• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: dík za opravu - pořád ale o dost lepší :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SINEAD: to tam ma nejaky exkluzivni konta se zlatyma kartama, kdyz plati takovej mesicni upkeep?
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: U Fio z bankomatů Pharro jen 10.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Hmmm diky...no peklo no ty nase banky:)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    a ty poplatky za odchozí platby jsou bez ohledu na typ prémiovitosti konta - takže jejich slavné "dáváme vám 20 Kč" je podle mě lež jak věž, protože kdyby měl být člověk v plusu, tak by nesměl dělat skoro žádné platby... o výběrech mimo RB bankomaty ani nemluvě ;)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SINEAD: vedení zdarma je jen u "Premium" (= obrat 25k), jinak platíš 29+40 - dále pak platíš za každou odchozí platbu 4 Kč, trvalák 6 Kč, inkaso 3 Kč :) výběr na pobočce je jeden měsíčně zdarma, další za 60 Kč... (u FIO jsou výběry nad 1000 Kč zdarma), u výběrů z bankomatů taky záleží na úrovni účtu, ale není to žádná sláva (standardně 2 RB zdarma - u FIO z FIO bankomatů všechny)
    ceník zde: http://www.rb.cz/attachements/pdf/obecne-dokumenty/cenik-pi/cenik-produktu-sluzeb-soukrome-os_2012.pdf

doufám, že jsem neudělal nějakou botu, když jsem tím brouzdal... jinak taky od RB odešla řada lidí (směr mBank / FIO) - historek najdeš spoustu, stačí si zadat třeba "raiffeisenbank zkušenosti odchod" :)
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    ADAMM: Proc je RB naprd? (splnila by podminky na nejaky ten prvni level lepsiho uctu, takze vedeni zdarma, dalsi info nemam diky nenalezeni sazebniku..)

FIO vypada dobre tedy pac mati maka na Prazskeho povstani, tak bych ji mohla naucit vybirat z bankomatu misto lezeni na pobocku:)) je mi jasny ze uz presun na Budejarnu by mohl byt problemovy...

Jsem dneska zjistila ze sype 500 mesicne CSOB a Sporce za 2 ucty, ktery nepouziva, to je strasny jak jsou ty starsi lidi mimo uz:(
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SINEAD: Souhlas, pokud jede v cashi, tak FIO je hodně dobrá volba. RB nebrat.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Ahoj, hledam vhodny bezny ucet pro mamku, potrebovala by aby meli nejaky pobocky na P4 - pracuje dost s cashem:) (kvuli tomu vylucuju moji oblibenou mBank), pokud mozno vedeni uctu zdarma a platebni kartu ani ne pro vybery spis na platby(dostava vyplatu cash). Mate nekdo nejakej tip? Nejlip mi vysla myslim Reiffka, ale ty dementi maji dukladne ukryte sazebniky nekde v hloubi jejicvh webu, nejsem schopna to vydolovat.
    S474N
    S474N --- ---
    TABO: vic pojistkama clovek nic nepokazi, zvlast pri kratkodobych cestach (dovolene do 14 dni). Sam mam pojisteni na RB Visa Gold (kde je pojistovnou Uniqa), ale i presto si treba davam cestovni jeste navic od Allianz + navic treba po EU clovek muze zadat osetreni na klasickou karticku pojistence. V kazdem pripade, bavime se tady o par korunach a nez se potom nekde dohadovat. Ale to si musi kazdy stanovit sam.
    TABO
    TABO --- ---
    S474N: Takže se ti zdá výhodnější vždy se na cestu do zahraničí pojistit extra?
    S474N
    S474N --- ---
    TABO: obvykle ano.
    TABO
    TABO --- ---
    Ahoj.
    chci si otevřít nový běžný účet a chtěla bych, aby k platební kartě nabízela banka i pojištění do zahraničí.
    Koukala jsem teď do podmínek Fio (má pojištění od České pojišťovny) a zdálo se mi, že je tam víc výjimek než věcí, na které budu pojištěná.
    Takhle je to u všech bank?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MISENA: pokud nepotřebuješ práci s hotovostí, mrkni se i na mBank, pokud ano, tak je FIO lepší. oboje má svoje plus a mínus, ale oboje je v podstatě zadarmo, takže lze jednoduše vyzkoušet a pak se rozhodnout, která banka ti vyhovouje víc (a druhý účet může být záložní).
    ADAM
    ADAM --- ---
    S474N: ja s tim souhlasim, ale je potřeba s v tom prostě zorientovat.
    a vypadá jak před 10ti lety...

ale funkčně je prostě na špici.
    S474N
    S474N --- ---
    ADAM: a ja zase tvrdim, ze je jeden z nejprehlednejsich na trhu.
    ADAM
    ADAM --- ---
    MISENA: ja mam fio uz 10 let a není tam jediný důvod k stěžování...
    (e-banking není přehledný, ale je zato velmi mocný - hlavně ve filtrování atp...)
    SPAM
    SPAM --- ---
    MISENA: Ahoj, Air Bank v tuto chvíli podnikatelské účty neposkytuje. Přibydou příštím rokem. Radu, který bude nejlepší přenechám jiným. Nemám zkušenost.
    MISENA
    MISENA --- ---
    zdravím všechny, máte někdo tip na dobrou banku? potřebuji zřídit podnikatelský účet, potřebuju samozřejmě co nejméně poplatků, přehledný e-banking a dobré podmínky pro přijímání a odesílání plateb do zahraničí. Celkem jsem slyšela chválu na Air bank a M bank. Máte s něma někdo zkušenosti? Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam