Filtroval jsem, googlil, ale stejně nemám jasno a raději se zeptám na osobní zkušenosti.
Rád bych si založil účet u Air Bank, ZUNO nebo mBanky a pořád se nemůžu rozhodnout kde. Nebudu snad moc vybírat z bankomatu, ani bych neměl mít moc odchozích plateb. Na to mám studentský účet u KB. Spíš budu mít pravidelnou jednu, dvě příchozí platby, které jsou stejně u většiny zdarma. S tímhle využitím bych ani u jedné z bank nic neplatil, pokud jsem koukal dobře, takže mi jde spíše o uživatelskou přívětivost.
- Air Bank má pobočky, což je pro mě velké +, ale nevím jak často a jestli to vůbec potřeba
- ZUNO má, alespoň podle toho co se mi podařilo dohledat, příjemný e-banking + mobile banking, takže taky docela podstatné +
- a u mBanky zase hovoří pro, to, že to má spoustu lidí kolem a celkem si to chválí
Co byste tedy prosím doporučili? Jde mi opravdu hlavně o to, aby vše šlapalo bez problémů a bylo uživatelsky přívětivé. Nerad bych používal e-banking na úrovní roku 1998 (jak tady někdo psal u FIO). Vím, že se můžu založit zdarma všechny tři účty, ale to není řešení.
Prozatím se nejvíce kloním asi k ZUNO, ale nechám si poradit. Díky za každý názor.