• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    MITSU
    MITSU --- ---
    Nejsem si jistej, jestli ti to rekli uplne spravne..kazdopadne slovensko je dobra volba..pokud nebudes chtit v budoucnu uver, kterej ti slovaci vetsinou nedaji..v cechach bys diky vynosum ze zahr. plateb pak dost usetril, dostal bys o dost nizsi sazbu (kdyby sis o to sam rekl, ve vetsine pripadu:)
    MITSU
    MITSU --- ---
    Jinak SEPA platby jsou pro cesky banky vybornej byznys..stoji je podstatne min nez europlatby a klientum uctujou podstatne vic, nez za europlatby..klasickej error evropsky komise, ktera zavedla SEPA system s cilem usetrit klientum penize:)
    JPI
    JPI --- ---
    MITSU: Podle toho jak mi to všude v bankách vysvětlovali, tak jsou SEPA a TARGET2 dva odlišné systémy. TARGET2 (který je výrazně levnější) má implemetováno většina bank evropské unie. Bohužel, pokud odesílatel nezvolí při odesílání, že chce TARGET2 (to mi odesílatele nutit nemůžeme), tak to banky posílají přes SEPA, protože tam mají větší provize na úkor klienta.

Za těch pár dní co to zjišťuju jsem dospěl k názoru, že v ČR není kde brát a účet založím v jiné zemi při nejbližší cestě za hranice. Přičemž tím zahraničím myslím i Slovensko. Kde firemní účet stojí 0,- Sk a příjem libovolné platby ze zahraničí 0,13 EUR. O něčem takovém si můžu nechat v ČR jen zdát.
    MITSU
    MITSU --- ---
    Ad vybery z bankomatu - nepouzije je nejnevyhodnejsi kurz..pouzije se kurz deviza nakup banky, ktera kartu vydala, nikoliv te, ktere je bankomat..
    MITSU
    MITSU --- ---
    SEPA jde pres target2, europlatby chodi pres sit korespondencnich bank. Nejvyhodnejsi pro podnikatele je asi ucet export/import 30 nebo 100 u GE, kdyz opominu FIO, kterou nepovazuju za banku.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CMLKA: když máš Conversion Option nastaveno na kurz PP pak se ti strhne přesně to co vidíš. Když máš nastaveno podle karty vidíš částku v měně nákupu a v IB pak blokaci, jejíž hodnota se pak změní při zaúčtování podle kurzu banky + případná přirážka.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    VXP: ja to u paypalu taky vzdycky vidim v Kc, nicmene stejne se mi pak strhne jina castka - podle banky
    VXP
    VXP --- ---
    YAZZMAN: ja to vyresil paypalem a oni mi to rovnou prepocitavaji (musel jsem jim kvuli tomu psat mail) na CZK, takze vidim v korunach kolik platim...
    YAZZMAN
    YAZZMAN --- ---
    prosím o pomoc!

platba kartou po internetu do UK, v librách, dva účty (mBank a Poštovní spořitelna, oboje nějaké standardní účty se standardní kartou)

vím, že z mBank se to moc nevyplatí (špatný kurz a 2% příplatek za platbu za převod euro -> libra), jak je na tom PS? na jejich webu o tom píší prd :/
    JPI
    JPI --- ---
    ADAM: Sepa je tam za 200+

0,25% z objemu převodu
    min. 50 Kč / 2 € / 3 $
    max. 250 Kč / 10 € / 10 $
    plus 150 Kč*

viz http://www.fio.cz/docs/cz/cenik_bankovni_sluzby.pdf
    ADAM
    ADAM --- ---
    NELDE: já se v tom nevyznám,ale ta sepa tam právě je za těch 25kč, jestli se nemýlím.

prostě normální platba s ibanem je za tuto cenu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAM: Eurozóna by měla jít přes SEPA, ne? Problém je, že SE, NO, HU,RU,BU etc není Eurozóna. A Srbsko, Chorvatsko, Ukrajina a Rusko není ani EU! Tam to možná jde přes dolary.
    ADAM
    ADAM --- ---
    uz mají přímé napojení v CZ. ale je to jedno, slovenská spojka stále funguje.
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    JPI: jak pise adam, ono pro ty zahranicni platby uvadis klientum vlastne konto na Slovensku, takze ze slovenska jdou ty platby primo
    ADAM
    ADAM --- ---
    JPI: u fia je slovensko zdarma.
    z eu jde skoro vše přes target2, takže toho bych se fakt nebál.
    JPI
    JPI --- ---
    HEAVYN: U FIO se bojím toho dodatku, že 25 Kč stojí pouze platby, které jdou přes TARGET2. Bojím se, aby pak v reálu nestála, každá druhá platba 200, což bych byl tam kde jsem.

70% našich plateb ze zahraničí jde ze Slovenska
    10% Švédsko, Norsko, Finsko
    zbylých 20% se pak dělí mezi země:
    Maďarsko, Slovinsko, Srbsko, Chorvatsko, Ukrajina, Rumunsko, Polsko, Bulharsko, Estonsko, Lotyšsko, Litva, Rakousko, Rusko

ADAM
    ADAM --- ---
    DARUMA: na to je velmi jednoduchá poučka - použije se vždy kurz, který je pro tebe horší.. :-)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    DARUMA: Nákup. Pokud je ta karta svázána s librovým účtem u české banky.
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    JPI: pokud si udelas EUR ucet u Fia tak to je myslim vpohode, sam ho mam a EUR platby prijmam, horsi je to pak s posilanim techto penez s nejakou konverzi na jinou menu, kurzy jsou bida a nemam moznost nejakeho dealingu jako u CSOB, nicmene na prijem EUR vporadku, rozhodne netratim jako jinde tech 250
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Mám úplně primitivní dotaz. Když vybírám peníze z českého bankomatu zahraniční platební kartou, tak kolik dostanu Kč za 1 libru? Je to v tomto případě hodnota nákup nebo prodej? Díky.
    Britská libra - GBP - aktuální kurz - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/kurzy/mena/GBP/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam