• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    viz komentáře, je to nesmysl :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Tohle by mohlo zajímat ID VANEK - jestli s tím můžete něco udělat?

Ve Fio bance o peníze klienta nepečují. Rozfrcají je! Blog - Zdeněk Fekar (blog.iDNES.cz)
    http://fekar.blog.idnes.cz/c/283542/Ve-Fio-bance-o-penize-klienta-nepecuji-Rozfrcaji-je.html
    HARALD
    HARALD --- ---
    MITSU: Název měnit nemusí. RB, u kterých jsem měl program Zadarmo, mi změnou sazebníku nahodila poplatek za vedení účtu 400 Kč. A nic nepřejmenovala. Zjistil jsem to az z vypisu.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Neuklada zakon nahodou jen dva mesice?
    S474N
    S474N --- ---
    MITSU: ale to co pouziva GE neni zadnej MLM system.
    MITSU
    MITSU --- ---
    S474N: Efektivni je, nicmene v pripade banky se jedna o zoufalost:) GE roste pomaleji nez trh (resp. rychleji klesa), tak se snazi nahnat nove klienty s co nejnizsimi naklady. Doufa, ze jim pak proda kreditni karty (v tech se jim dari zdaleka nejlepe na trhu) nebo spotrebitelske uvery. Kdyz se to povede, necha Gratis opravdu gratis. Spis se to ale nepovede, protoze na tuhle nabidku slysi jen ti, kterym jde o minimalni naklady. A kdyz se to nepovede, ucty zpoplatni (oznami to 3 mesice predem tak, jak to uklada zakon a asi bude muset zmenit i nazev:) s cilem dostat prodelecne klienty ven. Stejne jako nabrala klienty na sporici ucty se sazbou 3,6%, kterou pak snizila (trochu se lekli, co to provedli:) s cilem vyhnat klienty pryc.
    S474N
    S474N --- ---
    TABO: kdyz chces ucet zadarmo, tak musis pri zalozeni nahlasit kod. Ten bud ziskas od lovce (tedy cloveka, ktery si zalozil konto a slibil dovezt minimalne 2 lidi) tak, ze te bud zna a da ti ten kod nebo ze si ho prectes nekde na netu. Nebo se sam stanes lovcem a potom musis nahnat dalsi 2 ovecky. Vzhledem k tomu, ze je na internetu plna zadnice kodu, tak je lepsi si vybrat uz nejaky stavajici.
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    SIVER: Nyní se zrovna “hádá ““ coop a spořka o poskytování cash back služby pro skarty. Nevíte, která banka tam má POSky?
    TABO
    TABO --- ---
    S474N: Vysvětlete mi někdo prosím, jak to s těmi kódy u GE je?
    HARALD
    HARALD --- ---
    A dost.
    S474N
    S474N --- ---
    NELDE: vysvetli tedy prosim neznalemu, co znamena "Čím více stupňů tím větší pravděpodobnost, že to je druh letadla". Na me to totiz pusobi stejne, jako kdyz nekdo rekne "cim vic pruhu, tim vic Adidas".

MLM je jeden z nejefektivnejsich forem prodeje, muze se ti to libi, nemusi, ale je to proste tak.
    NELDE
    NELDE --- ---
    S474N: Než budeš reagovat, tak si přečti (nikoli přejeď očima), co píší ostatní. Anebo to nedělej, aspoň učiníš snazší ostatním, aby tě ignorovali. A vyhni se osobním invektivám, jsou trapné a mylné.
    MLM není efektivní prodej ani náhodou. Je to ale způsob prodeje, kterým se vyhýbáš konkurenci. A právě volná soutěž je to, co brání případným podvodům.
    S474N
    S474N --- ---
    NELDE: LOL, takze cim vic stupnu v MLM, tak tim vic je to letadlo? Chlapce, ty tu motas uplne pate pres devate, vubec nevis zakladni rozdeleni mezi MLM a letadlem (ci pyramidovou hrou, letadlem nebo ponziho schematem aka ponzakem).

Forma prodeje je MLM, stejne jako kuprikladu jinou formou prodeje je osobni prodej nebo prodej pres internet. To nema ale vubec NIC spolecneho s tim, jestli je dana spolecnost podvodna ci nikoliv. MLM prave ruzne podvodne skupiny vyuzivaji pro jeho naprosto efektivitu prodeje. Nebo kdyz te nekdo podvede pri objednani zbozi pres eshop, tak okamzite budes rikat, ze veskeri prodejci, kteri provozuji eshopy jsou podvodnici?

http://cs.wikipedia.org/wiki/Pyramidov%C3%A9_sch%C3%A9ma
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Ponziho_sch%C3%A9ma
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Multi-level_marketing

A priste, az budes chtit zase nekoho oslnovat vedomostmi, tak alespon v necem, v cem se alespon opravdu zakladne orientujes.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Já bych se tu uklidnil, než přijde HARALD.
    NELDE
    NELDE --- ---
    S474N: Jak napsal Lopik, je normální MLM typu Avon a pak je MLM typu Herbalife. Čím více stupňů tím větší pravděpodobnost, že to je druh letadla. Pokud tě to rozesmívá, tak jsi adept na chycení.

Forma prodeje je jeden z důležitých atributů produktu (a volba správného prodejního kanálu je jeden z klíčů k úspěchu na konkurenčním trhu). Možná bys měl začít přemýšlet, než tě někdo doběhne.

Pokud získání GE Gratis je spojeno s podmínkou dát se s někým dohromady, tedy něco jako hledat slevové kupony v novínách (čímž nechci nijak shazovat kupony samotné), tak to nesvědčí o serioznosti banky. Ano je to o svobodné volbě neseriózní banku ignorovat. Příště mi dají slevu, když jim věnuji sperma, nebo když jim zatančím kozáček?

Pokud místo neplacení platím, tak je to platit více.

Vidím jendoduchou logiku - nízkonákladové banky mi berou klienty, tak budu také nízkonákladový. Jenže přeci nenechám stávající platící klienty, aby mi neplatili. Tak tam dám tuhle podmínu. Pro mě by to byl důvod dát bance sbohem, protože mi nechce dát stejné podmínky jako novým klientům. Když není loajální, proč má být já. Jedině hloupý klient zůstane.
    S474N
    S474N --- ---
    SPAM: snazis se me tu hodnotit a vubec ti to nejde, je videt, ze me vubec neznas. Takovou pitominu, ze co je nejlevnejsi/zdarma je zaroven i to nejlepsi muzes vypustit jenom na zaklade toho, ze me vubec neznas. Kdyz uz, tak jsem vzdy konkretne hovoril o substitutu (bohuzel nevim, jestli ti to slovo vubec neco rika, zrejme nikoliv).
    SPAM
    SPAM --- ---
    S474N: ne nerozdávám prachy jen tak. Je to prostě o určitém nastavení mysli, prioritách a zásadách. Původní myšlenka GE je přiveď lidi a budeš to mít gratis. Nelíbí se mi a nebudu ji ani obcházet a hledat kódy na netu. Zuno mi říká pojď a dáme ti 500 Kč. WTF? Argument možná pro nepřizpůsobivé. Ale to stále omývám dokola to co jsem říkal já a už i jiní. Mě nevadí, že tvé nastavení je ryze české a že to, co je nejlevnější (nebo nejlépe zdarma) se pro tebe rovná slovu nejlepší, ba co dokonce - i racionální. Ok, jen mě trochu irituje, jak vehementně tuhle svou povahu prezentuješ ostatním... Když se dívám pár stran zpět nejsem asi první, kdo se ti to snaží naznačit a ač to není poprvé a asi ani naposled, nemá to účinek. Proto je pro mě tahle konverzace dále bezpředmětná a nechám prostor ostatním,)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    MLM neznamená vždycky podvod - je spousta firem, kde to funguje v mezích zákona a není to žádná šméla - pro některý zboží je to ideální forma marketingu - Oriflame, Avon a spol. takhle fungujou pěkně. U banky je to teda trochu divný, ale pokud od nich dostaneš nějakej produkt "zdarma", za to, že seženeš další klienty, tak to určitá forma MLM prostě je..
    Hodně to frčelo třeba i u povinnýho ručení, když se to liberalizovalo a pojišťovny potřebovali spoustu dealerů vlastně zadarmo..
    S474N
    S474N --- ---
    NELDE: ne nebudes platit vice, budes platit.

Jinak slovni spojeni "podvodny MLM" me opravdu rozesmalo. To jako ze to neni pravy MLM, ale nejaky falesny? :-DDD To je tak, kdyz nekdo hodnoti formu prodeje misto toho, by hodnotil samotnou konkretni vec, jestli je podvodna ci nikoliv.

Problem u GE zadny nevidim - bud chci GE Gratis a neco pro to musim udelat (tim "neco" myslim i treba to, ze projevim vlastni aktivitu a podivam se po kodech a netu) nebo ho proste mit nemusim. Vzdy je moznost svobodne volby.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam