• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    HARALD
    HARALD --- ---
    LEDOFREDO: Každá pozice v čislu účtu má předepsanou váhu a teprve vážený součet číslic musí být modulo 11.

Třeba čísla 11, 123 a (myslím) 56 tyto podmínky splňuji, tak jsou velmi populární u testerů bankovních aplikací.
    NELDE
    NELDE --- ---
    LEDOFREDO: Ano, ale není to klasická dělitelnost 11.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    mam dotaz - je v CR povinnost konstruovat cisla uctu s pouzitim modulo 11 ?
    S474N
    S474N --- ---
    JAMES23: obejit tri ctyri smenarny a nebyt linej se zeptat :-)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    JAMES23: filtr exchange
    JAMES23
    JAMES23 --- ---
    Zdravím, nemáte tip kde výhodně směnit koruny za eura?
    S474N
    S474N --- ---
    BUNDA: ja v nicem, ale rad problemum predchazim, nez abych je musel resit. Nemusim si na kamna sahat, staci, kdyz vidim, ze se spali nekdo znamej :-)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    S474N: v čem jsi u Citi přešlápl?
    S474N
    S474N --- ---
    FLAD: RB dava minimalne 0,8%. Zrovna ted jsem neco kupoval v ASKO a na vraceni 1000 Kc mi stacil nakup necelych 18000 CZK. Prepocitat si to na procenta zvladnes sam, ne? :-)

GE dava penize, jenze mesicni poplatek 49 Kc, tedy prvnich utracenych 4900 Kc jde do zachoda. Jakmile v RB splnis obratovou podminku, tak mas provize zpet i z ni samotne.

Citi jsem mel taky, ale tu nedoporucuji. Jakykoliv "preslap" je tam velmi tvrde trestan. Jak rikam, ja jsem nejspokojenejsi s RB.
    FLAD
    FLAD --- ---
    S474N: Nebo Citibanka - 750 Kc bonus pro vstup a 2% vraci zpet (RB ma ten pomer cca 0.8% mam pocit; jo a GE taky dava penize - 1%), ty 3000 mesicne by asi splnil... Sice je tam poplatek mesicni, ale prvni rok ho odpousti a ty 2% zpet to pokryji pomerne v pohode
    S474N
    S474N --- ---
    PISTA1: nikoliv RB Exclusive program, ktery jeste vraci z transakci realne penize (ne ptakoviny typu prispevek na penzijko apod.). A kurzy maji taky OK.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ADAM: Při 30k to dělá cca 850 rozdíl a to na ulici jen tak nenajdeš :)

S474N: 36k ročně? že by homecredit? ne dík nechci.

S474N
    S474N --- ---
    PISTA1: no docela se uz blizis hranici utraty 3000 mesicne - nerikej, ze bys tou kartou nemohl sem tam zaplatit i neco v CR? Co ty na to?
    ADAM
    ADAM --- ---
    PISTA1: na 25 - 30 tis se ti nevyplatí snad vůbec to řešit.

ale axe je rozhodně nejlepší.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Potřebuju kartu na placení nafty v polsku a občas max 22eurovej nákup na ebay. Vždycky před použitím tam pošlu prachy. Na nic jinýho jí nebudu používat. Roční obrat cca 25 - 30 tis. Požadavek je vedení zadarmo a co nejlepší kurz. Kreditka s bezůročným obdobím by bodla ale co sem koukal tak s tímhle obratem mám smůlu.
    Nejlíp mě vyšla AXA.

Než si založím účet tak se ještě zeptám: Nepřehlíd sem něco výhodnějšího?
    S474N
    S474N --- ---
    BUNDA: nestras, az tak spatne na tom jeste nejsem :-D

I kdyz na druhou stranu, z hlediska financi bych si pral byt na jeho miste :-D
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    S474N: Patrikovo dvojče? :-D
    S474N
    S474N --- ---
    ADAM: jenze FIO to ho nezali, protoze nejsi rezident. U Privatbanky to pry mozne je.

JTP: tak koneckoncu jsou to tvoje penize, ze jo. Ja se kuprikladu ridim tim, ze "halire delaji talire".
    JTP
    JTP --- ---
    S474N: Na Slovensku si vydělávám na nákupy v Bavorsku, takže mi stačí ta FIO a 2,25 euro za převod musím ušetřit na tom, že si koupím o pár Radlerů míň :)
    Není to hlavní příjem a na Slovensku jsem nebyl už asi 5 let, proto jsem to vyřešil takhle.
    ADAM
    ADAM --- ---
    imho když si založíš fio účet na slovensku, tak jsou veškeré sepa platby zdarma.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam