COQUINE: Já mám čtyři karty - služební kreditku, soukromou kreditku (pro většinu nákupů), soukromou debitku (jen pro výběry - ty mám na kreditce zakázané) a Axu pro zahraniční (stejně si bereš nějakou peněženku na zahraniční měnu). Další výhoda je více asociací, ne vždy musí být všechny obchody (a hlavně bankomaty pokryté vším - třeba s Maestrem měla kolegyně trochu problém v Atlantě).
Podle toho oznámení vypadá, že Fio ruší ty nevýhody karet - hlavně zpoždění informací a nastavení limitů (pokud vím, tak tyhle dvě služby dosud neměli). Plus výběry zdarma ze všech bankomatů.
As Axa - pokud nepřeliješ, tak stále můžeš užít tu základní kartu. Nicméně cesta do zahraničí je stejně spojená s přípravou, takže není problém do ní zahrnout i převedení peněz (které budou po dobu převedení úročeny). Ten rozdíl je docela značný - třeba 100 i více na 3000 korun. Navíc je Axa Visa, takže dobrá do kombinace k MC od Fia.
BUNDA: GE jsem zmínil na seznamu, nicméně ji osobně nemohu doporučovat z důvodů své integrity.