• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: já jsem s nima spokojený, ale kurz mimo eurozónu byl taky pěkně k ničemu... mám to jako další účet po mBank a FIO, těch 15k obratu jsem točil z mBank, ale v zásadě to nepoužívám. mají co vím i docela rozumné hypotéky, ale nedělají rekonstrukce, takže mě to aktuálně nezajímá.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: to vypadá dobře, že bych rozšířil své bankovní portfólio?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Z FB Equa bank:

Od dnešního dne můžete vybírat ze všech bankomatů v České republice zdarma!

Zrušili jsme poplatky za výběry ze všech bankomatů v ČR. Další výraznou výhodou na vašem účtu je, že jsme snížili limity pro vedení běžného účtu zdarma.
    Nyní postačí mít měsíční obrat na účtě 10 000 Kč nebo 100 000 Kč celkového zůstatku u Equa bank.
    JEZEVCIK
    JEZEVCIK --- ---
    SORRYLOOKING: Pokud si to vezmeš v CZK, dají Ti kurz, který bude v den výplaty té částky tuším a ten bude nějaký. Jelikož to opravdu může trvat až měsíc (šek putuje na ověření a zpět), může se stát že kurs klesne a bude pro Tebe dost nevýhodný. Já si to nechal v dolarech a pak jsem každý den sledoval vývoj kurzu dolaru. Podařilo se mi to vyměnit když byl zrovna na špici. Tuším to bylo 20,40 za dolar. Takhle jsem dostal o 1000 Kč více než kdybych to vzal v CZK. Ale záleží to na Tobě jestli máš čas se tím zabývat a čekat co bude. Je to trochu taková nejistota. Nám to trvalo 3 týdny od podání žádosti o vyplacení než jsme dostali peníze.
    SORRYLOOKING
    SORRYLOOKING --- ---
    JEZEVCIK: já bych to právě potřeboval v czk. je výhodnější si to vzít v dolarech a rozměnit posléze? asi hloupý dotaz, ale pro jistotu se ptám.

ASACHI: asi to je ok částka. spíš mě zajímá, jak dlouho jim to může trvat - jestli se tedy vyplatí dát to kamarádovi, který letí, nebo do mbanky.
    JEZEVCIK
    JEZEVCIK --- ---
    SORRYLOOKING: No my jsme ho nechali zpeněžit u ČSOB, jelikož tam máme účet. Kdekoli jinde se s náma ani nebavili když jsme na otázku jestli jsme jejich klienti odpověděli ne. Pokud půjdeš do ČSOB a budeš chtít šek proplatit v dolarech jako já, nenech se odbýt tím, že to nejde. Nám se na několika pobočkách snažili namluvit, že jen CZK.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Ja teda nevim jak sek z USA, ale sek z britanie jsem zpenezil u CSOB a sebrali mi za tu operaci asi 400Kc ... coz mi prijde jako OK castka vuci tomu ho posilat letadlem s chlapem do USA a zpatky.
    SORRYLOOKING
    SORRYLOOKING --- ---
    ADAMM: je to o tolik výhodnější, jo? ok, budu nad tím přemýšlet, taky mám kamaráda, který tam zrovna jede...

a máte tušení, jak dlouho to trvá? prý déle než měsíc
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SORRYLOOKING: ideální domluvit se s někým kdo jede teď do USA... já letím v pátek, takže pokud bys měl zájem, napiš do pošty, třeba se domluvíme.
    ADAM
    ADAM --- ---
    imho hodně málo možností.
    já bych sázel na csob, případně KB.
    levné to nebude.
    SORRYLOOKING
    SORRYLOOKING --- ---
    ahoj, potřebuju zpeněžit šek z usa v dolarech na český peníze. jsem u mbank. nevíte, kde je to v praze nejlevnější a nejrychlejší? díky
    SIVER
    SIVER --- ---
    VANEK: Lepší ekonom,než třeba kuchař :-)
    YNZA
    YNZA --- ---
    a spoŘITelni IB se ted´líbí komu?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    koukam i zuno ma nekdy mbankovskou nemoc

NELDE
    NELDE --- ---
    Jinak ad zelená banka - přijde mi to na úrovni toho zařízení prodávaného v Rakousku, které "filtruje" elektrony z Temelína. Banka může stokrát deklarovat, že ty peníze nepoužije na "neetický" účel, ale vzhledem k tomu, že peníze jsou anonymní, tak by to musela být celá banka a ne jen produkt. A i když je to celá banka (může to udělat celkem snadno, když bude dělat jen retail), tak skrze mezibankovní trh to už nezaručí. Takže ta zelenost je do jisté míry jen marketing (asi jako když Bursík jezdil v Priusu).
    NELDE
    NELDE --- ---
    AYOS: Bezpečnost IB je postavena na tom, že máš "více" kanálů. Stejně jako u karty potřebuješ PIN (kromě fyzického vlastnění karty), tak u IB potřebuješ kromě jména a hesla ještě něco jiného. Pokud ale vím, některé banky měly jako možnost (zejména pro větší platby) autorizačního kalkulátoru, nevím, ale jestli to ještě někdo užívá, platilo se za to.
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    VANEK: A ty velké vlastní internacionálové;-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    Air Bank zase vlastni jeden ekonom ;-)
    ADAM
    ADAM --- ---
    AYOS: pro pendlování to moc vhodné není. ne, že by to bylo vyloučené, teoreticky to funguje všude, kde je java (což je skoro všude), ale komplikace můžou nastat.

+ sebou musíš nosit data na USB klíčence.

fio má v podstatě veškeré poplatky zdarma vč. výběru z bankomatu. rovněž to je jediná banka, která není vlastněná nadnárodním koncernem, ale od píky ji vybudovali (a vlastní ji) dva matfyzáci.
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    ADAM: A platí, jak poukázal VANEK, musíš být kamarád s počítači.
    Přečti si http://www.fio.cz/docs/cz/dz_manual_podepisovac.pdf a budeš mít jasno. Nebo také ne;)
    ADAM
    ADAM --- ---
    NAVARA: fio jde bez mobilu i čipovky velmi dobtře. viz VANEK
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam