• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    S474N
    S474N --- ---
    HLAVIS: a proc to? Mysleno realne pouziti, treba se to podari vymyslet jinak.
    HLAVIS
    HLAVIS --- ---
    nevite nahodou, zda muzu mit u nejake banky(ala zuno, mbank) 2 ucty(na sve jmeno) ale se dvema odlisnymy loginy(1 login = jeden ucet)?
    S474N
    S474N --- ---
    VANEK: netusim kde mas vsude ucty a jake mas realne zkusenosti s nemoznosti vyuzivat sluzby. A ano, 1000 Kc, upsal jsem se. To je tak, kdyz clovek pise vleze a z iPadu.
    VANEK
    VANEK --- ---
    S474N: Ad 1) Někoho může trápit ani tak riziko ztráty těch peněz, ale náhlé nemožnosti využívat bankovní služby. ;-)
    7) Nad 1000, ne 100. A výběrů zdarma je 10 měsíčně, za kolik jsou další, nevím zpaměti a jsem líný hledat.

ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZUZU: v obou případech SMS, žádné chujoviny, u mBank VISA s nic moc kurzy mimo CZ/EUR, u Equa je neembossovaná MasterCard, kurzy o něco lepší. ale spořák je stejně lepší mít nezávisle tam, kde to stojí za to.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZUZU: FIO (o výběrech psal S474N + síť ČSOB za 6 Kč), mBank (3 výběry zdarma nebo za 9 Kč podle útraty na kartě, další za 35 Kč, libovolný bankomat), Equa (ta má vedení zdarma, máš-li 15k obrat, všechny výběry z libovolných bankomatů za 9 Kč), mBank i Equa mají výpis taky za libovolně dlouho.
    S474N
    S474N --- ---
    ZUZU:
    1) kolik desitek milionu tam mas, ze te trapi takova vec, kterou neresi FPV.

2) kodex mobility pokud vim podporuje dneska uz kde kdo.

3) FIO, GE se svym Genius Gratis, mBank (tu ovsem nedoporucuji) a zajiste dalsi, ktere maji vedeni i zakladni pouzivani uplne zdarma.

4) viz. bod 3)

5) U FIO neomezene dlouho.

6) Naprosty standard vsude, pokud je clovek fajnsmekr, tak muze "resit" konverzni poplatky (v mBank!) a pripadne konverzni kurzy.

7) FIO ve svych Pharro zdarma, stejne tak na pobocce nad 100 Kc zdarma. U GE Gratis zdarma vsechny v siti GE.

8) To se nejak vylucuje s bodem 1 :-)
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    S474N: to jsem já :) ...mno, tohle asi byla poslední kapka, takže přijímám tipy, kam mám po mnoha letech přejít:

1) nějaká banka, co nezkrachuje :)

2) bude jednoduchý k nim přejít - přijdu tam, a oni nějak zařídí ten přechod co nejjednodušeji (nemnám čas lítat dva dny mezi těma dvouma bankama a řešit to)

3) má "křesťanský" poplatky za vedení účtu atd.

4) má internetový bankovnictví s co nejmenšími poplatky za transakce (mám asi 4 trvalý příkazy, a tak 8x do měsíce posílám peníze po českých bankách) a fungující i v jiném prostředí než internet explorer plus windows a fungující jednoduše - nevyžadující žádnou kalkulačku na přístupové kódy či jiné nepohodlnosti (autorizace přes sms mi přijde ok, tahat s sebou na flashce nějaký certifikát ne)

5) z internetovýho bankovnictví jde nějak jednoduše vytisknout seznam pohybů na účtě aspoň rok zpátky (kvůli daním atd.) (ČS např. generuje digitálně podepsaný pdfko s tabulkou, to je ok)

6) vydává platební kartu s možností jednoduše platit přes internet i do zahraničí, a taky v obchodech (ale to asi umějí už všecky dneska, prd tomu rozumím)

7) má rozsáhlou síť bankomatů s malým poplatkem za výběr (vybírám hodně často i v různých malých městech po čr atd.)

8) vstřícný vztah i k zákazníkovi, který není milionář :)
    S474N
    S474N --- ---
    CMLKA: ja bych to spise rozsiril na "nekoho svepravneho, kdo vyuziva jejich sluzeb?" :-D
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ZUZU: von jeste existuje v tehle republice nekdo, koho CS nesere?? :)
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    // dneska jsem zjistil, že nově od letoška začala česká spořitelna účtovat poplatky za autentizační sms (á 1.50 kč) nutné k přžístupu do internetbakingu. celkem mě to nasralo, jak všude proklamujou, že mají inetbaking zdarma...
    S474N
    S474N --- ---
    ZARAKI_KENPACHI: me ano :-) ale pravdou je, ze tri stavebka jsem mel zalozene za starych podminek a nelibilo se mi, co s tim provedli. To ctvrte jsem si zakladal letos a i presto jsem do toho sel.

V kazdem pripade, pokud ma nekdo volne penize na horizont sest let, tak me to az tak nevyhodne neprijde. I pokud zavedou tu ucelovost, tak si bud neco koupis v Bauhausu domu nebo si tam vezmes u pokladny zahozenou uctenku a mas vyreseno :-)
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    S474N: a tobě za to těch "6x 2000" teda potom stojí?
    S474N
    S474N --- ---
    FLAD: nejlepsi zpusob, jak ztratit kamarady je ten, nekomu pujcit penize.
    S474N
    S474N --- ---
    ZARAKI_KENPACHI: i kdyz to uzakoni, tak to resi co? 6x 2000 Kc snad za nejakej ucet spojenej s bydlenim sezenes ne? Uvedom si, ze se bavime jenom o dvanacti litrech.

TRISSIE: a jenom pro zajimavost, jak?
    FLAD
    FLAD --- ---
    NECROMAN: Muzes si vzit hypoteku na rekonstrukci, ta te vyjde vyrazne levneji.
    Ale uplne nejlepsi jsou samozrejme kamaradi a znamy, kazdymu pak koupis flasku kvalitni whisky a vyjde ti to nejlip.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    kdyz jsme u toho, jaky je tak nejlepsi zpusob ziskani penez/uveru na rekonstrukci jadra a kuchyne, cca 200k? SPotrebitelske uvery jsou docela mastne, tak jestli o necem nevie :)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Imho je dneska stavebko dobry opravdu jenom na rezani hypoteky :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZARAKI_KENPACHI: jasně, klasická "bytová potřeba".
    no ale i tak asi dokážu peníze investovat líp než do stavebka.
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    TRISSIE: ono to je ještě pořád myslím ve stadiu "pokud to stihneme", před pár měsíci někde v TV i proběhla reportáž, že každá spořitelna to má nastaveno jinak... stávající znění by ale mělo být tohle, pokud se nestihlo za ty roky změnit
    Bytové potřeby definované Zákonem o stavebním spoření a státní podpoře stavebního spoření | Stavební spoření s GEPARD FINANCE
    http://www.gpf.cz/bytove-potreby-podle-zakona
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam