• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    S474N
    S474N --- ---
    ZRK: poradce? Me to spis prijde, ze obchazis prodejce. Protoze z toho co tu pises mi vychazi, ze se nesnazi tobe penize usetrit, jako spis sobe vydelat.
    S474N
    S474N --- ---
    ZRK: 99 Kc jako poplatek za co? Zvlast v dnesni dobe je to naprosty nesmysl. Skoc si zalozit FIO (klidne i "manža" jako podnikatelske), osahejte si to a zjistite, ze pozadujete neco, co umi bezne jini zadarmo.
    ZRK
    ZRK --- ---
    JUNGLER: No tak to máš pravdu, co si dovolila paní od České, to svět neviděl...uplakané maminky v Podolí byly rády, že byly rády, vykulené ze všeho protože přivést na svět miminko není ani trochu takové, jak si to představovaly a ona jim v osm ráno vlítne do pokoje a neoblomně jim cpe nějaké pojištění. Já blbec se tehdá obětovala jen proto, aby nám dala pokoj a číslo jí sdělila. Pak, když se mi to ale rozleželo v hlavě, jsem litovala, že jsem ji spíš pěkně od plic něco neřekla a nevykázala ji. Fakt děs tohle...stejně jako prodávat internet a kabelovku lidem na smrtelný posteli (viz můj děda, jež ani nevěděl, co je to počítač). Hyeny, fuj!

Jinak tedy s KB jsem zatím nic neuzavřela a tedy nemám, jo? :) Já jsem si totiž, ostuda, myslela, že bych obešla toho původně vymyšlenýho poradce, protože jsem chtěla ušetřit za poplatky, které by si taky určitě naúčtoval...ale asi bych opět udělala chybu, což :)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    zastávám názor, že cokoliv co má na sobě napsáno věci typu: pro děti, dětský, sluníčko, kasička a podobná zvěrstva, je naprosto v reálu nepoužitelné a prodává se to pouze a jenom na základě citového vydírání klientů. Nejvíc mě dostávají ti lovci kupující od porodnic kontakty na maminky a následně prodávají úžasná sluníčka, díky kterým se to jejich robátko bude mít v budoucnu tak úžasně :-D
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    JAROUSH: imho na dlouhodobém horizontu je obyčejné spoření v nějakém spořícím účtu mnohem rizikovější než akciový fondy. To spoření ti totiž dá jistotu v tom, že ti výnos nepokryje ani inflaci.
    Rozhodně souhlasím s tím, že pro spoření pro dítě, pokud mu budu chtít dát peníze v 18 letech je ideální využít pravidelný investice.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZRK: A jakou hodnotu ti přidá KB za to, že tam máš úvěr a stavebko (Mám takový pocit, že nic, že to dětské konto je zdarma vždy, že jen "ušetříš" čas, když nebudeš muset do více bank, což je relativní - protože do některých bank chodit nemusíš)? Navíc k dětskému kontu ti dají kartu jen na dítě (jestli vůbec) a s tou budeš mít problém platit (nemluvě o tom, že si nejsem jist, jestli tam nejsou nějaké omezení - třeba jestli to má IB). Spoření u KB také nejsou žádná extra procenta. Takže je to taková divná varianta.
    Podnikatelský účet od KB je asi dobrý (specializují se na to), ale jsou v ceně platební karty a transakce? To zdarma u KB znamená obvykle jen vedení, ale ne všechny transakce. KB je spíše pro velké firmy.
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    ZRK: Pokud máte spoření pro prcka a chtěli byste mu to dát např. až k osmnáctinám (nebo později), zkus se místo spoření spíš podívat spíš na investování do podílových fondů. Na takovémhle horizontu to bude pravděpodobně mnohem výnosnější než obyčejné spoření (i když samozřejmě je to vykoupeno o něco větším rizikem ztráty).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZRK: komerční banka je podle mě děs a hrůza, to bych fakt nedoporučil. jasně, že mají pobočky všude - ale pro mě je to třeba zcela nepodstatné, naopak mě obtěžuje, že spoustu věcí -musím- řešit na pobočce. teď jsem si z trochu zvláštních důvodů musel udělat účet a i když ho nepoužívám, tak mi samozřejmě odtékají peníze za poplatky... dřív jsem měl v KB (před mBank) hlavní účet a děs. jejich certifikáty, neschopnost pochopit, co je to PayPal, problémy se dvojitými blokacemi. taky tehdy nešlo používat bankovnictví v ničem jiném než IE, ale to je naštěstí už dávná minulost :)

celkově moje osobní doporučení: KB nebrat :)
    ZRK
    ZRK --- ---
    BTW ozvalo se mi vás fakt hodně...děkuju a omlouvám se těm, kterým jsem neodepsala, nebyli vybráni :)
    ZRK
    ZRK --- ---
    Tak mi bylo doporučeno vzhledem k tomu, že mám úvěr a stavebko u KB, udělat si dětské konto se spořením u nich (konto bych využívala já, je celé zdarma a spoření vedle pro prcka), k tomu jejich podnikatelský účet, přičemž by měl rok zdarma a další dva za 99Kč měsíčně... Jak koukáte na KB? Trošku koukám na výhodu, že pobočky a bankomaty mají fakt všude...
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Experiment myslím jako novou službu - až to bude pár měsíců, tak v pohodě, teď s tímto produktem nemá nikdo žádnou zkušenost a většina informací je jen marketing. Včetně toho, že se zaměstnanci nedokáží shodnout, zda se jedná nebo nejedná o akci a zda je to opravdu navždy. Takže, jak píšu, novinka a do jisté míry experiment.

Jasně, že sazebník je důležitý, jenže GE nepatří k bankám, kde je na jednu stránku. Nicméně GE moc dobře ví, že by neměl tuhle skupinu uživatelů naštvávat, protože jsou hodně mobilní.

Já jsem navštívil několik poboček mBank a dokonce mám / měl jsem telefonní kontakt na jednoho bankéře, se kterým jsme řešili detaily. Možná to bylo jim, ale větší péče než u osobního bankéře velké banky.
    KEJML
    KEJML --- ---
    NELDE: Fio má výběry zdarma z bankomatů Pharro, nutno ale říci, že těch bankomatů je jen o trochu víc, než poboček...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: mBank úspěšně experimentuje několik let. Experimentů se nebojím :-)

Důležitá je smlouva a sazebník (tam je vše podstatné za 0) a pokud vyskočí poplatek nebudu mít problém s reklamací.

Chápu, že ti GE leží v žaludku, ale jejich pobočky nelze srovnat s pobočkami mBank :-D Pár jsem jich už navštívil několik let tam mám kreditní karty a tehdy výhodný spořák.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Ano, ale protože to je pár dní stará novinka, tak se jedná o experiment, který není možné doporučit uživateli, který se v tom neorientuje. Maximálně jako druhý účet. Není jisté, jestli ti nakonec - na konci první měsíce někde nějaký poplatek nevyskočí.

A dá se očekávat, že ostatní banky na tohle budou reagovat. Ona je to ve skutečnosti hlavně ťafka Zunu, Equa a Air, kteří teď nutně potřebují nové klienty a při tom ještě nemají plné portfolio služeb. Uvidíme, kdo je a není pružný.

P.S. Osobně se ale směji těm "pobočkám" - když jsem kdysi dorazil na pobočku, tak mi tam dali papír a tužku, abych si sepsal žádost a výsledný papír za mně poslali na centrálu.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Soukromý GE a jejich Genius Gratis má také vše potřebné grátis a navíc pobočky, bankomaty a vkladomaty - práce s hotovostí zdarma.

Podnikatelský pak u FIO.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZRK: OK. Pokud chceš minimální poplatky, tak doporučuji tobě mBank + jejich platební kartu. Všechny příkazy, inkasa, trvalé platby bez poplatků. Karta bez poplatku, jedině za výběry z libovolného bankomatu, pokud neplatíš kartou (ty 2-4 tisíce měsíčně kartou v pohodě natočíš). Nevýhody - nemá vlastní pokladny (mateřská chodí na účet) a špatné kurzy na zahraniční platby (nezmíněno). V současnosti nízké úroky na spořícím účtě. Podobné je Fio, které ale nemá výběry zdarma, zase má ale pokladny. A výhodou by bylo i pokud bude mít manžel podnikatelský účet u Fia - rychlé převody mezi účty.
    Pokud manžel potřebuje podnikatelský účet, tak jediný zdarma (pokud vím) má Fio, které má i pokladny (ale zase ne tolik) - pokud máš nějakou slušně dostupnou, tak prima. Hodně záleží jestli jako OSVČ má přímy hotově (typický řemeslník) nebo ne (typický freelancer). V prvním případě je hodně potřeba vkládat hotovost a blízkost pokladny (a tedy úspora času) je důležitý faktor. Nicméně celá řada bank má docela velké poplatky za hotovostní transakce, takže se leckdy vyplatí pošta.
    Ad spoření - tady je variant nepřeberně, záleží na investované částce a přístupu k penězům - v zásadě kombinace pohotovostních spořících účtů (vesměs zdarma - doporučuji sledovat ten test, co teď probíhá) a dlouhodobějších investic (pokud uvažujete o vlastním bydlení, tak stavební spoření je stále zajímavé - hlavně kvůli možnosti úvěru, který může být výhodnější než hypotéka - jiné požadavky na bonitu).
    Ad hypotéka - ten trh je tak rozvinutý a dynamický, že co je dneska nejvýhodnější, zítra nemusí. Nevázal bych se na to. Jen je potřeba, aby měl manžel nějaké deklarované příjmy, u OSVČ je s tím trochu problém.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZRK: co bych ti tak doporučil "na blind" - kombinaci FIO a mBank - oboje je zdarma, bez podmínek na obrat nebo zůstatek, oboje má svoje výhody a nevýhody (lze s použitím filtru dohledat mrtě příspěvků na téma) - s tím, že kdybyste chtěli kvalitní spořící účet, tak je nejlepší se držet doporučení co nejaktuálnějších - sledovat třeba mesec.cz a ty finance přesunovat - dnes to může být Air Bank nebo Zuno, před dvěma roky to ale byla i mBank a FIO a za nějaký čas to může být i jinak. netřeba panikařit z toho, že máte několik účtů - pokud je vedení zadarmo, není problém mít jich několik... šel bych do kombinace mBank a FIO pro běžné účty a Air Bank na spoření.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ZRK: tak to kazdopadne...nebo filtrovat a cist
    a sem [ Osobní finance - Investice, úvěry, spoření, pojištění ]
    ZRK
    ZRK --- ---
    CMLKA: To by asi bylo nejlepší, kdyby se nás někdo ujmul...to bude ale na poštu přinejmenšim. Nebo na osobní setkání:) Chtěla jsem si to zjednodušit zadáním poptávky po univerzální radě pro obyčejnou mladou rodinu...asi špatně:)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ZRK: myslim, ze michas vic veci dohromady....zni mi to spis jako pripad pro financniho poradce, bankovni ucet je pak druhotnej...respektive s muzovym ti urcite nekdo poradi na podnikani a sama si spis rekni, jestli potrebujes pobocku, jestli chces radsi mit vsechno zdarma, jestli budes operovat s hotovosti, jaky mas v okoli bankomaty, atd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam