• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    Ono nejde mít oboje? Zažádat si o novou kartu?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    ale získá 2 výběry zdarma kdekoliv s možností až 5 výběrů pokud bude kartou platit. Ty 2 výběry jsou jednorázové, ne měsíčně
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    PETER_PAN: Příjdeš o výběr z bankomatu u CSOB za 6 Kč.
    S474N
    S474N --- ---
    Bezne tim platim v Billa a funguje to fakt rychle. Bere to kartu i pres celou penezenku a do dvou tri sekund leze i uctenka.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    .. kdyz uz jsme u toho NFC - jak to v praxi funguje ?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    STARDAY: kartu uz mam s nfc prave od zminovaneho FIO, slo mi o tu akceptaci v siti - coz jsem zatim nikde nevidel anebo to alespon neni nijak vyrazne inzerovano, ze to umej
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    NAVARA: jde ti o akceptaci nebo vydavatele? Na oboji je odpoved ano, terminaly ma uz hodne retezcu a karty vydava namatkou treba citi nebo sporka :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAM: dneska uz jde nekde pomoci NFC zaplatit?

PETER_PAN: minimalne uvidis v IB dispozicni zustatek na karte, jak ho vidi ostatni a blokace se tam pocitaji
    ADAM
    ADAM --- ---
    PETER_PAN: jo, bude to ok. taky jsem už vyměnil.
    + služba paypas - rychlé bezdotykové placení malý částek bez pinu.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    .. to je ale demence tohleto, - takze kdyz si vymenim kartu CSOB za kartu FIO bude to OK ?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    jo, ale měl si překročen limit nezaúčtovaných plateb (někdy to visí i tejden)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    .. koukam ze je to slozitejsi nez jsem myslel, nicmene penez tam bylo v kteroukoliv dobu fyzicky dostatek !
    VANEK
    VANEK --- ---
    PETER_PAN: Dalším problémem offline kart ČSOB je, že tam po provedení platby nějak zůstávají viset holdy o chvíli déle, než se to zaúčtuje ve Fiu, takže se potom karta chvíli tváří, že z ní zmizelo dvakrát tolik peněz; může to být tohle.
    S474N
    S474N --- ---
    PETER_PAN: ano, to jsou puvodni Pharro bankomaty. Jenze ty mas kartu vydanou CSOB a pro ni jsou "domaci" bankomaty VYHRADNE CSOB, Volksbank a Postovni sporitelna.

Pokud chces mit kartu, ktera online reaguje na zustatky, tak si ji nech ve FIO vymenit za jejich FIO kartu.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    S474N: zadnej problem s hloupym okamzikem nehrozil, penize tam lezely a jedinej nezuctovanej pohyb bylo 1300 CZK z benzinky, ale to neni duvod aby to neslo vybirat kdyz jsem v plusu

ad bankomat : .. myslim takove ty "nove" bankomaty FIO, jak jich je par po Praze (napriklad ve vestibulu metra Dejvicka) .. ale to je jedno, to neni predmetem problemu
    S474N
    S474N --- ---
    PETER_PAN: no tak na ty vubec neplati to, co pro FIO karty. A zustatek se synchronizuje 4x denne, takze si to mohl trefit zrovna do hloupyho okamziku, kdy si preposlal penize z uctu, on to syncnul, ty sis poslal sice zpatky, ale ten bankomat o tom nevi.

A bankomat FIO je CSOB kartu logicky cizi, vlastni jsou pouze CSOB, Postovni sporitelna a Volksbank.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    CSOB
    S474N
    S474N --- ---
    PETER_PAN: a tu kartu mas jeste puvodni CSOB nebo novou FIO?
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: .. co toto kua ma znamenat .. mam u fio bank ucet, mam na nej penize, limit platbou kartou (MAESTRO) jsem ani nahodou nevycerpal a kdyz jsem sel platit ted neco v BILLE tak - na karte je malo penez (jeste ze jsem mel hotovost), pak v bankomatu mi to napise ze malo penez, kdyz dam "dotaz na vysi zustatku" : napise mi to -2000 CZK (nesmysl, mam tam x tisic v plusu) a jeste mi strhnou 9 CZK za dotaz na vysi zustatku (byl jsem u bankomatu FIO, zadnej cizi)
    .. koukam na net, vsechny pohyby sedi, jsem v plusu, disponzibilni zustatek dostatecnej .. WTF ? .. na druhym ucte (mBank) jsem zrovna nemel nic (pujcoval jsem kamosovi zrovna den pred tim), takze jak trotl jsem si musel celej vikend pujcovat od lidi abych mel na kofolu .. cywe stredovek tohleto :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: mně se to ukázalo v Polsku v Zakopanem. Kurz vyděračský (1 zl = cca 6,50 Kč), takže jsem šel kurzem Equa bank (o něco méně vyděračský - 1 zl = 6,21 Kč - a poplatek za výběr jen 9 Kč). ČNB střed tou dobou 6,05.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam