VANEK: Tabulky mi neukázali, ale ukázalo se jako vhodné tu kreditku zrušit a znovu udělat (nic to nestálo, jen jsem byl měsíc bez kreditky). Nová kreditka má limit od 15% menší (což vůbec nevadí).
Jestli si dobře pamatuji, tak hlavní rozdíl byl, že bez kreditky se vejdu do kategorie žadatelů, kde se neověřují další rizika. Schválení bylo velmi rychlé.
ADAMM: Po dvou měsících ještě nemáš hypo vyřízené?
GHOSTSTALKER: Tak počítej se mnou - v průměru utrácím za chod domácnosti 10k, díky bezúročnému období je to jako kdybych měl v průměru od banky půjčeno 10k po celý rok. U spoířícího účtu to dělá 200 ročně navíc, u bilančního účtu ještě více (aktuálně asi 4%). Cena za to je, že jednou za měsíc (mám v kalednáři připomínku) se přihlásím do internet bankingu, vyberu peníze z bilančního účtu a zaplatím kreditku. Asi tak minuta času. Já vím 16,50 za minutu není bůhví kolik, ale 33 za minutu už jde.
Plus je tam výhoda, že na běžném účtě mám malou hotovost a většinu na bilančním účtě. Při tom, při větší útratě nemusím ztrácet čas s převáděním peněz - zaplatím kreditkou a převádím jednou za měsíc.
Ještě dám jednu výhodu - pokud použiješ debetní kartu a máš vyčerpaný účet do nuly, tak ti neprojdou trvalé příkazy - tím vysosáním karty můžeš mít narušený život (než se vyřídí reklamace).