• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    HARALD
    HARALD --- ---
    NELDE: Zuno má stejnou matku až v druhém řádu - RB International. Rozhodně v Česku i na Slovensku jedou s cílem být samostatně životaschopní a jejich cíle rozhodně nesměřují k převodu klientů do RB. Soudě aspoň podle motivací interních lidí.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Leckdo by mohl pokládat za výhodnější bankomatové poplatky Zuna.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CMLKA: Zuno je zatím jen SK+CZ, Rakousko ne.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: Equa je projektem Anacap Finance - kteří mají jinak jen nějakou banku na Maltě, v ČR pak nebankovní hypotéky. imho půjdou první, i když jim to nepřeju.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    FAAREX: na mKiosku v zásadě nic nezařídíš. to už spíš na mFóru - ale ZUNO se velmi dobře stará o svůj Facebook. takže v tomhle je to na stejno. u mBank máš tři výběry z libovolného bankomatu za 9 Kč - to je velká výhoda. můžeš je mít zdarma, když platíš dostatečně kartou (2000 měsíčně = 1 výběr, 3k - 2 výběry, 4k = 3 výběry). u ZUNO jsou výběry z RB bankomatů zdarma (libovolné množství, ale musí to být víc jak 1000 Kč) při obratu na kartě 5000 Kč - takže tohle je výhoda mBank. mBank nemá tak designové bankovnictví jako ZUNO, ale je imho fakt rychlé a jede na všech prohlížečích a platformách stejně rychle. nakonec - oboje je to zadarmo, založení je otázka pár kliknutí a doručení smlouvy kurýrem, takže ti nic nebrání vyzkoušet oboje.
    ABE
    ABE --- ---
    NELDE: do konce roku ;)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NELDE: ale na tom Slovensku i v Rakousku se Zunu dari ne?
    NELDE
    NELDE --- ---
    FAAREX: Je tu ještě jeden faktor - Zuno, Air a Equa přišli ve stejnou dobu a cílí na stejný segment. Pochybuji, že všechny přežijou - bez získání velkého množství klientů to bude odepsaná investice. mBank a Fio už jsou zavedené, u nich tohle riziko nehrozí. Dále Equa a Zuno jsou dcery zahraničních bank, tak by si klienty převedli na mateřskou banku (je to vlastně jen značka) - pak by "zdarma" padlo. Air bank v případě neúspěchu bude na odprodej.
    Jinak z té akce na získání klientů u Equa a Zuno se dá tušit, že jim trochu teče do bot.

ADAMM: Na jak dlouho je tak akce na vracení 3%?
    ABE
    ABE --- ---
    CMLKA: jo a jo... kecam to je vlastne u Equa. No pak uz teda zbyva mit 200 koliku na uctu ;))
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ABE: no to ne, musis zaroven zaplatit aspon 5k kartou
    ABE
    ABE --- ---
    ADAMM: Zuno mam zalozene, prijde mi fajn, ale bojim se te matky ;) Asi zkusim tu Equa banku spis... mbank u tebe chapu :)
    ABE
    ABE --- ---
    FAAREX: u toho ZUNA, kdyz ti tam penize budou pravidelne chodit (15 000), budes mit UCET PLUS zdarma tim padem i vybery (nad 1000Kc) z bankomatu zdrama.
    ADAM
    ADAM --- ---
    stejně tu KB zanedlouho zrušíš. uvidíš :-)
    FAAREX
    FAAREX --- ---
    Díky moc všem. FIO fakt ne, kouknul jsem na web a stačilo mi. Zůžilo se to tedy na ZUNO a mBank. Vzhledem k tomu, že mi tam budou peníze jen chodit a jednou za čas je převedu na druhý účet do KB, pobočku, vklady ani bankomaty nepotřebuju.

Je tady někdo kdo měl účet u obou bank a dokázal by to zhodnotit/porovnat? Vím, že se v tom možná moc šťourám, ale zajímá mě to. Když totiž obě porovnám, tak mi vychází naprosto stejné služby za 0 Kč. Někde jsem taky četl něco o kioscích mBank .. dá se tam něco zařídit, když je potřeba řešit věci osobně? .. teď si ještě říkám, že 3 výběry u mBank měsíčně zdarma (viz tabulka) hrají v její prospěch, kdybych to někdy potřeboval. Je to něčím podmíněno? Co znamená to "podle útraty"?

ADAMM: Výběry zdarma z RB bankomatů u ZUNA nejsou ne? Je to za 18 Kč u toho free účtu. Co znamená limit na online platby i normální platby? Dík :)

MRTVY_KENNY: Jj, kdybych se registroval, tak určitě přes někoho. Pokud by byl někdo ochoten zaslat ten mail, tak pls do pošty.

ADAMM
    ADAMM --- ---
    ABE: v Equa mám taky účet, mají teď hezkou akci 3% z platby kartou zpátky. libovolný počet výběrů z libovolného bankomatu za 9 Kč je taky pěkná věc. podle mě designově téměř na úrovni ZUNO a k tomu víc poboček. pro mě malinko lepší než ZUNO a malinko horší než mBank :)
    ABE
    ABE --- ---
    FAAREX: Me se Zuno celkem libi, ale bojim se ze spojitost s RB z toho nakonec udela zase molocha. Stejne jak tomu bylo s ebankou. Byl spokojenej nez to dostala RB do rukou. Ted resim kam prevedu sve ucty.

Mate nekdo osobni zkusenost s equabank ?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    FAAREX: FIO imho není moc uživatelský příjemné. bonus mBank je hodně lidí = můžeš od nich mít peníze vždy okamžitě :) ZUNO je fajn, bonus je dobrý, ale výběry zdarma jsou jen z RB bankomatů a máš jeden limit na online platby i normální platby. jediná pobočka Zuno je v Praze na Václaváku, ale hotovostní podle mě není (to ani mBank, kdybys řešil vklady hotovosti, tak FIO, taky pokud bys čekal platby ze Slovenska)... já bych ti doporučil mBank, ale nejsem nestranný (dva roky jsem tam pracoval).
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    FAAREX: imho mbank. ze zuna se muze jeste vyloupnout vlastne cokoliv. je fakt, ze kdyz si ted nechas od nekoho doporucit zuno, dostanou oba bonus
    myFRIENDS | ZUNO
    http://www.zuno.cz/myfriends/
    ADAM
    ADAM --- ---
    FAAREX: doporucuju fio. vzhledove je sice ebanking na urovni roku 2000, ale funkčně je stále špička z toho co jsem viděl: rychlý, jednoduchý, přímočarý, s neomezenou historií, obrovskými možnostmi filtrací a exportů. prostě po praktické stránce špička.
    stačí se jen během jednoho dne v tom trochu zorientovat.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    FAAREX: zuno ma taky par pobocek - jednu urcite, ale tak ty potrebujes, pokud budes ukladat hotovost na ucet, jinak imho ne....nicmene nejak ty penize z toho uctu budes muset dostavat, takze vyber bude asi nutny, ktery je u Zuno za 18 z Raiffeisenbank bankomatu, z jineho je za 38,-
    Internetbanking je super, ja jsem se Zuno rozhodne spokojena a urcite bych ho doporucila...navic je k uctu i sporeni, ted sporeni plus a i vklad
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam