• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    MODRAPUSINKA
    MODRAPUSINKA --- ---
    VXP: nemůžu nikde najít kolik stojí výběz z jiného bankomatu než fio.nevíš? a za příchozí platby se platí? resp. tomuhle moc nerozumim g) platba přijatá prostřednictvím účtu Fio banky, a.s. u ČSOB a.s. 5 Kč / 0,20 € / 0,25 $
    VXP
    VXP --- ---
    MODRAPUSINKA: jj, mam FIO i ZUNO a obe bez problemu...

ve FIU je vyhoda vklad a vyber hotovosti na pobockach nad 1000,- zdarma...
    MODRAPUSINKA
    MODRAPUSINKA --- ---
    VXP: na fio jsem koukala, ale neznam nikoho kdo má. Máš nějakou osobní zkušenost?
    VXP
    VXP --- ---
    MODRAPUSINKA: ZUNO, FIO...
    MODRAPUSINKA
    MODRAPUSINKA --- ---
    Můžete mi, prosím, poradit nějakou banku, která je bez poplatků? Chtěla jsme mbank, páč mi přijde nejlepší, ale už u ní jeden účet mám a dva zřízený mít prej nemůžu:(
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    AUSS: já bych zkusil PayPal :)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    AUSS: Muj soukromy nazor je, ze ti je tu banka neveme kvuli prani spinavych penez. Zkus najit oldschool obchodnika, ktery ma jeste "zehlicku", pokud je karta embosovana. Nebo
    mozna moneybookers
    AUSS
    AUSS --- ---
    S474N: expirace je az 2013 a na tom webu se tvari jako aktivovana, blby je, ze jedinej kontakt na webu je telefonickej, na zakaznickou mezinarodni linku 801-xxx, kam se mi z mobilu nedari dovolat
    ale obecne by nemel byt problem platit s americkou Visou pres 3dsecure.csas.cz portal, ne?
    S474N
    S474N --- ---
    AUSS: nemusi se to nejak aktivovat? Pripadne nema to proslou expiraci?
    AUSS
    AUSS --- ---
    nemate nekdo zkusenosti s darkovyma debetnima kartama?
    dostal sem americkou Visa s 50$ (zustatek zkontrolovan pres stranku uvedenou na karte https://www.myprepaidcenter.com/), ale nedari se mi s ni zaplatit (zkousel sem jeden kameny obchod a mall.cz), kartu to vzdy odmitne, i kdyz CR neni uvedena mezi "prohibited countries".
    Nevite, jestli nedelam neco blbe nebo kde teda podobnou kartou muzu vyuzit. Ja si totiz puvodne myslel, ze vsude...
    IHAY
    IHAY --- ---
    Sociální karta forever! | Česká pozice
    http://www.ceskapozice.cz/byznys/finance/socialni-karta-forever

aneb jak se v rámci "boje proti zneužívání sociálních dávek" česká spořitelna pořádně nahrabe
    DWAY
    DWAY --- ---
    ADAM: tak 1000zl kazdy mesic + nejake drobne no.
    ADAM
    ADAM --- ---
    DWAY: akcenta.cz, devizy.cz
    o jakoučástku jde? můžu ti to vyměnit i já :-)
    S474N
    S474N --- ---
    DWAY: tak v tom pripade jinou devizovku, co umi PLN.
    DWAY
    DWAY --- ---
    S474N: asi sem natvrdly, ale vidim tam jen eur czk a usd :(
    S474N
    S474N --- ---
    DWAY: v tom pripade jejich hlavni portal:
    EasyChange
    http://www.easychange.cz/

Funguje to tak, ze ti reknou jejich ucet + variabilni symbol. Na ten to z Polska posles a po pripsani ti oni z ceske banky poslou CZK na tvuj cesky ucet.
    DWAY
    DWAY --- ---
    S474N: no budu pravidelne prevadet z polskeho uctu na cesky. Ale mam pocit ze tady to je jen z ceska do zahranici.
    S474N
    S474N --- ---
    DWAY: ano, osobni zkusenosti velmi dobre a funguje to. Nevim co chces vic slyset :-)
    DWAY
    DWAY --- ---
    S474N: jak to funguje? Mas s tim nejake zkusenosti?
    S474N
    S474N --- ---
    DWAY: doporucuji www.europlatba.cz, abys netratil na kurzu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    DWAY: Použij IBAN a Swift. mBank má zahraniční platby.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam