S474N: to jsem já :) ...mno, tohle asi byla poslední kapka, takže přijímám tipy, kam mám po mnoha letech přejít:
1) nějaká banka, co nezkrachuje :)
2) bude jednoduchý k nim přejít - přijdu tam, a oni nějak zařídí ten přechod co nejjednodušeji (nemnám čas lítat dva dny mezi těma dvouma bankama a řešit to)
3) má "křesťanský" poplatky za vedení účtu atd.
4) má internetový bankovnictví s co nejmenšími poplatky za transakce (mám asi 4 trvalý příkazy, a tak 8x do měsíce posílám peníze po českých bankách) a fungující i v jiném prostředí než internet explorer plus windows a fungující jednoduše - nevyžadující žádnou kalkulačku na přístupové kódy či jiné nepohodlnosti (autorizace přes sms mi přijde ok, tahat s sebou na flashce nějaký certifikát ne)
5) z internetovýho bankovnictví jde nějak jednoduše vytisknout seznam pohybů na účtě aspoň rok zpátky (kvůli daním atd.) (ČS např. generuje digitálně podepsaný pdfko s tabulkou, to je ok)
6) vydává platební kartu s možností jednoduše platit přes internet i do zahraničí, a taky v obchodech (ale to asi umějí už všecky dneska, prd tomu rozumím)
7) má rozsáhlou síť bankomatů s malým poplatkem za výběr (vybírám hodně často i v různých malých městech po čr atd.)
8) vstřícný vztah i k zákazníkovi, který není milionář :)