• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAM
    ADAM --- ---
    potřebuju mít něco uhrazené do pondělí 2.7. (do půlnoci) - ale peníze mám vázané na tom spořícím účtu ZUNO, kdy na něj nesmím daný kalendáří měsíc sáhnout. (jak jsme jej tady nedávno diskutovali)

jaká je šance, že když v neděli, 1.7. ty peníze ze spoření vytáhnu a zadám převod, že ty peníze budou v pondělí na účtu? 
    S474N
    S474N --- ---
    NAVARA: asi tak a hlavne ani nemaji kapacity na to, sledovat nejaky pohyby a jeste resit, jestli jsou soukrome nebo z podnikani.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    S474N: no... spis lepsi aspon naky prachy od klienta, nez ho uplne poslat do hajzlu :)
    S474N
    S474N --- ---
    HROBO: vsak ano, proto rikam, ze jim o tom nereknes. Oni realne nemaji jak to zjistit a ver mi, ze na to kaslou. Osobni zkusenost pres pet let.
    HROBO
    HROBO --- ---
    S474N: ano ale porusujes tym obchodne podmienky
    S474N
    S474N --- ---
    HROBO: pro zivnost muzes obecne pouzit i osobni ucet (z hlediska FU). Samozrejme sve bance nereknes, ze to primarne pouzivas jako podnikatelsky.
    HROBO
    HROBO --- ---
    takze ucet v zuno sa neda pouzit na podnikatelske ucely, takze ani pre zivnost. je to tak?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MRTVY_KENNY: jo tak
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    MRTVY_KENNY: Toto me taky irituje, bankovnictvi majou krasny, ale tohle zbytecny "oklikavani" navic je opruz :(
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    CMLKA: jsem to nenapsal dobre. az do 10:30 se ti to *do cizi banky* posle v dany den. a pokud ta cizi banka pripisuje prichozi platby taky v prubehu dne, tak se to presune v ramci jednoho dne.

(napr. ze zuna posles v 10 a v CSOB si to uz muze nekdo vyzvednout po 14h)

stavim na platnosti tohoto http://forum.mesec.cz/index.php?topic=98.0
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MRTVY_KENNY: v 10:30? to jsem si nevsimla...jde to bud hned a nebo hned rano...nebo aspon tak mi chodi vypisy
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    jako je fakt, ze ten zuno netbanking neni spatny. a taky mi vyhovuje, ze odchozi platby jdou az v 10:30, takze clovek treba stiha presun do druheho dne, aniz by musel pretacet budik.

trosku me irituje to dvojite klikani na tlacitka, zbytecne neustale kontroly policek, ktere otravujou, kdyz to clovek nevyplnuje v asi "tom jedinem spravnem" poradi.

a jako nejvetsi demenci pasuju to, ze kdyz chcu presunout prachy z jednoho sporeni na druhe, musim to jak blbec prohnat tim normalnim kontem. vysledku stejne dosahnu, ale nevim, proc to nejde bez toho klacku pod nohama.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NELDE: to prave vim....jen by to nemuselo byt zuno, i kdyz vsechno tomu nasvedcuje...
    NELDE
    NELDE --- ---
    CMLKA: Nechci tě zklamat, ale v současnosti je na trhu velmi hodně bankovních domů. Je pravděpodobné, že ve velmi konkurenční oblasti low cost účtů (kde se dá předpokládat vysoká mobilita klientů) dojde k jisté konsolidaci z 6 poskytovatelů na 2 až 3. Ať už změnou strategie (zavedení poplatků) nebo fúzemi či prodejem.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    no hlavne doufam,ze prezijou, kdyz uz jsem si tam vsechno prevedla :(( bych nerada, zase prevadela vsechno jinam...
    NELDE
    NELDE --- ---
    HARALD: Souhlas. Zřejmě jen potřebují vykázat počet klientů (možná kvůli prémiím nebo zachování místa). Mimochodem vzhledem k tomu, že to je opravdu náklad 500 na získaného klienta, tak to není tak hrozné, kdyby měli podomní prodeje, tak těm musí dát za jednoho klienta více a při tom mají stejnou pravděpodobnost, že to fakt bude užívat. On Slevomat je vlastně takový podomní prodejce (-;
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    VLASTIS: ne, on i ty dostanete 300, ne 500
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    HARALD: NELDE: mozna to blbe chapu, ale tohle je to same, jako kdyz mi nekdo posle pozvanku (on dostane 500 a ja dostanu 500, kdyz pozadam o kartu a provedu s ni platbu)

jen pripade nakupu pres slevomat zaplatim 25 a pri prvni platbe kartou dostanu 500

takze se okradu o 25kc
    HARALD
    HARALD --- ---
    NELDE: Hádám, že dostali od matky pokyn, že musí do konce roku navýšit počet klientů. A protože těch 475 korun jde z budgetu už alokovaného na marketing, tak se jim ani případné malé procento chytráků vyplatí, nedotkne se to nijak očekávaného profitu a naplní nastavná KPI.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    nj, ja blbec jsem si to zalozil zadarmo. :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam