• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    VANEK
    VANEK --- ---
    KASUMI: Tak to maj blbý, ať to berou jako trest za to, že sedí na hotovosti, místo aby roztáčeli kola ekonomiky novými investicemi nejlépe na dluh.
    Možná by si mohli koupit nějaké likvidní dluhopisy, ale z těch stejně o moc vyšší výnos nebude.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    :) ocividne ano
    ATAN
    ATAN --- ---
    miliardove firmy dneska resi na nyxu kam investovat?
    VANEK
    VANEK --- ---
    KASUMI: A musí to být spořák, nebo by stačil termíňák? http://www.jtbank.cz/sites/default/files/upload/urokovesazbycz20130301pocz.pdf nevypadá zle, pokud tedy nejste socka ;-)
    Alternativa by byla uzavřít smlouvu s fyzickou osobou, že si to půjčí a přeuloží pod svým jménem ;-))
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GHOSTSTALKER: banky only, pisu to
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    KASUMI: Zkus druzstevni zalozny.
    S474N
    S474N --- ---
    KASUMI: ano, je to bohuzel normalni.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    prosim vas
    to je normalni, ze sporici ucet pro pravnicke osoby miva nizke urokove sazby? mam tady extra luxusni nabidku jakoze za 0,35%, coz mi prijde nechutne malo
    jako FO mam 2,6
    rozumim, ze PO nebudou mit tolik, ale cekala bych aspon 1,1-1,5
    nevite nekdo o nejake takove nabidce? zadny alternativy, jen bankovni sporeni
    diky moc
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    NELDE: tak to je vtipny jak ten cas leti, naposled kdyz sem delal neco pro jednu banku, tak to tam jeste meli...
    NELDE
    NELDE --- ---
    ANDY_WARHOL: Poslední mainframe si odvezla SG do Francie.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MRTVY_KENNY: tak to byva u starych bank, ktere maji vnitrni systemy postaveny na mainframech a vse nove je jenom nadstavba, ib pak neni primo projone, ale komunkuje pres nejake speciani rozhrani, ale jak to maji tyto nove banky, to je otazka.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: porad mi neni jasne, jak nasazeni "neceho" muze odstavit realizaci naplanovanych plateb (naplanovanych nekolik dni dopredu).
    ze laguje netbanking pri nekterych operacich, je jina vec, to snad maji byt dva totalne oddelene systemy, pricemz ten "vnitrni" musi proste jet i kdyby to mel nekdo cely den vkladat rucne.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Podle zpráv je správně B, zaútočili i na RB, ale toho si asi klienti moc nevšimli (-;
    S474N
    S474N --- ---
    ADAMM: tak ono zalezi jake fungovani karet mas na mysli, zdali 3D Secure transakce pres net, nebo fyzicke placeni v obchode.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: to sice asi jo, ale jsou to nezávislé entity. podle mě se snažili něco o víkendu nasadit a hrubě se jim to nepovedlo...

GHOSTSTALKER: btw. kromě velké trojky bylo cílem taky FIO, neví o tom VANEK něco? drby? :) paradoxně tentokrát má mBank výhodu, že není v ČR, i když nevím, jak by to dopadlo tam, kdyby se stalo něco podobného. jen jsem měl za to, že proti DDoS útokům by se měly instituce velikosti bank umět nějak relativně rozumně ubránit - a rozhodně by to nemělo vést k výpadku fungování karet, ale asi jsem naivní...
    NELDE
    NELDE --- ---
    MRTVY_KENNY: Mě překvapuje, že padlo jen Zuno. Měl jsem za to, že to běží v systémech RB. Nebo je to tak, že RB pády vlastně ani nikdo nemůže reportovat (-;
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    GHOSTSTALKER: zuno hackery nepotrebuje, sestrelujou se sami. :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GHOSTSTALKER: No Zunu ani neodcházely platby a podobně, dneska jde na banky klasický DDoS, kdy nejsou vůbec dostupné jejich ELB...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam