• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: Výše uvedené konverze jsou prozatím prováděny na základě vyhlašovaného kurzovního lístku ČSOB. Kurzy pro konverzi přebírá Fio denně od ČSOB. Bez jakékoliv další přirážky používá kurz devizy - nákup a devizy - prodej.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Mně také mBank funguje, ale ty kurzy mi občas vadí. Jak moc je fio daleko od středu? Nemá Fio zdarma je Maestro?
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Ty lepší kurzy potřebuji párkrát do roka. Takže nechci nic s poplatkama. Axa by plně vyhovovala, ale není to poprvé, kdy nešla použít. Na ticíci dolarech už ten špatný kurz vadí.
    Ani by to nemusela být kreditka - občas potřebuji i výběr z bankomatu a nechci platit od prvního dne - raději jako u Axy před cestou pošlu pár tisíc a po cestě pošlu zbytek zpět.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: vracecí kreditka CitiLife, ale to asi nechceš slyšet .-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: co jsou to dobré kurzy? fio/čsob mi fachá, pokud ti jejich kurzy vyhovují...

BUNDA: americký obchodník mi už po týdnu hlásil, že nemůže částku chargnout, neboť jim vypršela autorizace - zatímco mbank ty peníze držela blokované ještě další týden, takže to asi bude různé podle metody platby a tak
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BUNDA: jasne, ale ta situace, kdy to strhnou po tak dlouhe dobe preci jenom je k nasrani. vubec se nedivim.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Máte někdo zkušenost s Axa na Amazonu - nešla mi použít. Musel jsem užít mBank s ne moc dobrými kurzy. Je nějaká jiná karta s dobrými kurzy, která jde užít na Amazonu?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    to se nedivim ze se rozciloval. na to by snad mely byt nejaky lhuty do kdy si to musi strhnout.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BUNDA: tak to je sila po 3/4 roce :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ANDY_WARHOL: to je otázka na prodejce... Takhle jsem viděl přesně totéž, kdy se uživatel na fóru rozčiloval (po 3/4 roce kdy už na to zapomněl) proč je v debetu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BUNDA: stejne nechapu proc si to nestrhli v dobe ty blokace. takhle je v tom bordel
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ANDY_WARHOL: to jsem nepředpokládal, ale jen abyses nedostal do debetu. Prostě si teď musíš disponibilní zůstatek hlídat i s ohledem na tuto platbu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BUNDA: tak ja sem ani nepocital s tim, ze bych ti penize ukradl, proste me to prekvapilo a nemam moznost to v praze resit, protoze ziju mimo republiku, tak sem chtel vedet, zda to nebude nejaky problem, pokud si to strhnou pozdeji, tak ok
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BUNDA: ano vyprsela blokace
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BUNDA: ještě doplním, že při strhávání nezáleží na tom, zda tam budeš mít dostatek financí, klidně se dostaneš do debetu. Takže s tím počítej.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ANDY_WARHOL: prodejce si může částku kdykoliv strhnout. Aktuálně ti jen vypršela blokace ne?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    hele mam takovy zajimavy problem.
    mezi svatky (konkretne 27.12) jsem kupoval neco na kartu (mam visu od mbank, asi dva mesice, normalne funguje), ale transakce se neodecetla a neni ani v blokacich a mam proste o to vic disponibilni zustatek.
    jak v takovem pripade postupovat ? hrozi me nejaky postih, kdyz sem vlastne nabyl neco bez zaplaceni ? (castka je to asi 1600 kc), prodejce ma moje udaje, protoze jsem platil takto na prodejne vyzvednutou objednavku z eshopu.
    bohuzel do toho obchodu se jen tak nedostanu.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAM: jj, čsob mi volali asi po čtyrech hodinách od první platby v USA shopu, jestli je to ok :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    nemáte někdo tip na spořící účet pro právnickou osobu? 

zatímco u občanů se lze dostat na těch 2.5%, tak právnické osoby mají zlomek (nebo si nemůžou účet založit vůbec)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam