• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Zapomněl jsi na riziko, že nějaký měsíc nebude mít takovou útratu (třeba při pobytu v cizině, v nemocnici, nedostatku přijmů, atd). Pak u Zuna platí 69 poplatku a u mBank 0 až 27 jen pokud ten měsíc bude vybírat.

Mimochodem, jak to vypadá s těmi mBank brandovanými bankomaty - už se ví, jak to mBank využije?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    STEPNI_VLK: pokud budu mít někoho, kdo vybírá jednou za dva měsíce, tak pokud neplatí kartou vůbec, u mBank to má za 9 Kč a libovolný bankomat, u ZUNO 18 Kč bankomat RB. pokdu daný člověk platí kartou hodně, tak má u mBank za 0 Kč libovolný bankomat a u ZUNO 0 Kč bankomat RB.

ten příklad, kdy ZUNO vychází líp, je opačný: někdo, kdo vybírá hodně často - 5x měsíčně (s dostatečnou útratou kartou) znamená 0+0+0+35+35 u mBank, zatímco 0 Kč u Zuno, ale pouze při všech výběrech z RB bankomatů.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ADAMM: Zkus brát v potaz ty, kteří nevybírají desetkrát do měsíce, a rázem může být vše jinak. Já kupř. v současnosti vybírám cca 1x za dva měsíce. A to už pak není problém pohybovat se jednou za čas v blízkosti toho kterého konkrétního bankomatu, zvláště pak pokud s tím dotyčný počítá a jejich lokaci si zjistí.

I když zrovna já podobné věci vůbec řešit nemusím, ježto mám u PŠ výběry zdarma, přičemž bankomatů PŠ a ČSOB je všude tři prdele..
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: jo? to by mě zajímalo, komu to může přijít lepší - pokud teda nebydlí přímo u bankomatu RB.
    HARALD
    HARALD --- ---
    NELDE: Zuno má stejnou matku až v druhém řádu - RB International. Rozhodně v Česku i na Slovensku jedou s cílem být samostatně životaschopní a jejich cíle rozhodně nesměřují k převodu klientů do RB. Soudě aspoň podle motivací interních lidí.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Leckdo by mohl pokládat za výhodnější bankomatové poplatky Zuna.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CMLKA: Zuno je zatím jen SK+CZ, Rakousko ne.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: Equa je projektem Anacap Finance - kteří mají jinak jen nějakou banku na Maltě, v ČR pak nebankovní hypotéky. imho půjdou první, i když jim to nepřeju.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    FAAREX: na mKiosku v zásadě nic nezařídíš. to už spíš na mFóru - ale ZUNO se velmi dobře stará o svůj Facebook. takže v tomhle je to na stejno. u mBank máš tři výběry z libovolného bankomatu za 9 Kč - to je velká výhoda. můžeš je mít zdarma, když platíš dostatečně kartou (2000 měsíčně = 1 výběr, 3k - 2 výběry, 4k = 3 výběry). u ZUNO jsou výběry z RB bankomatů zdarma (libovolné množství, ale musí to být víc jak 1000 Kč) při obratu na kartě 5000 Kč - takže tohle je výhoda mBank. mBank nemá tak designové bankovnictví jako ZUNO, ale je imho fakt rychlé a jede na všech prohlížečích a platformách stejně rychle. nakonec - oboje je to zadarmo, založení je otázka pár kliknutí a doručení smlouvy kurýrem, takže ti nic nebrání vyzkoušet oboje.
    ABE
    ABE --- ---
    NELDE: do konce roku ;)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NELDE: ale na tom Slovensku i v Rakousku se Zunu dari ne?
    NELDE
    NELDE --- ---
    FAAREX: Je tu ještě jeden faktor - Zuno, Air a Equa přišli ve stejnou dobu a cílí na stejný segment. Pochybuji, že všechny přežijou - bez získání velkého množství klientů to bude odepsaná investice. mBank a Fio už jsou zavedené, u nich tohle riziko nehrozí. Dále Equa a Zuno jsou dcery zahraničních bank, tak by si klienty převedli na mateřskou banku (je to vlastně jen značka) - pak by "zdarma" padlo. Air bank v případě neúspěchu bude na odprodej.
    Jinak z té akce na získání klientů u Equa a Zuno se dá tušit, že jim trochu teče do bot.

ADAMM: Na jak dlouho je tak akce na vracení 3%?
    ABE
    ABE --- ---
    CMLKA: jo a jo... kecam to je vlastne u Equa. No pak uz teda zbyva mit 200 koliku na uctu ;))
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ABE: no to ne, musis zaroven zaplatit aspon 5k kartou
    ABE
    ABE --- ---
    ADAMM: Zuno mam zalozene, prijde mi fajn, ale bojim se te matky ;) Asi zkusim tu Equa banku spis... mbank u tebe chapu :)
    ABE
    ABE --- ---
    FAAREX: u toho ZUNA, kdyz ti tam penize budou pravidelne chodit (15 000), budes mit UCET PLUS zdarma tim padem i vybery (nad 1000Kc) z bankomatu zdrama.
    ADAM
    ADAM --- ---
    stejně tu KB zanedlouho zrušíš. uvidíš :-)
    FAAREX
    FAAREX --- ---
    Díky moc všem. FIO fakt ne, kouknul jsem na web a stačilo mi. Zůžilo se to tedy na ZUNO a mBank. Vzhledem k tomu, že mi tam budou peníze jen chodit a jednou za čas je převedu na druhý účet do KB, pobočku, vklady ani bankomaty nepotřebuju.

Je tady někdo kdo měl účet u obou bank a dokázal by to zhodnotit/porovnat? Vím, že se v tom možná moc šťourám, ale zajímá mě to. Když totiž obě porovnám, tak mi vychází naprosto stejné služby za 0 Kč. Někde jsem taky četl něco o kioscích mBank .. dá se tam něco zařídit, když je potřeba řešit věci osobně? .. teď si ještě říkám, že 3 výběry u mBank měsíčně zdarma (viz tabulka) hrají v její prospěch, kdybych to někdy potřeboval. Je to něčím podmíněno? Co znamená to "podle útraty"?

ADAMM: Výběry zdarma z RB bankomatů u ZUNA nejsou ne? Je to za 18 Kč u toho free účtu. Co znamená limit na online platby i normální platby? Dík :)

MRTVY_KENNY: Jj, kdybych se registroval, tak určitě přes někoho. Pokud by byl někdo ochoten zaslat ten mail, tak pls do pošty.

ADAMM
    ADAMM --- ---
    ABE: v Equa mám taky účet, mají teď hezkou akci 3% z platby kartou zpátky. libovolný počet výběrů z libovolného bankomatu za 9 Kč je taky pěkná věc. podle mě designově téměř na úrovni ZUNO a k tomu víc poboček. pro mě malinko lepší než ZUNO a malinko horší než mBank :)
    ABE
    ABE --- ---
    FAAREX: Me se Zuno celkem libi, ale bojim se ze spojitost s RB z toho nakonec udela zase molocha. Stejne jak tomu bylo s ebankou. Byl spokojenej nez to dostala RB do rukou. Ted resim kam prevedu sve ucty.

Mate nekdo osobni zkusenost s equabank ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam