• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    MRTVY_KENNY: Je tam logika (psala mBank) - pokud zaplatíš několikrát 500 v krátkém čase, tak to bude chtít PIN. Takže strop je zase někde na 100 Euro. Hlavní výhoda je rychlost a fakt, že tu kartu ani nemusí nikdo vidět - přiložíš peněženku a jdeš. V NL mají už dávno elektronické peněženky a fakt dobrý. Třeba u všech automatů - představuj si, že platíš 20,- s Pinem - to budeš raději házet drobné.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    VXP: tak myslenkove je to asi vymena papirovych penez, kdyz ti ukradou srajtofli s bankovkama, mas uplnou smulu. tady mas jeste jakousi sanci tu kartu vcas bloknout. myslim, ze je to o zvyku. stejne tak kdyz se nekdo chova nestandardne a nakupuje takhle po petikolu v kratkem casovem horizontu, pin by to pak melo chtit. u mbank tusim si muzes i nastavit, ze to ma chtit pin vzdy.
    VXP
    VXP --- ---
    MRTVY_KENNY: ja ani ten podpis nepovazoval za bezpecnej - vetsinou na nej nikdo nekoukal, ale uz tam bylo neco co se dalo zpochybnit... kdezto tedka ti nekdo ukradne kreditku a muze si na ni vzit xkrat za 499,- a nepotrebuje znat ani PIN :-)

proste machne kartou a jsi o 500,- lehci ;)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    VXP: proc zpet? kolikrat ten podpis nekdo podroboval okem grafologa?
    VXP
    VXP --- ---
    ADAMM: co se tyce te PayWave ... je tam vyhledove nejaka moznost nastaveni PINu i do platby do 500? protoze pokud ne, tak mi ta karta prijde jako skok o par let zpatky co se tyce bezpecnosti... driv tam byl "aspon" podpis, ted uz vubec nic? :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Princip je mi jasný, ale jak moc to vadí, tj. jaký je přepočítací koeficient? BTW u koho si bereš? :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    S474N: já ti samozřejmě v podojení libovolné banky fandím, ale tvůj konfrontační styl - zdá se - naráží u zdejšího publika (které není zvyklé v této konkrétní diskusi na podobné chování) na nepochopení, z čehož může plynout i lehká averze, která ve finále vede k tomu, že tvé skvělé rady nejsou doceněny tak, jak by mohly, nebýt onoho podání. (čistě můj osobní dojem, tvoje rady nerozporuju, i když dokážu pochopit i lidi, pro které je komfortnější nějaké jiné nastavení - což ti asi dělá trochu problém.)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: hypotéku ještě nemám, až ji budu mít, kreditku si nejspíš znova vezmu. limity jsem si samozřejmě mohl nastavit nižší (mám tam 30k, což je dost - to byla určitá lehkovážnost, přišel jsem o 15k).
    v zahraničních e-shopech běžně zadáváš číslo karty, to není nic tak nestandardního (a ne, nekupoval jsem nic "podezřelého").

YNZA: nevýhoda to je, protože pokud mi na e-shopu tu platbu zruší, u kreditky bude pořád běžet bezúročné období a takhle jsem měl prázdný vlastní účet (jedu teď trochu na krev :)

VANEK: jde o bonitu... kreditka na 90k bance vadit může, respektive - nevadí, ale musíš mít o to větší příjmy.
    S474N
    S474N --- ---
    ZBYNEK: pokud se bavime o Citi kreditce, tak na tu POZOR!!! Tam jsou konverzni poplatky 2%. Takze sice clovek dostane 2% zpet, ale vzapeti je zaplati v blbym kurzu. V cizine radeji pouzivat kreditni RB Visa.
    S474N
    S474N --- ---
    ZBYNEK: rozlisujes deviza/valuta?

Mimochodem, clanek samozrejme znam.

Nicmene se opetovne vracim k tomu, co jsem zde rikal dopoledne. Proc mam pocit, ze se me tu nekdo snazi presvedcit, jak je to vsechno nahovno? Radeji bych se tu dozvedel konkretni rady, jak ty banky podojit jeste vic.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ZBYNEK: Tak se omlouvám, holt už mám dlouho citi, která (na rozdíl od jiných) používá středový kurz...

S kartou na cestách aneb „Zadarmo“ se může prodražit - Investujeme.cz
    http://www.investujeme.cz/s-kartou-na-cestach-aneb-undefinedzadarmoundefined-se-muze-prodrazit/
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    S474N: Odkdy se pro platby kartou používá kurz "prodej"?

Jen tak mimochodem: http://www.mesec.cz/clanky/kurzy-platebnich-karet-ktera-je-nejlepsi-letni-test/
    S474N
    S474N --- ---
    ADAM: zvlastni, protoze jak jsem avizoval, i RB pouziva cisty kurz VISA. Docela bych si tipl, ze kdybych to same zaplatil AXA, ze to bude za stejnych podminek jako u RB, nez, ze by to byla castka co je na tom webu. Ale to by bylo lepsi dotazat se primo AXA.

EDIT: tak ted na to koukam, ze tomu presne na halir odpovida kurz z 13.10.
    S474N
    S474N --- ---
    ADAM: AXA pouziva to same co RB u kreditek. Mohl bys poslat URL, kdes to vykopiroval?

Mimochodem, kolik ti ta debetka jeste vraci %? :-D
    ADAM
    ADAM --- ---
    tak si odpovim sam: 
    EURO to CZECH KORUNA

12 October 2012

1 EUR = 24.837561 CZK

260.00 EURO = 6457.76586 CZECH KORUNA

takže svou debetkou bych zaplatil skoro o 100 míň.
    S474N
    S474N --- ---
    A kdyz uz jsme u tech kurzu, tak si to jeste soupneme v porovnani s treba s tou "skvelou" mBank:
    Kurzovní lístek
    http://www.mbank.cz/informace-k-produktum/kurzovni-listek/?day=12&month=10&year=2012&show=

Cisty realny kurz VISA u kreditek RB: 25,09
    RB prodej: 25,355
    mBank prodej: 25,7840

A to nemluve o dalsi veci u mBank: " Při převodu může být použit kurz zahrnující max. 2 % „crossborder fee“ za účelem pokrytí konverze měn. "

ADAM: viz. kurzovni listek AXA v tom dni. Jinak AXA taky pouzivaji cisty VISA.
    ADAM
    ADAM --- ---
    a jakej byl v ten den kurz axa? 
    S474N
    S474N --- ---
    Mimochodem, jeste k tem kurzum, ono se to nezda, ale taky je tam jista uspora. Konkretni priklad z reality, pred par dny jsem platil vylet speedboatem po mori ve vysi 260 EUR a zauctovano mam 6 523,61 Kc.

Prostou matematikou: 6 523,61 / 260 = 25,09 Kc/EUR

V tom dni - 12.10.2012 byl kurz na EUR takovyto:
    Raiffeisenbank - banka inspirovaná klienty
    http://www.rb.cz/o-bance/currency-rates/?day=12&month=9&year=2012&root=o-bance&item1=currency-rates&x=44&y=3

Takze jak rikam, jsou to prave halire, ktere ve finale delaji talire :-)
    S474N
    S474N --- ---
    GHOSTSTALKER: tezko muzu pocitat, kolik jsem usetril proti nekomu, kdo si plati treba konto u Sporky. V kazdem pripade, jenom na vratkach jsem realizoval nekolik tisic Kc.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    S474N: Prikaz k inkasu ze sporiciho uctu? Vzdyt ti to nevracim, rikam, at v tom klidne pokracujes, mne to za to nestoji, ale treba, kdyz ukazes nejaky prehled, kolik jsi takhle usetril (vydelal) Kc v minule roce...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam