• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    LUDWIG_: a k tomu dalsi neprimy faktory vzhledem k zavislosti cesky ekonomiky na eurozone (a predevsim nemecku)
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    OTAKAR_KUBIN: co jsem slysel, tak kvuli pruserum v eurozone (a simulacim, jak by ruzne katastroficke scenare ovlivnily chod bank) zacaly ruzny banky stahovat prachy ze svych dcerinek v cesku do materskych (cs do erste, csob do kbc atp.) a ten odliv penez se pak promitnul do kurzu czk/eur
    OTAKAR_KUBIN
    OTAKAR_KUBIN --- ---
    můžu se prosimvás někde smysluplně dozvědět, jak to je s eurem a korunou? vím, že je to tak trochu magie, ale:

jde mi o tu zdánlivou absurditu, že tedy eurozóně se nedaří, euro "oslabuje" (tj. asi hlavně vůči velkým měnám, dolaru a spol.), přitom ale koruna "oslabuje" vůči euru taky..až se třeba "krize v eurozóně" vyřeší a euro začně "posilovat" (tj. opět vůči dolaru a tak). pravděpodobně se koruna vůči euru taky "oslabí"..

chápu, že se říká, že korunu nikdo moc speciálně většinou neřeší a tak když se nedaří euru, nedaří se ani koruně (i kvůli závislosti na eurozóně atd.), ale proč je to tak i mezi těma dvěma měnama?
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    Mám běžný účet u Fio, kartu Maestro Fio Chip - ta základní. jedu na hory na Chopok. Můžu platit kartou u obchodníků jako v ČR? Nějaký poplatky? Dík
    DYNK
    DYNK --- ---
    Musím se podělit o pozitivní zkušenost se založením AXA účtu. Obálku se smlouvou jsem měl doma asi půl roku, tak mě zajímalo jestli si na mě ještě jejich systém bude pamatovat. Ve čtvrtek 5.1. jsem odeslal smlouvu a teď držím v ruce odpověď, která byla orazítkovaná na poště v Ostravě v pondělí 9.1. Tomu říkám rychlost!

Účet je úspěšně založenej, tak jsem rovnou odeslal peníze a dám vědět až dorazí karta. To už asi tak rychle nepůjde:)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NELLAS: Afaik v obecné rovině může, ale budou tam specifika a háčky.

Viz Nařízení Rady 1346/2000/ES.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    KIDLI: Hele ještě jsem nezažil, aby když to dlužníkovi vyjde na nějakých 29 %, soud nevymyslel způsob, jak to stejně schválit. Navíc je tedy důležité podotknout, že těch 30 % se posuzuje při schvalování oddlužení zejména na základě průměrné mzdy/příjmů (za předcházející kalendářní čtvrtletí), což samozřejmě vůbec neznamená, že takovou mzdu/příjmy bude dlužník mít v dalších 5 letech. A jsem moc zvědavý, až v roce 2013 začnou dobíhat první oddlužení, co budou věřitelé dělat, až zjistí, že dostali méně než slibovaných 30 %.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CMLKA: To je pěkné, že na věřitele kašleš :D

GHOSTSTALKER: Když už jsme u toho osobního bankrotu, tak čistě ze zvědavosti... může se o něj pokoušet i cizí státní příslušník (byť odněkud z EU), pokud žije v ČR? A jsou tam na to nějaké další podmínky? Nebo to prostě nejde?
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    GHOSTSTALKER: ale musí s tím souhlasit všichni věřitelé, ne?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    KIDLI: No věř tomu, že soud oddlužení povolí téměř každému, mnohdy i když nedosáhne na 30 % uspokojení pohledávek nezajištěných věřitelů.
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    GHOSTSTALKER: ale já neřešil jestli soud ženě na mateřský bankrot povolí nebo ne ;-)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    KIDLI: Proč by ho ženě na mateřské nepovolil?

§ 395
    (1) Insolvenční soud zamítne návrh na povolení oddlužení, jestliže se zřetelem ke všem okolnostem lze důvodně předpokládat,
    a) že jím je sledován nepoctivý záměr, nebo
    b) že hodnota plnění, které by při oddlužení obdrželi nezajištění věřitelé, bude nižší než 30 % jejich pohledávek, ledaže tito věřitelé s nižším plněním souhlasí.
    (2) Insolvenční soud zamítne návrh na povolení oddlužení i tehdy, jestliže
    a) jej znovu podala osoba, o jejímž návrhu na povolení oddlužení bylo již dříve rozhodnuto, nebo
    b) dosavadní výsledky řízení dokládají lehkomyslný nebo nedbalý přístup dlužníka k plnění povinností v insolvenčním řízení.
    (3) Na nepoctivý záměr sledovaný návrhem na povolení oddlužení lze usuzovat zejména tehdy, jestliže ohledně dlužníka, jeho zákonného zástupce, jeho
    statutárního orgánu nebo člena jeho kolektivního statutárního orgánu
    a) v posledních 5 letech probíhalo insolvenční řízení nebo jiné řízení řešící úpadek takové osoby, a to v závislosti na výsledku takového řízení, nebo
    b) podle výpisu z rejstříku trestů v posledních 5 letech před zahájením insolvenčního řízení proběhlo trestní řízení, které skončilo pravomocným odsouzením pro trestný čin majetkové nebo hospodářské povahy.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KIDLI: jasne, ze pro dluznika...na banku kaslu :)
    KIDLI: prave, nebavime se o milionech zeano...i kdyz ja mam na kreditce 80k, a to bych dohromady davala asi tezko...
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    CMLKA: a řešit několikatisícový dluh rozprodejem vybavení určitě řešení je ;-) - ono konkrétně u Veroniky - buď to udělá sama, nebo to nuceně udělá exekutor za výrazně nižší ceny. Nakonec - ty utracené peníze z kreditek někde skončily...
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    CMLKA: z pohledu koho? Pro dlužníka, který naseká dluhy vlastní nezodpovědností určitě, a věřím, že by se takový řešení spoustě z nich líbilo. Horší už to je, když se na to podíváš pohledem věřitele.

Třetí variantu - dlužníka, který za své dluhy úplně nemůže neuvádím schválně - těm se OB obvykle povoluje
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KIDLI: a neni osobni bankrot lepsi? nicmene pokud jde o castky v radu desetitisicu, tak to se da snad vyresit proste rozprodanim vybaveni domacnosti ne? eventuelne treba auta....holt....bankrot na pet let a oddluzeni je asi zbytecny si myslim....
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    CMLKA: já nepsal že nemůže, ale že naštěstí nebude, resp. myslel jsem to tak že soud bankrot naštěstí nepovolí každému.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KIDLI: proc by clovek nemohl mit osobni bankrot na matersky?? vzdyt ma prijem od statu a ten je urcite vyssi nez zivotni minimum, takze prostor pro nejake splaceni tam jiste je...
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    VERONIKA22:
    1. Naštěstí...
    2. To věřím, že mít možnost utrácet cizí peníze je lákavá, ale s tímhle způsobem uvažování si ještě skoč půjčit na dovolenou a na novou TV - ideálně k providentům
    3. výborně, takže cestu např. ke konsolidaci půjček za rozumných podmínek sis právě uzavřela
    4. Manžel holt bude muset na 6 dnů v týdnu na 10 hodin alespoň do tesca za kasu nebo doplňovat zboží
    6. Ekonomické vzdělání jsi možná někdy protrpěla, ale jinak jsi ukázkový příklad finančně negramotného člověka - viz tvoje "proto kreditku miluju - nikdy se nestane, že by se po mě chtělo víc než těch 5%." Takhle se kreditka fakt nepoužívá.

Takže upravuji to co jsem psal dřív:
    1. Všechny kreditky okamžitě přestřihni, ať tě je to neláká používat
    2. Nikdy si další nepořizuj - zcela určitě to není produkt pro tebe
    3. co nejrychleji splať 100% dluhu a všechny pokuty co tam jsou - k radám co jsem ti tu psal - můžeš zusit GE a její konsolidaci půjček, ale pochybuju že ti to s nulovým přijmem nabídnou
    4. pomalu se připravuj na návštěvu pána se žlutými samolepkami

Ostatní - neraďte ji kontokorent, který jednak nedostane a druhak jí nepomůže protože ho během 2 dnů vysaje taky (ať na splacení kreditky nebo na nákupy) a bude ve stejnym průseru jako je...

K radám s podvodem se soc. dávkama se vyajdřovat nebudu
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NELLAS: tak pokud mas treba vykyvy v prijmech, ja napr. dostavam nejake odmeny jednou za par par mesicu, tak kreditka mi umozni si veci koupit az o dve vyplaty driv, nez mi ty penize skutecne prijdou...ale ja jedu jen na bezurocne obdobi + slevy u obchodniku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam