• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    TABO
    TABO --- ---
    BUNDA: Jenže ten kód funguje jenom, když ještě jejich klientem nejsi ne? Já jako klient musím platit vedení tak jako tak. Leda bych sehnala ty dva lidi. Což dělat nebudu, takže taky odcházím k jiné bance. Nebo se mýlím?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SIVER: kódů bylo na netu v diskusích spousta a takže kdo nechtěl nikoho shánět nemusel.

Může být výhodné pro ty co chtějí banku s množstvím poboček a dostupnými bankomaty a přitom bez poplatků.
    NELDE
    NELDE --- ---
    SIVER: Multilevel Marketing je pravda u bank trochu divný, ale když jim to funguje... Oni se tim brání, aby jim napřišli všichni stávající na Gratis - klasické dilemma českých bank a opearátorů - proč by měli zlevnit stávajícím klientům.
    SIVER
    SIVER --- ---
    S474N: Genius Gratiis, docela mě bavíš. Tak když už sme u toho, shánět bance lidi (2 lidi musíš sehnat) aby si mohl dostat grátis účet mi příjde jako svinárna banky. Byl jsem u Gemoney bank několik let cca 10 let a přijdou mi absurdní ty jejich poplatky a politika banky.
    S474N
    S474N --- ---
    SPAM: zdat se ti muze, me se zase zdaji jine vec. Treba to, ze platit za substitucni sluzbu bez neceho "navic" je dost vysokym projevem neracionalniho uvazovani.
    SPAM
    SPAM --- ---
    S474N: proti doporučení nic nemám. ale po tom, co člověk učiní rozhodnutí se domnívat, že moje uvažování je to nejlepší a správné a snažit se tak někomu jinému pod čarou naznačit, že snad bude mít jednou to štěstí a dospěje do stádia, kdy bude uvažovat a mít stejné priority jako já, zdá se mi poněkud nešťastné.
    S474N
    S474N --- ---
    SPAM: treba GE Gratis nemam problem doporucit. Ovsem, kdyz tu nekdo zacne sermovat mBank, tak odpovim FIO.
    SPAM
    SPAM --- ---
    S474N: já zapomněl, že ty ostatní zmiňované tady taky denně vychvaluješ a propaguješ..
    S474N
    S474N --- ---
    SPAM: ja jsem nekde ve svem prispevku psal cokoliv o Fio? Mozna by ses mohl uklidnit.

Mimochodem, kdyz uz jsme u tech bezpoplatkovych, tak to muze byt nejenom Fio, ale treba i Genius Gratis, mnou zatracovana mBank a dalsi (treba pri splneni obratove podminky).
    SPAM
    SPAM --- ---
    S474N: lol, co je moc to je příliš a srovnávat přístup zaměstnanců "bezchybné" fio (zažil jsem osobně) a přístup ke klientům v ab je něco tak diametrálně odlišného, že se mi to ani nechce k něčemu přirovnávat. nikdo ti netlačí, že je fio špatná, ale tímhle přístupem z toho děláš komedii,)
    VANEK
    VANEK --- ---
    NAVARA: Inu, prochází to stejným SWIFTem jako přeshraniční platby; budovat jiné systémy by bylo tak složité, že se při daných objemech nevyplatí. (Srov. též MUNIN blahé paměti.)
    S474N
    S474N --- ---
    SIVER: a dalsi level je zjisteni, ze za takove sluzby se neplati :-)
    SIVER
    SIVER --- ---
    Tak rozhodnuto, nechal jsem si udělat účet u airbank.Musim říct,že jejich vstřícnost je až neuvěřitelná. Jak na lince tak na pobočkách. Raději zaplatim pár korun měsíčně za kvalitní služby než v minulosti za nekvalitní služby u jiných velkých bank.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    RUDOLF: zajimavejsi je i to, ze kdyz si z USD uctu v CR posles penize na jiny USD ucet v CR, tak to porad zpoplatni jako mezinarodni transakci :)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    ADAMM: jo, to by bylo nejlepší. ale žádnýho takovýho metropolitu v blízkosti zatím nemám..

jináč wester union si bere z 400USD asi 31 USD za transakci.. posílat na účet v ČR neumí.. Cena to není tak hrozná, u reifeisen banky, jsem internet kartou platil 350,- za transakci.. vůbec jsem netušil že je tohle zpoplatněný.. ale něco mi říká že je to vydřidužství..
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    RUDOLF: domluvit se s někým, kdo má účet v USA i v ČR, převést peníze na jeho účet v USA, on převede ekvivalent v ČR - tak bych to asi řešil já.
    S474N
    S474N --- ---
    ADAM: no WU urcite nebude levne. Co nejaka devizovka?
    ADAM
    ADAM --- ---
    RUDOLF: imho jedině western union.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    zdar.. nevíte o nějaký levným způsobu (do 500,- ideálně) jak si poslat z USA/San francisco hotovost na účet v praze do Reiffeisen bank, kde mám CZK účet.. Tj. potřebuju poslat 400USD na svůj CZK účet ? Ještě se poptám bankéřky mailem, ale každá rada dobrá..
    S474N
    S474N --- ---
    ADAM: rozumim, na druhou stranu, kolik takovych lidi je? :-D

V kazdem pripade, schvalne zkus tohle napsat na jejich FB, jak se k tomu postavi. Ja takhle taky par napadu resil.
    ADAM
    ADAM --- ---
    S474N: takových maličkostí tam je plno. např. hlásiče se nedají nastavit nějak hromadně pro všechny účty (mám jich asi 16).

HARALD: rekl. dnes podána.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam