• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KIDLI: a neni osobni bankrot lepsi? nicmene pokud jde o castky v radu desetitisicu, tak to se da snad vyresit proste rozprodanim vybaveni domacnosti ne? eventuelne treba auta....holt....bankrot na pet let a oddluzeni je asi zbytecny si myslim....
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    CMLKA: já nepsal že nemůže, ale že naštěstí nebude, resp. myslel jsem to tak že soud bankrot naštěstí nepovolí každému.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KIDLI: proc by clovek nemohl mit osobni bankrot na matersky?? vzdyt ma prijem od statu a ten je urcite vyssi nez zivotni minimum, takze prostor pro nejake splaceni tam jiste je...
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    VERONIKA22:
    1. Naštěstí...
    2. To věřím, že mít možnost utrácet cizí peníze je lákavá, ale s tímhle způsobem uvažování si ještě skoč půjčit na dovolenou a na novou TV - ideálně k providentům
    3. výborně, takže cestu např. ke konsolidaci půjček za rozumných podmínek sis právě uzavřela
    4. Manžel holt bude muset na 6 dnů v týdnu na 10 hodin alespoň do tesca za kasu nebo doplňovat zboží
    6. Ekonomické vzdělání jsi možná někdy protrpěla, ale jinak jsi ukázkový příklad finančně negramotného člověka - viz tvoje "proto kreditku miluju - nikdy se nestane, že by se po mě chtělo víc než těch 5%." Takhle se kreditka fakt nepoužívá.

Takže upravuji to co jsem psal dřív:
    1. Všechny kreditky okamžitě přestřihni, ať tě je to neláká používat
    2. Nikdy si další nepořizuj - zcela určitě to není produkt pro tebe
    3. co nejrychleji splať 100% dluhu a všechny pokuty co tam jsou - k radám co jsem ti tu psal - můžeš zusit GE a její konsolidaci půjček, ale pochybuju že ti to s nulovým přijmem nabídnou
    4. pomalu se připravuj na návštěvu pána se žlutými samolepkami

Ostatní - neraďte ji kontokorent, který jednak nedostane a druhak jí nepomůže protože ho během 2 dnů vysaje taky (ať na splacení kreditky nebo na nákupy) a bude ve stejnym průseru jako je...

K radám s podvodem se soc. dávkama se vyajdřovat nebudu
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NELLAS: tak pokud mas treba vykyvy v prijmech, ja napr. dostavam nejake odmeny jednou za par par mesicu, tak kreditka mi umozni si veci koupit az o dve vyplaty driv, nez mi ty penize skutecne prijdou...ale ja jedu jen na bezurocne obdobi + slevy u obchodniku
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VERONIKA22: " já tu kreditku milovala a využívám už mnoooho let. je to pro mě hrozně příjemné - mít někde tisíce a vzít si z toho něco až budu potřebovat" / Hele, uvědomuješ si, že ty peníze na kreditce nejsou tvoje, že si je půjčuješ? Mně kreditka nepřijde o nic lepší než kontokorent, spíš je možná ještě více zrádná. I když někteří pokládají i kontokorent za svoje peníze.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    VERONIKA22: Jak už bylo řečeno, smysl to nemá, protože soud s sebou nese náklady řízení.

(tady je tedy případný další háček u úvěrů od nebankovních poskytovatelů, kteří to nedávají k soudu, ale k rozhodci, nicméně na základě neplatných rozhodčích doložek)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    NELDE: mě je z toho dodnes smutno jak se mi kamarádky chlubí, že berou lepší mateřskou a na svatbu tedy nepomýšlejí.
    já jsem v názorech starodávná a tak jsem se vdala ještě před otěhotněním :o)
    NELDE
    NELDE --- ---
    VERONIKA22: Je tu jeden trik - když se manžel (zejména pokud nejste svoji) odstěhuje, tak je z tebe matka samoživitelka a máš nárok na větší příspěvky od státu. Je to běžný trik, většinou to užívají Romové.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    NELDE: celá rodina jsme v průseru tak nesplácení úvěrů řeší i manžel.

NELDE: no díky ale tak růžové to asi nebude

STARDAY: jojo ale ono to s tou prací asi taky tak jednoduché není. teď tu staví obi a tak jsme koukali koho přijímají na pozice prodavačů a oni tam dokonce pořádají výběrové řízení :o(
    a nárazová brigáda nic nevyřeší - potřebujeme mít všechny další měsíce na řádné splátky.

no nic nějak do dopadne už to promýšlím dlouho, jen jsem se chtěl a s vámi poradit kvůli těm zvláštním úrokům.
    i tak díky všem :o)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    pripadne na tu brigadu jit manzel, ne?
    NELDE
    NELDE --- ---
    VERONIKA22: Ještě mě napadla jedna věc, zkus sociálku. Jestli je manžel bez příjmů a ty na mateřské, tak by vám mohli něco přihodit.
    NELDE
    NELDE --- ---
    VERONIKA22: V tom případě ti fakt asi nezbývá než ta brígáda. Do exekutora to nenechej doběhnout. Jestli 70% minimální splátky je 3500, tak potřebuješ přihodit 1500, to je 30 hodin v McDonaldu, to máš za dva víkendy měsíčně vydělané.
    Jinak jak ti mohla říci GE i spořka? Ty máš ty kreditky dvě?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    CMLKA: ty bláho taktéž to máš asi z médií co? my taktéž. neustále všude čteme: zvedejte telefony, komunikujte, snažte se domluvit
    tak jako stará poctivka jsem ten telefon zvedla už asi 19x stále vysvětluji to samé, stále říkám kolik tak můžu posílat. v listopadu mi řekli, že to stačí, v prosinci mi řekli, že už to moc nestačí a nyní mi řekli, že mě ještě tento měsíc hodí exekutorovi.
    pokaždé mi říkají, že dohoda prostě není možná - buď budu slácet jak mám nebo mě předají dál. vůbec žádný splát.kalendář už nemají se mnou v plánu a takto mi to sdělila GE i spořka
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    VANEK: tak mozna jo, ja to nikdy neresila, neb jsem treba cerpala celej, ale vyplata mi ho vratila na nulu a znovu jsem cerpala celej...no kdyz prijdes o praci, tak to problem je, ale da se to tam poslat, splatit a hned zase cerpat, zeano...
    VANEK
    VANEK --- ---
    CMLKA: Neznám všechny české banky, ale pokud vím, takhle to nefunguje - z nějaké evidence jednotlivých "podúvěrů" by IT i účetní zešíleli. Prostě, na rok dostaneš (lépe řečeno si koupíš) právo spadnout tolik a tolik do mínusu, měsíčně se ti úročí skutečné čerpání. Takže odpověď VERONIKA22 je, že spíš než pro totální zoufalce se KK hodí jednak pro lidi s nepravidelnými (ale v dlouhodobém průměru dostatečnými) příjmy, jednak pro jednorázové výdaje, které zvládnou splatit do roka. Rovněž tak třeba v mojí bance je za rok automatická obnova bez dalšího řešení; problém ovšem nastane, třeba když člověk ztratí práci.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    btw neda se i za bankou dojit a domluvit se na splaceni, vysvetlit problem, atd. tusim, ze jsem kdysi nekde videla v televizi, ze vsechno tohle jde, jen je potreba do te banky jit a na rovinu rict, jaka je situace...oni taky o ty penize nechtej prijit, zeano...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    VERONIKA22: no kdyz mi vyplata vystaci na 25 dnu a potom si sahnu na kontokorent, tak v momente, kdy mi prijde dalsi vyplata vetsi nez ceprany kontokorent, tak se mi ten dluh splati, zeano....a druhy den to muzu klidne zase cely vybrat vcetne kontokorentu...nicmene ja mam teda za to, ze se splaci vzdycky jen ta cast, tzn. kdyz jdes treba 5 tisic do minusu, tak v momente, kdy dodas nejake penize, tak umoris tech pet tisic, coz muze byt nejdele za ten rok a kdyz si tyden po tech 5 tisicich sla dalsich 10 tisic do minusu, tak ty musis splatit zase za rok od toho, kdys je cerpala tzn. system FIFO :)) a dokud neuzavres ucet, tak vlastne muzes byt porad v minusu...samozrejme platis uroky
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    VERONIKA22: ano je příjemné celý měsíc využívat úvěrový rámec a jednou za měsíc ho v bezúročném období celý splatit.

Tebou popisované využívání je cesta do dluhové pasti, kde už nejspíš bohužel jsi :-(

Rozhodně kreditku už dále nepoužívat a sehnat peníze na splacení dle tvých možností. V každém případě se vyhni jakýmkoliv případným půjčkám od nebankovních společností s vidinou splacení kreditky.
    NELDE
    NELDE --- ---
    VERONIKA22: Nespoléhej na soud. Tu smlouvu jsi podepsala a využívala řadu let. Maximálně ti přihodí advokáta protistrany a exekuční náklady a bude z 50 tisíc kolik dlužíš tak 100.
    Pokud máš 3 splátky po splatnosti, to ještě nic neříká, nicméně pokud nesplácíš alespoň ten minimální, tak máš rázem vyšší úroky a jsi v pasti. Pokud vám nemá, kdo půjčit, tak jedině nějakou jinou půjčku - nebál bych se toho kontokorentu, ten ti dají když máš běžný účet bez ptaní. Potřebuješ 1) odložit splácení 2) snížit úroky ze sankčních. Tohle ti kontokorent na rok udělá. Do té doby musí manžel najít práci nebo aspoň začít podníkat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam