• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    nemáte někdo zkušenosti s touto institucí?
    http://www.citfin.cz
    KEJML
    KEJML --- ---
    ADAM: To starý bylo designově dost oldschool, o tom žádná, ale tohle mi přijde takový nepříjemně divoký :) Ale člověk si asi zvykne.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Rozhodl jsem se, že kvůli kartě na placení v zahraničí půjdu do Axa účtu (jednoduše tam před cestou pár tisíc pošlu a po cestě pošlu zbytek zpět). Nějaký seznam, co dělat a čemu se vyhnout by nebyl?
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAM: Až na některé aspekty stávajících výpisů :-) A názory na hezkost se taky různí.
    ADAM
    ADAM --- ---
    fio má ode dneška nový IB. vcelku hezký. funkčnost zůstala zachována.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    NELDE: jeste v ul. Pol. veznu
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: Jsem spokojen s Kaprovkou; před pár lety se mi jako druhá nejlevnější zdála jedna na ochoze ve Světozoru, ale kdo ví, kde té je konec.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Potřebuju Eura, doporučíte nějakou směnárnu v centru Prahy? Kromě té v Kaprově ulici?
    DYNK
    DYNK --- ---
    Mně přišlo obojí nedoporučeně. Ale vzhledem k tomu, že karta přišla neaktivní, zdá se mi to v pohodě.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    mam pocit, ze karta prisla nedoporucene a PIN dostala manzelka
    OTAKAR_KUBIN
    OTAKAR_KUBIN --- ---
    VLASTIS:
    DYNK: a chodí to aspoň (narozdíl od smluv a ostatních papírů) doporučeně, doufám?
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    DYNK: stejna zkusenost - a byl jsem docela nasrany na stejnou metodu distribuce karty a PINu.. ;/
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    hm, tak zuno uz neni tak cool, jak byvalo

DYNK
    DYNK --- ---
    DYNK: Tak dnes dorazila karta od AXA a zároveň i PIN. V oddělených obálkách, ale ve stejný den:)

Takže od odeslání obálky po aktivaci karty 19 dní.
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    LUDWIG_: a k tomu dalsi neprimy faktory vzhledem k zavislosti cesky ekonomiky na eurozone (a predevsim nemecku)
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    OTAKAR_KUBIN: co jsem slysel, tak kvuli pruserum v eurozone (a simulacim, jak by ruzne katastroficke scenare ovlivnily chod bank) zacaly ruzny banky stahovat prachy ze svych dcerinek v cesku do materskych (cs do erste, csob do kbc atp.) a ten odliv penez se pak promitnul do kurzu czk/eur
    OTAKAR_KUBIN
    OTAKAR_KUBIN --- ---
    můžu se prosimvás někde smysluplně dozvědět, jak to je s eurem a korunou? vím, že je to tak trochu magie, ale:

jde mi o tu zdánlivou absurditu, že tedy eurozóně se nedaří, euro "oslabuje" (tj. asi hlavně vůči velkým měnám, dolaru a spol.), přitom ale koruna "oslabuje" vůči euru taky..až se třeba "krize v eurozóně" vyřeší a euro začně "posilovat" (tj. opět vůči dolaru a tak). pravděpodobně se koruna vůči euru taky "oslabí"..

chápu, že se říká, že korunu nikdo moc speciálně většinou neřeší a tak když se nedaří euru, nedaří se ani koruně (i kvůli závislosti na eurozóně atd.), ale proč je to tak i mezi těma dvěma měnama?
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    Mám běžný účet u Fio, kartu Maestro Fio Chip - ta základní. jedu na hory na Chopok. Můžu platit kartou u obchodníků jako v ČR? Nějaký poplatky? Dík
    DYNK
    DYNK --- ---
    Musím se podělit o pozitivní zkušenost se založením AXA účtu. Obálku se smlouvou jsem měl doma asi půl roku, tak mě zajímalo jestli si na mě ještě jejich systém bude pamatovat. Ve čtvrtek 5.1. jsem odeslal smlouvu a teď držím v ruce odpověď, která byla orazítkovaná na poště v Ostravě v pondělí 9.1. Tomu říkám rychlost!

Účet je úspěšně založenej, tak jsem rovnou odeslal peníze a dám vědět až dorazí karta. To už asi tak rychle nepůjde:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam