• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    Dneska mi došla jedna věc - doufám tedy, že moje úvaha je správná. Prosím o názor.

Pamatujete si, jak jsme řešili systém částečných rezerv a jak vlastně působí na ekonomiku - díky tomu, že banka může půjčit moje peníze jinému a oba ty peníze můžeme teoreticky použít ve stejný čas (to teoreticky nejde, ale díky elektronickému bankovnictví jsou ty časy použítí velmi blízké), tak tím roste poptávka a tedy i inflace. No a dneska mi došlo, že tím byl stimulován i růst nabídky = hospodářský růst uplynulé doby. Tedy hypotéční krize (pokles úvěrů) se musela zákonitě projevit v poklesu ekonomiky. A dokud se nezvýší úvěrování, tak budeme svědkem stagnace ekonomiky případně poklesu. Na rozhýbání poptávky nestačí snížit daně, protože ty peníze v ekonomice nejsou (daně je jen přerozdělí). Řešení je tedy v zásadě "snadné" - místo napumpování peněz do úvěrů pomocí nízké sazby centrálních bank (už to skoro níže nejde) potřebujeme paradoxně napumpovat peníze pomocí vyšších sazeb = "tisk" peněz. Jasně, půjde nahoru inflace, ta ale jde tak jako tak a v současnosti máme sazby pod inflací.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZARAKI_KENPACHI: Podle informací mBank to už nějakou dobu jde.
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    zdravím, jde dnes už normálně posílat platby ze zahraničního (Německo) účtu na korunový účet u mBank? před X lety to nšlo nebo se to obcházelo nějakou fintou...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tak je to jasne, ty zpravy chodi s nekolika hodinovym zpozdenim :(
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MEDWYN: diky
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    ANDY_WARHOL: V pohode jsem se prihlasil
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    zdar, nedari se mi prihlasit do ekonta u rb pomoci mobilniho klice, muzete prosim nekdo kdo ma tento ucet, zkusit zda mu to funguje ?
    zabezpecena sms normalne prijde, zadam bpuk otevru ji, peclive opisu a stejne mi to napise "Chybné Klientské číslo nebo Autentizační kód" atd. je tam ze mam zkusit zavolat na linku operatora, ale ja sem v zahranici a nechce se mi volat z cesky simky, protoze tam nemam dost kreditu, a davat si tam zpatky nemeckou tak mi zas neprijde ta sms az s nima budu mluvit, tak bych rad overil nejrdiv, ze to opravdu nefunguje jen me.

diky
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    S474N: jo, beru, ale tak at mi to neslibujou kdyz to neumej dodat, to je jednoduchy - nenaplnena ocekavani, to je to nejhorsi co muzes klientovi udelat :)
    S474N
    S474N --- ---
    LEDOFREDO: tak PP neni standarne vydavanou kartou, tak si trosku pockas no :-)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    VANEK: jojo, paypass, poplatek 99

S474N: prave ze ten clovek na pobocce mi rikal ze to muze byt hrozne rychle a pod vlivem techto informaci jsem se nesoustredil na to jaka je ta opacna strana casoveho rozpeti :)
    S474N
    S474N --- ---
    LEDOFREDO: vim o lidech, kteri to meli do tri dnu doma a postou. Vybital sis klasickou kartu nebo nejakou jinou?
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAM: Vlastní karty nyní poštou, po žádosti online.
    LEDOFREDO: A to byla placená?
    ADAM
    ADAM --- ---
    myslím, že se musí vyzvedávat na pobočce. ale možná to už je nyní jinak.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    nevite jak dlouho trva vystaveni karty u FIO a jakym zpusobem se karta dorucuje ? o kartu jsem si pozadal na pobocce 5.11. a tvarili se ze bude vsechno hrozne rychle, ale nic se zatim nedeje, ani mi nestrhli poplatek za vytvoreni karty
    SIVER
    SIVER --- ---
    Erich Čomor: Air Bank chce být do pěti let bolestí všech velkých bank - E15.cz / zprávy
    http://zpravy.e15.cz/byznys/finance-a-bankovnictvi/erich-comor-air-bank-chce-byt-do-peti-let-bolesti-vsech-velkych-bank-932192
    ADAM
    ADAM --- ---
    axa, pokud ten účet neplánuje nějak intenzivněji využívat.
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    v tom zahraničí asi nehodlá vybírat moc často....
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    ESP čili EU, ano bude jí tam chodit výplata, nevím řekněmě 5 krát do roka vyjede na týden a nebo si udělá prázdniny na měsíc v létě, platit z něj určo bude nájem či telefon.

Další podrobnosti klidně rád doplním, když se zeptáte:o)
    VANEK
    VANEK --- ---
    FLAD
    FLAD --- ---
    KEDAREK1: Trochu podrobnosti prosime :) Je ze Slovenska ci EU? Jak casto a na jak dlouho bude jezdit a jak moc hodla vybirat? Chce to u nas pouzivat jako ucet, kam ji prijde vyplata a bude z nej neco platit, nebo to ma jen kvuli karte?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam