• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    S474N
    S474N --- ---
    ASACHI: mozna kdyby sis to FIO zalozil (nebo klidne i tu mBank, kterou nemam rad), tak bys udelal nasobne vic a ve finale lip, nez tyhlety permutace kombinovany s variacema.

Mimochodem, ty "secured pay" maji byt presne co?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    S474N: Mno minulej rok to nejak nevyslo, tak si ted delam druhy kolo a zjevne se na to zase vyseru a na rok zalezu ^^
    S474N
    S474N --- ---
    ASACHI: to jako rok vybiras banku? :-DDDDD
    MITSU
    MITSU --- ---
    NELDE: poplatky za papirove prikazy uz par let nejsou kvuli tomu, aby lidi poutivali internet. Dnes se naopak vsechny banky s kamennymi pobockami dostat lidi primo na pobocku, aby jim mohli neco prodat. Ty poplatky slouzi k ke zvyseni zisku banky. Lidi, co vyuzivaji prikazy na pobocce jsou dost necitlivi na cenu, proto jsou ty poplatky tak vysoky.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Mno tak jsem pocetl o Airbank a jedine co jsem zjistil ze je to, ze karty v zahranici na 2x nefunguji a reklamace plateb jsou dobrodruzne.
    Zuno nema v mem meste jedinou pobocku (Ostrava)
    Mbanku nesnasim kvuli jejich pristupu na pobocce (beru to jako moji osobni zkusenost, jenom kvuli te pani s 3cm gelovyma nehtama uz tam proste nejdu).

Takze zustava Fio u ktereho porad nevim, jestli ma poresene karty (rok zpatky nemeli secured pay apod.)
    Pak at se lidi divi ze je tolik lidi u Ceske Sporitelny ~_~

Nemate k ty Air Bance nekdo nejake osobni cerstve zkusenosti? Jestli se s tou jejich kartou da platit normalne pres PayPal, vybirat kdekoliv po svete a obecne s ni takhle fungovat a platit?
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    MRTVY_KENNY: Kam až tu hypotéku podsekli, že jsi šel do tak “dobrodružného“ podniku?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: Tak psal jsem jen o těch, které jsem v té době sám používal
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: holt podsekli urok hypoteky, tak jsem jejich

NELDE: mam "slevu" na hypo za odchozi platby z konta (v duchu nechci slevu zadarmo :) jinak to mam vicmin bezudrzbove, spis ten zacatek, nez si to tam komplet naklikam, je horsi. ale uz jsem si nastavil adblock, at mi filtruje vsechny obrazky a je to trochu sviznejsi. :)

obvykle to resim podobne, po vyplate vsechno prerozdelim - nemam tam ani karty (mbank) a sporim jinde (ted wustenrot). s poplatkama jsem nekde kolem 50kc vcetne hypo, ted jsem nemel cas to moc resit.

jen doufam, ze societe generale nepujde ke dnu kvuli krachu italie :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Článek dobrý, ale trochu mu chybí srovnávací tabulka. A docela tam chybí i ty high cost banky - třeba i z PR - přeci jen většina lidí používá právě je.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ASACHI: Však vkládat hotovost můžeš i na jiné bezplatné účty. Konkrétně u zmiňované FIO (blbé je, že má docela zkrácené pokladní hodiny, takže pokud nemáš pobočku přímo u místa, kde pracuješ a děláš klasicky 8-16 tak se tam nemáš v pokladní hodiny šanci dostat).'
    Další z bezplatných bank, které umí vkládat hotovost je Air Bank i když jen do půl milionu (už jsem "narazil" )
    Air Bank - FinExpert.cz
    http://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&p=8522857#p8522857

Pak jsou tu takové možnosti typu "drbání se pravou rukou za levým uchem", jako Červené konto (spořicí účet od Poštovní spořitleny), které je vedeno zdarma a za 12 Kč na něj lze vložit na každé poště (a z něj to pak zdarma přeposlat jinam), poštovní poukázky a další věci
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    S474N: To nepomůže, ČS má limit "na den" (a možná i na týden, měsíc, teď si nejsem jist).
    Takže několik možností:
    1) požádat o zvýšení limitu pro Servis24 (nejde dát neomezený, takže v budoucnu může narazit na jiný problém)
    2) přejít k jiné bance
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ASACHI: Je to jen a pouze věc ČS, normální banky problém s limity nemají, psal jsem na toto téma i článek.
    Jaký je maximální limit pro platbu kartou a pro převody? - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/limity-pro-platebni-karty-a-pro-prevody/
    U mBank není problém, u Zuno nepošleš víc, než 720 000 Kč za den i kdyby ses na hlavu postavil, protože možnost podávat příkazy písemně nemají vůbec.

Jinak u ČS je možné ty limity u Servis24 změnit (tuším se to dělá papírově na pobočce), ale asi ne na úplně neomezené.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    NELDE: ale jasne, nicmene, to ze mi to pripadalo smesny na tom nic neubira. ale mas pravdu brazil/1982 by bylo presnejsi.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ANDY_WARHOL: to jsou/byly microfiche - měli tak optickou cestou tvoje transakce. Spíše než ST, je to Brazil.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    mozna je to proste jen o tom, ze ve sporce maji radi startrek, tak pouzivaji moderni technologie jak je lidi predpovidali v v 60tych letech
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    NAVARA: ty si clovek, co me opravdu rozesmal.
    presne stejnej pocit se mel, kdyz sem jeste pomerne nedavno videl, jak pouzivaji ty skleneny desky pod nejakym kukatkem. samozrejme je to uz par let, ale porad to bylo v dobe, kdy bylo bezny, ze byly pocitace a pani se koukala do monitoru, tak tyhle tragedi pouzivali nejakou podivnou technologii..
    NELDE
    NELDE --- ---
    MRTVY_KENNY: Proč si neuděláš automatický převod do jiné banky a neřešíš IB tam? Měl jsem takhle docela dlouho ČS kvůli hypotéce, tak jsem každý měsíc měl jeden převod do mB a vše řešil tam (dokud jsem nepřevedl hypotéku, protože mě štvali poplatky za nic).
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Když jsem převáděl více než milion z mBank, tak jsem vyplnil, že jsou to vlastní peníze a šmytec (-;

ASACHI: Poplatky na pobočce jsou zavedeny právě kvůli tomu, že lidé začali užívat ebanking (-; V případě platby za půl milionu bych to buď zkousnul (ne všude bude fronta) nebo bych to udělal na vícekrát - tuším ale měla ČS limit bez certifikátu 100k, takže bys platil 6x jednorázový poplatek + cizí banku - tedy možná i 42,- To už je lepší jít do té banky.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: z ČS do komerčky - to je vtipný progres.

jinak v mBank kamarád posílal asi mega a půl (respektive jeho tchýně) a byl trochu nervozní, co má vybrat do políčka "zdroj peněz", protože "vyrovnání po rozvodu" tam prostě nebylo. tak jsem se tehdy ptal a chlácholili mě, že je to jedno jestli tam dá dědictví nebo něco jiného, že z toho nikdo průšvih dělat nebude :)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    nahodou ted u komercky s laskou vzpominam na modry netbanking CS
    aneb certifikat a jeste to reaguje na mys se spozdenim 2s,
    transakce, ktere se provadeji dnes, vidim az zitra,
    mam super osobniho bankere, ktery mi naposled nezvedal telefon a odepsal na dva maily po 3 dnech..

nastesti si to jsem schopen po case zautomatizovat a budu mit pokoj, ale kdybych s tim mel pracovat na denni bazi, tak mam asi vetsi spotrebu klavesnic a monitoru a pravidelnou dochazku k psychiatrovi navic.
    YNZA
    YNZA --- ---
    Token? :D a ted tu O Budulinkovi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam