• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    S474N
    S474N --- ---
    PISTA1: nikoliv RB Exclusive program, ktery jeste vraci z transakci realne penize (ne ptakoviny typu prispevek na penzijko apod.). A kurzy maji taky OK.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ADAM: Při 30k to dělá cca 850 rozdíl a to na ulici jen tak nenajdeš :)

S474N: 36k ročně? že by homecredit? ne dík nechci.

S474N
    S474N --- ---
    PISTA1: no docela se uz blizis hranici utraty 3000 mesicne - nerikej, ze bys tou kartou nemohl sem tam zaplatit i neco v CR? Co ty na to?
    ADAM
    ADAM --- ---
    PISTA1: na 25 - 30 tis se ti nevyplatí snad vůbec to řešit.

ale axe je rozhodně nejlepší.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Potřebuju kartu na placení nafty v polsku a občas max 22eurovej nákup na ebay. Vždycky před použitím tam pošlu prachy. Na nic jinýho jí nebudu používat. Roční obrat cca 25 - 30 tis. Požadavek je vedení zadarmo a co nejlepší kurz. Kreditka s bezůročným obdobím by bodla ale co sem koukal tak s tímhle obratem mám smůlu.
    Nejlíp mě vyšla AXA.

Než si založím účet tak se ještě zeptám: Nepřehlíd sem něco výhodnějšího?
    S474N
    S474N --- ---
    BUNDA: nestras, az tak spatne na tom jeste nejsem :-D

I kdyz na druhou stranu, z hlediska financi bych si pral byt na jeho miste :-D
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    S474N: Patrikovo dvojče? :-D
    S474N
    S474N --- ---
    ADAM: jenze FIO to ho nezali, protoze nejsi rezident. U Privatbanky to pry mozne je.

JTP: tak koneckoncu jsou to tvoje penize, ze jo. Ja se kuprikladu ridim tim, ze "halire delaji talire".
    JTP
    JTP --- ---
    S474N: Na Slovensku si vydělávám na nákupy v Bavorsku, takže mi stačí ta FIO a 2,25 euro za převod musím ušetřit na tom, že si koupím o pár Radlerů míň :)
    Není to hlavní příjem a na Slovensku jsem nebyl už asi 5 let, proto jsem to vyřešil takhle.
    ADAM
    ADAM --- ---
    imho když si založíš fio účet na slovensku, tak jsou veškeré sepa platby zdarma.
    S474N
    S474N --- ---
    HARALD: tak preji pevnou ruku, hlavne by nedoslo k nejakemu excesu :-D

JTP: no pokud si vydelavas na Slovensku, tak bych ti spise doporucil i tam zalozit ucet, na ktery si muzes nechavat posilat tamni vyplatu v EUR. Potom primo z toho SK uctu muzes provadet SEPA platby za par desitek haleru. Bohuzel primo toto FIO neumi, takze musis nekoho jineho (treba Privatbanka.sk)
    HARALD
    HARALD --- ---
    S474N: Tady by v podobném případě taky moderátor zakročil. Nebo v pořípadě, že někdo bude dlouhodobě setrvávat v útočném tónu.
    JTP
    JTP --- ---
    S474N: Část peněz si vydělávám na Slovensku, kde mě platí v eurech na eurový účet u FIO (která má i slovenský bankovní kód, takže pro ně je to vnitrostátní převod). Nakupuju v Bavorsku, proto mám V-Pay.
    S474N
    S474N --- ---
    HARALD: jo a jeste k tomu BTW. Bohuzel mam opacne zkusenosti. A jenom co si to napsal, tak na mem "domovskem" Finexpertu se zrodil dalsi takovy exot, co zahltil 4 temata reklamou na sebe sama (nastesti uz moderator zakrocil).
    S474N
    S474N --- ---
    JTP: no jasne a ten FIO mas EUR ucet nebo CZK?

HARALD: ano, pokud ma EUR ucet, tak ano. Neco mi ale rika, ze ma "pouze" CZK.

JTP: taky ho mam, ale nepouzivam ho. Neni duvod, kdyz devizovka to zvladne mnohem rychleji a za nizsi naklady.
    JTP
    JTP --- ---
    VANEK: Volksbank Löbau-Zittau. Mají pobočku mj. v Praze na Vinohradech a web vr-bank.cz.
    VANEK
    VANEK --- ---
    JTP: No a to je jaká instituce?
    HARALD
    HARALD --- ---
    S474N: Euro-účet nemá konverzní poplatky.

BTW, odstatní diskutující nejsou nepřátelští agenti, kteří se snaží prodat tvým kamarádům zboží, které nepotřebují. Zkus ubrat na bojovnosti. Rád bych tu udržel věcný tón.
    ADAM
    ADAM --- ---
    JTP
    JTP --- ---
    S474N: Mám to hlavně kvůli kartě V-Pay, kterou akceptují ve všech obchodech v Rakousku a Německu (a ve Sparu na jižní Moravě a jižních Čechách :)
    Ve FIO platím 2 eura za odchozí, v Německu mě příchozí platba stojí 25 centů. A kdybych to chtěl posílat dál, tam mě stojí odchozí platba do eurozóny dokonce jen 20 centů. Vedení účtu zdarma, platí se 5 euro ročně za tu V-Pay, která funguje současně jako Maestro.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam