• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    SIVER
    SIVER --- ---
    BUNDA: ok, díkes.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SIVER: nakoupíš nad 300,- a požádáš o cash back (max tuším 1.500,-).
    SIVER
    SIVER --- ---
    SPAM: Prosim tě a jak funguje cashback v nákupních řetězcích?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SPAM: chápu, každý má jiné priority (principy). Já se snažím neplatit zbytečně za služby, které mohu mít zdarma a naopak vyhledávám ty na kterých ještě vydělám.

Jinak díky tomu, že jsme každý jiný nemají nouzi o klienty ani ČS a KB.
    SPAM
    SPAM --- ---
    SIVER: Je to neoficiální zpráva, ale už teď je jisté, že na podzim spolu se spuštěním mobilní aplikace přijdou i výběry z terminálů sazky. Tyto dvě věci spolu zároveň budou i úzce souviset. Počet míst, kde si člověk bude moci vybrat (pravděpodobně za minimální poplatek) tak bude vyšší, než např. u ČS.
    SPAM
    SPAM --- ---
    Stejně jako mě nepřesvědčilo a z principu bych nikdy nešel nikam, kde proto, abych získal výhody, musím něco pro banku udělat. I třeba hledat kódy na fórech. Ze stejného principu nepůjdu k bance, která mi za přechod nabízí 500 Kč...
    SIVER
    SIVER --- ---
    Jinak mám dobrou zprávu pro lidi co využívají airbank, do listopadu by měla být možnost vybírat hotovost na terminálech sazky. Prý to mají v jednání a vypadá to slibně.
    SIVER
    SIVER --- ---
    S474N: Ja ti rozumim, rozumim i ID Bundovi,ale sakra proč bych si měl něco hledat na nějaký kód? Jde o principy.
    S474N
    S474N --- ---
    SIVER: jsem rad, ze te bavim. Ja teda nevim, ale stacilo mi asi 5 sekund, nez jsem si nasel funkcni kod (treba na financnim foru Finexpert), to same udelali moji kamaradi a s MLM to nema vubec nic spolecneho.

Absurdni poplatky mi prijdou taky, ale u GE Gratis poplatek za vedeni nebo transakce neni :-)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SIVER: kódů bylo na netu v diskusích spousta a takže kdo nechtěl nikoho shánět nemusel.

Může být výhodné pro ty co chtějí banku s množstvím poboček a dostupnými bankomaty a přitom bez poplatků.
    NELDE
    NELDE --- ---
    SIVER: Multilevel Marketing je pravda u bank trochu divný, ale když jim to funguje... Oni se tim brání, aby jim napřišli všichni stávající na Gratis - klasické dilemma českých bank a opearátorů - proč by měli zlevnit stávajícím klientům.
    SIVER
    SIVER --- ---
    S474N: Genius Gratiis, docela mě bavíš. Tak když už sme u toho, shánět bance lidi (2 lidi musíš sehnat) aby si mohl dostat grátis účet mi příjde jako svinárna banky. Byl jsem u Gemoney bank několik let cca 10 let a přijdou mi absurdní ty jejich poplatky a politika banky.
    S474N
    S474N --- ---
    SPAM: zdat se ti muze, me se zase zdaji jine vec. Treba to, ze platit za substitucni sluzbu bez neceho "navic" je dost vysokym projevem neracionalniho uvazovani.
    SPAM
    SPAM --- ---
    S474N: proti doporučení nic nemám. ale po tom, co člověk učiní rozhodnutí se domnívat, že moje uvažování je to nejlepší a správné a snažit se tak někomu jinému pod čarou naznačit, že snad bude mít jednou to štěstí a dospěje do stádia, kdy bude uvažovat a mít stejné priority jako já, zdá se mi poněkud nešťastné.
    S474N
    S474N --- ---
    SPAM: treba GE Gratis nemam problem doporucit. Ovsem, kdyz tu nekdo zacne sermovat mBank, tak odpovim FIO.
    SPAM
    SPAM --- ---
    S474N: já zapomněl, že ty ostatní zmiňované tady taky denně vychvaluješ a propaguješ..
    S474N
    S474N --- ---
    SPAM: ja jsem nekde ve svem prispevku psal cokoliv o Fio? Mozna by ses mohl uklidnit.

Mimochodem, kdyz uz jsme u tech bezpoplatkovych, tak to muze byt nejenom Fio, ale treba i Genius Gratis, mnou zatracovana mBank a dalsi (treba pri splneni obratove podminky).
    SPAM
    SPAM --- ---
    S474N: lol, co je moc to je příliš a srovnávat přístup zaměstnanců "bezchybné" fio (zažil jsem osobně) a přístup ke klientům v ab je něco tak diametrálně odlišného, že se mi to ani nechce k něčemu přirovnávat. nikdo ti netlačí, že je fio špatná, ale tímhle přístupem z toho děláš komedii,)
    VANEK
    VANEK --- ---
    NAVARA: Inu, prochází to stejným SWIFTem jako přeshraniční platby; budovat jiné systémy by bylo tak složité, že se při daných objemech nevyplatí. (Srov. též MUNIN blahé paměti.)
    S474N
    S474N --- ---
    SIVER: a dalsi level je zjisteni, ze za takove sluzby se neplati :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam