---
    NINE_OF_NINE: http://www.fio.cz/bankovni-sluzby/bankovni-ucty/bezny-bankovni-ucet "Fio banka vede běžné účty také v EUR, USD, GBP, PLN a HUF. " Plus http://www.fio.cz/docs/cz/cenik_bankovni_sluzby.pdf "Poplatky za operace a služby k účtům vedeným v ... GBP ... následujícím způsobem:
    Sazba v GBP = sazba v Kč x 1/30 se zaokrouhlením s přesností na 1 GBP nahoru (pod 1 GBP na 0,10 nahoru)"
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    DARUMA: Imho i FIO, ale nedari se mi to najit na webu.
    ADAM
    ADAM --- ---
    DARUMA: dva linky pod tebou, pokud se jedná o vyšší částky.
    pokud o nižší, tak devizy.cz

jinak účet v librách ti otevře skoro kterákoli banka. třeba fio úplně zadarmo, že...

pobočky UK bank, které mě napadjí: určitě HSBC, barclays. a citibank sice asi není britská, ale je taky hodně mezinárodní. každopádně všechny jsou drahé, fio by ti imho mělo stačit.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Nevíte prosím někdo, jestli existuje v Čr banka, která mi může otevřít účet v librách?
    Má v Praze pobočku a bankomat nějaká britská banka?
    Jak nejlépe pořešit pravidelné převádění peněz z britského na český účet? Devizovka?
    Díky.
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    NINE_OF_NINE: jj zkusim to tak, musim si to prostudovat, byl jsem u nich zatim jen s hotovosti
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam