• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAM
    ADAM --- ---
    NELDE: já se v tom nevyznám,ale ta sepa tam právě je za těch 25kč, jestli se nemýlím.

prostě normální platba s ibanem je za tuto cenu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAM: Eurozóna by měla jít přes SEPA, ne? Problém je, že SE, NO, HU,RU,BU etc není Eurozóna. A Srbsko, Chorvatsko, Ukrajina a Rusko není ani EU! Tam to možná jde přes dolary.
    ADAM
    ADAM --- ---
    uz mají přímé napojení v CZ. ale je to jedno, slovenská spojka stále funguje.
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    JPI: jak pise adam, ono pro ty zahranicni platby uvadis klientum vlastne konto na Slovensku, takze ze slovenska jdou ty platby primo
    ADAM
    ADAM --- ---
    JPI: u fia je slovensko zdarma.
    z eu jde skoro vše přes target2, takže toho bych se fakt nebál.
    JPI
    JPI --- ---
    HEAVYN: U FIO se bojím toho dodatku, že 25 Kč stojí pouze platby, které jdou přes TARGET2. Bojím se, aby pak v reálu nestála, každá druhá platba 200, což bych byl tam kde jsem.

70% našich plateb ze zahraničí jde ze Slovenska
    10% Švédsko, Norsko, Finsko
    zbylých 20% se pak dělí mezi země:
    Maďarsko, Slovinsko, Srbsko, Chorvatsko, Ukrajina, Rumunsko, Polsko, Bulharsko, Estonsko, Lotyšsko, Litva, Rakousko, Rusko

ADAM
    ADAM --- ---
    DARUMA: na to je velmi jednoduchá poučka - použije se vždy kurz, který je pro tebe horší.. :-)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    DARUMA: Nákup. Pokud je ta karta svázána s librovým účtem u české banky.
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    JPI: pokud si udelas EUR ucet u Fia tak to je myslim vpohode, sam ho mam a EUR platby prijmam, horsi je to pak s posilanim techto penez s nejakou konverzi na jinou menu, kurzy jsou bida a nemam moznost nejakeho dealingu jako u CSOB, nicmene na prijem EUR vporadku, rozhodne netratim jako jinde tech 250
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Mám úplně primitivní dotaz. Když vybírám peníze z českého bankomatu zahraniční platební kartou, tak kolik dostanu Kč za 1 libru? Je to v tomto případě hodnota nákup nebo prodej? Díky.
    Britská libra - GBP - aktuální kurz - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/kurzy/mena/GBP/
    JPI
    JPI --- ---
    MUNIN: Díky. Zapomněl jsem dodat, že jde o firemní účet. Plateb je tak 5 do měsíce (v tuto chvíli za každou příchozí v RB platíme zhruba 250 Kč)
    - tím padá Zuno, to dělá jen soukromé účty
    - do City jsem volal. Firemní učet, kde je to zdarma, stojí 1500/měs - to nemá smysl. Soukromý účet, kde je to zdarma, musí mít zůstatek 1,5 mil.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    JPI: Ne. Zuno a Citina mají příchozí zahraniční platby úplně zdarma.
    JPI
    JPI --- ---
    Pochopil jsem správně, že na příjem euro plateb je momentálně nejlevnější v ČR FIO?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    CMLKA: obvykle jde, nevim, delal jsem to tesne po pulnoci.. zkousel jsem to 3x. rano uz to proslo normalne.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MRTVY_KENNY: me to vcera slo uplne normalne...penize tam hned byly a hned sem zadala prikaz k uhrade a bez problemu sel...
    VANEK
    VANEK --- ---
    E2E4: Heh, infolinka rotuje mezi pobočkovými pracovníky :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    E2E4: podívej se na Equa - vedení účtu v USD a EUR není zdarma, ale karta je hybridní, takže jde přepínat mezi CZK/EUR/USD podle toho, kde jsi. nemají to na webu moc popsané, ale nevypadá to úplně zle. http://equa.cz/produkty/bezny-ucet/bezny-ucet/devizove-ucty/#submenu - to o kartách je víc popsané v sazebníku.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    VANEK: kdepak, heh infolinka :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    E2E4: Heh, pobočkoví pracovníci :-)

MRTVY_KENNY: Na rozdíl od ADAM jsem stihl peníze do Zuna poslat tak, že 30. přišly, i založil jsem si tu jejich akci. Pak jsem dostal měsíční výpis: běžný ÚČET + Přijatá domácí platba, - Převod základního vkladu, zůstatek 0,00; na druhé stránce SPOŘENÍ s jiným číslem účtu bez pohybu... co? Až po přihlášení do IB jsem zjistil, že peníze mám na VKLADu a o tom mi neposlali nic.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ADAM: Hm, mně ve FIO říkali, že jen USD a EUR.. Každopádně díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam