• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    JTP
    JTP --- ---
    Dneska mě příjemně překvapila AirBank. Posílal jsem si peníze do mBank a dorazily zhruba hodinu po zadaní příkazu. Za chvíli už to snad konečně začne fungovat jako v těch filmech, kde převádějí miliony dolarů v řádu vteřin :)
    MORVAGOR
    MORVAGOR --- ---
    TOMINO_I: Prevadeni penez rucne je okamzite. Tech sporicich uctu si muzes vytvorit myslim az 10, pojmenovat a pak vis, kolik mas v hrnicku na najem, jidlo, a zeny/vino/zpev :))
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    TOMINO_I: než zunu dojdou prachy na ten "nováčkovský" marketing a půjdou níž :)
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    Dekuji za info :) tak do toho jdu teda :) ING zrusim, to je stejne zbytecny s 1,75% urokem :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    VLASTIS: pardon...samozrejme muzes prevadet sem a tam dle libosti...
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    CMLKA: spis z toho jak jsi to psala to vypadalo, ze to nejde
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    VLASTIS: ne, klidne hned, ale to nechapu, proc bys delal :)) jakoze si muzes nechat uroky za nejakou castku klidne jen pres noc
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    CMLKA: az druhy den?je fakt, ze to jsem nezkousel
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TOMINO_I: ne ne klidne vsechno hned jak prijde prevedes a druhej den muzes neco zase treba prevest zpet...
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    VLASTIS: Diky a kdyz to chcu mit vse manualne tak neni omezena castka minimem?
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    lze si vytvorit pravidla na prelevani penez mezi sporicim a beznym uctem = autopilot- ale imho je to placene
    minimalni zustatek na sporicim v ramci autopilota je vsak 20kkc
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    zalozis si na dva kliky sporici - pozor ne PLUS(tedy pokud nechces platit pausal)
    prevod je okamzity
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    Zdravim, objednal jsem si ucet u ZUNO s tim, ze bych ho chtel mit i jako sporici ucet a proto bych se rad zeptal, jak presne si ja sam mohu prevadet penize ze sporeni na bezny ucet a jak to funguje v realu. Prevod penez jestli je okamzity nebo za jeden den, atd. Dekuji :)
    S474N
    S474N --- ---
    BUNDA: opravdu? A to si jenom myslis nebo to opravdu vis?
    FLAD
    FLAD --- ---
    BUNDA: Takovej zaznam je teda super jak noha :o)

NELDE: Nebo kdyby s tema informacema, co z CB maj, umely pracovat.
    NELDE
    NELDE --- ---
    FLAD: Možná by stačilo, kdyby banky a další společnosti neplatily za zveřejnění paušál, ale za každý případ. Pak by totiž bylo v jejich zájmu tam dávat jen velké neplatiče a hned po splacení požadovat výmaz.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    FLAD: v registru je bohužel často jen záznam o tom, že jsi nesplatil a dlužíš :-(
    FLAD
    FLAD --- ---
    Pardon, ale to, ze kdyz mam 30 Kc zaznam v registru a nedostanu hypoteku, tak je to chyba banky, ne registru.

Mne prijde v poradku, ze kdyz dluzim 30 Kc, tak mam v registru 30 Kc.
    SM3
    SM3 --- ---
    ADAMM: jj, je to postavené na hlavu, místo toho aby společnosti i lidi, celkově společnost jako taková využívala ze začátku nějaké lidské chování domluvu apod. tak se to řeší přes tyhle zloděje/zlodějské kličky, které umožňuje tenhle systém ... Pokud někdo neplatí tak nevidím problém ho tam dát, klidně ho honit po soudech/exekucích apod. ale když se jedná o tyhle směšné částky, tak je to na nakopnutí do hlavy těch lidí/společností co tě tam dají ...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SM3: no však tam ten člověk kvůli 30 Kč ručitele tu hypotéku nedostal... co je hlavně na daných příbězích hrozné: dotyční za svoje "dluhy" nemohli (u těch 530 korun to samozřejmě nasere, ale je to v zásadě "tvoje vina", zatímco u těch dvou ze článku je to ještě o řád horší).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam