• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    BOBULIX
    BOBULIX --- ---
    Nasral jsem se na ČSOB. Změnil jsem trv.bydlisko a chtěj, abych přišel osobně na pobočku i když v podmínkách stojí, že to stačí písemně. Takže sem se zařek, že tam zrušim účet.

Tip na jinou banku? Moc peněz nemám, takže úroku seru. Jde mi o : iphone aplikaci a dobrou dostupnost bankomatů. A samozřejmě čím levnější, tim lepší.
    Ď
    S474N
    S474N --- ---
    MRTVY_KENNY: proc? No treba proto, ze me to zajima. Chtel bych videt, co si plno lidi predstavuje pod "neprehledne". A boha do toho netahej.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    S474N: tyvole proc? tady historicky plno lidi prohlasilo, ze to prehledne neni. proc ma screenshotovat, abys mu to i pak setrel? proste pro plno lidi to je neprehledne, si na to zvykni proboha.
    S474N
    S474N --- ---
    ADAM: udelej mi prosim screen, ve kterem oznac tu neprehlednost. A potom zkus nejakej sceen libovolne konkurence, ktera je podle tebe vzorem prehlednosti. Fakt me to seriozne zajima.
    HARALD
    HARALD --- ---
    ADAM: Napis jak jsi dopadl, prosim.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Za pokus to stoji vzdycky; reklamacni rad je na webu, ale lze podat i pres Fio servis.
    ADAM
    ADAM --- ---
    myslím, že se dá oběktivně říci, že IB fio ošklivý a nepřehledný je. ale je to příjemná daň za funkčnost - za pár dnů se s tím člověk sžije a IB mu pak poskytuje strašně široké možnost - perfektní filtrování, neomezená historie, přizpůsobení různých pohledů atd...

dotaz: jakými způsoby lze podat rekalamci platby (lze korespondenčně?) a má to smysl? 

poslal jsem USD s dispozicí OUR a příjemci dorazilo o 120USD míň, než jsem poslal...
    VANEK
    VANEK --- ---
    NAVARA: Úroky tam nejsou od půlnoci, ale až potom, co doběhne dávka na měsíční úročení, která se pouští nad ránem a trvá několik hodin. Akorát se připisují s valutou k poslednímu dni měsíce. Pak bývají problémy s trvalými příkazy a někdy snad i s platbami z jiných bank.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    S474N: ne, jen je to pripad na ktery jsem si vzpomnel z hlavy :)
    S474N
    S474N --- ---
    NAVARA: hehe, nemuzes se dockat uroku jo? Pravda, uroky jsem nesledoval, v kolik chodi.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    S474N: treba uroky mi typicky chodi v osm rano, prestoze jsou tam uz od pulnoci
    S474N
    S474N --- ---
    NAVARA: pokud poslu FIO-FIO, tak mi hlasis prijde hned. Ty zrejme myslis nejake platby s budouci platnosti nebo co presne?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    S474N: no ani FIO neposila porad... veci co udela v noci si nashromazdi a rano prijde zaplava
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: u nových se nastavují v IB. http://www.fio.cz/bankovni-sluzby/platebni-karty/maestro

S474N: Někdy naberou zpoždění několik hodin.
    S474N
    S474N --- ---
    ADAMM: a uz konecne mBank posila emailove hlasice hned, jak je realizovana transakce? FIO to dela automaticky a zadarmo od doby, co jeste byli druzstevni zaloznou. Pro me je kuprikladu opravdu dulezite, ze vim, ze mi prave ted odesly nebo prisly penize.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    S474N: psal jsem, že mě se nelíbí - na nepřehlednost si stěžoval můj ex-kolega Pavel Ungr. podle mě je to otázka zvyku. mBank má také "nekonečnou historii", velmi podrobné výpisy mailem (dávkově), není v podstatě nic, co bych musel řešit jinak než v IB (včetně nastavování limitů všeho druhu na kartách) - já proti IB FIO nic nemám, ale ani (pro mě!) nemá žádnou tak speciální vychytávku, aby mě to motivovalo přejít z mBank (ve smyslu hlavního transakčního účtu). což je čistě moje preference, FIO jinak doporučuju všem, pro které mBank z nějakého důvodu není ideální. a ostatním ho doporučuju taky, jako doplňkový účet.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ASACHI: Zuno? Equa? A i to FIO...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: Pavel Ungr :) https://twitter.com/necodymiconer
    VANEK: u starých karet se měnily jen na pobočce limity, předpokládám, že u nových už to není, že?
    S474N
    S474N --- ---
    SPAM: ale ja s lidmi z FIO neprijdu nijak do styku, ani telefonicky. Takze proto bys mel byt konkretni.

A mimochodem, nejake "ostrouhani" se snazim minimalizovat, takze pokud mas na mysli konverzni poplatky nebo spatne kurzy, tak smolik. Zrovna na cizi transakce pouzivam kreditni RB Visa Exclusive.
    S474N
    S474N --- ---
    VANEK: asi mi tam vypadlo cislo, ale jede to:

Air Bank - FinExpert.cz
    http://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?p=8997073#p8997073
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam