• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: mně se to ukázalo v Polsku v Zakopanem. Kurz vyděračský (1 zl = cca 6,50 Kč), takže jsem šel kurzem Equa bank (o něco méně vyděračský - 1 zl = 6,21 Kč - a poplatek za výběr jen 9 Kč). ČNB střed tou dobou 6,05.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Přesně tak, rozpozná českou kartu a vidí možnost ve službě konverze. Málokdo ví, jaký je platný kurz. Naopak pro vydavatele karty je to nevýhodné, nedostane konverzní poplatky.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: podle mě ale bankou, co má bankomat, ne? nikoliv vydavatelem karty...
    NELDE
    NELDE --- ---
    PISTA1: Mně to docela často nabízí bankomat a základní volba je v CZK, pod ní až je lokální měna (protože banka na to má zisk). Nejen, že to můžeš požadovat - když potvrzuješ PIN, tak bys měl vidět částku. Zřejmě si tedy i potvrdil částku v CZK. A není to Orlenem, ale bankou.
    S474N
    S474N --- ---
    PISTA1: no tak se zkus neprve zeptat jich, treba to tak delaji automaticky jenom ze zvyku.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    S474N: ne, všim sem si toho až doma když sem ten paragon vytáh z peněženky.
    S474N
    S474N --- ---
    PISTA1: a te obsluhy ses zkousel zeptat?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    NAVARA: nic kvuli tomu sem si porizoval axu
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PISTA1: No a kolik ti uctuje za konverzi VISA/MC?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Mám problém s placením kartou na polský benzínce (orlen).
    Hajzlíci si to převáděj sami, takže se to z karty strhává v CZK na pargonu je vidět částka v korunách, ale za ten převod si mrzáci zinkasujou 3,5% z částky :(
    Přímo na paragonu je upozornění, že mě byl ten to převod nabídnut já si ho vybral a souhlasím stím ... bla bla

Chápu teda dobře že můžu po obsluze požadovat aby na terminálu zadala, že se má platba províst ve zlotejch a ne s tím jejich blbým převodem?
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    S474N: Vypada to dobre a myslim ze bude plne vyhovovat..
    S474N
    S474N --- ---
    OPTIKUS: FIO a klidne i transparentni:

Transparentní účet, bankovní účet | Fio banka
    http://www.fio.cz/bankovni-sluzby/bankovni-ucty/transparentni-ucet
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    Zdravím, potřeboval bych doporucit ucet v nejake bance aby splnoval nasledujici podminky...MEl by fungovat jako kapelni... Mesicni vklad cca 5000,- pravidelny, co nejnizsi provoz uctu, platebni kartu k uctu, pristup pro pet lidi. Ne skryte poplatky za neco co se pred nejakou dobou nesplnilo a jasne castky za ucetni polozky a pouzivani karty..

Dekuji moc, urcite se neco najde, ale nemam zas takovej prehled..
    NELDE
    NELDE --- ---
    Fakt nebylo (-; 6 možností 500, 340, 140 a nějaké drobné a to bylo všechno.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELDE: Obvykle někde dole bývá další možnost, která ti vyhodí menu pro naťukání libovolné částky. Jen to chce víc hledat.
    NELDE
    NELDE --- ---
    SKATEMURAI: Dobrý, teď jsem to užíval. Jen se mi nepodařilo s jejich kartou (VISA electron) půjčit auto, protože není embosovaná (pojišťovna prý chce nějakou jistotu).

Jinak ještě jedna zajímavá zkušenost - bankomat mi nenabídl vyběr libovolné čátky, ale jen 6 možností (Axa karta, Elleniki trapeza na Kypru).
    S474N
    S474N --- ---
    YNZA: kdovi jestli u nas nejake. Zkus si dat v Google Obrazkach "verifone", ja takovej snad ani u nas nevidel.
    YNZA
    YNZA --- ---
    kdyby aspon rude buzny z novinek.cz napsali ktere retezce tyto terminaly pouzivaj
    SM3
    SM3 --- ---
    Milióny kreditek mohou zneužít hackeři, varují experti  – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...ckeri-varuji-experti.html
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    lol

Napálená žena šla vyměnit žertovnou tisícieurovku. Prodavač jí dal 24 tisíc korun – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/krimi/273079-napalena-zena-sla-vymenit-zertovnou-tisicieurovku-prodavac-ji-dal-24-tisic-korun.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam