• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ASACHI: nic nemusis, tam kde neuznavaji paypal proste nechod, pokud tomu provozovateli opravdu neveris
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    S474N: PayPal pokladam za relativne bezpecny zpusob placeni, navic se na vsechno daji nastavit limity ...
    Jinak ano, zneuziti na webech kde tu kartu proste musim pouzit (treba 802.cz / aukro apod.)
    S474N
    S474N --- ---
    ASACHI: a 3D Secure chces realne na co? Bojis se zneuziti? Zvlaste, kdyz si psal, ze chces pouzivat Paypal?!?!
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    SKORZ: jo to je vono
    S474N: FIO uz mam, pouzivam jejich ebrokera na burzu cennych papiru, jenom ucet mam nejak u ledu kvuli problemu vyse (pouzivam to jenom na pretahovani penez na ten ebroker ucet).

Jinak asi zalozim zejtra tu AirBanku, za 2 mesice ozkousim kartu v zahranici a pak to zrusim pripadne :)

I kdyz tedkom ctu mail kde mi cpe moje "osobni bankerka" hypoteku bez poplatku za 2,7% ... tak se treba rozhoupou ze mi zrusi poplatky i na uctu pres retencni centrum (jestli neco takovyho maj).
    SKORZ
    SKORZ --- ---
    S474N: Asi 3D Secure

ASACHI: Fio na kartách 3D Secure nemá, ale v ib si můžeš nastavit 0 a při placení to zvednout. Je to nepohodlné, ale taky možnost.
    S474N
    S474N --- ---
    ASACHI: mozna kdyby sis to FIO zalozil (nebo klidne i tu mBank, kterou nemam rad), tak bys udelal nasobne vic a ve finale lip, nez tyhlety permutace kombinovany s variacema.

Mimochodem, ty "secured pay" maji byt presne co?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    S474N: Mno minulej rok to nejak nevyslo, tak si ted delam druhy kolo a zjevne se na to zase vyseru a na rok zalezu ^^
    S474N
    S474N --- ---
    ASACHI: to jako rok vybiras banku? :-DDDDD
    MITSU
    MITSU --- ---
    NELDE: poplatky za papirove prikazy uz par let nejsou kvuli tomu, aby lidi poutivali internet. Dnes se naopak vsechny banky s kamennymi pobockami dostat lidi primo na pobocku, aby jim mohli neco prodat. Ty poplatky slouzi k ke zvyseni zisku banky. Lidi, co vyuzivaji prikazy na pobocce jsou dost necitlivi na cenu, proto jsou ty poplatky tak vysoky.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Mno tak jsem pocetl o Airbank a jedine co jsem zjistil ze je to, ze karty v zahranici na 2x nefunguji a reklamace plateb jsou dobrodruzne.
    Zuno nema v mem meste jedinou pobocku (Ostrava)
    Mbanku nesnasim kvuli jejich pristupu na pobocce (beru to jako moji osobni zkusenost, jenom kvuli te pani s 3cm gelovyma nehtama uz tam proste nejdu).

Takze zustava Fio u ktereho porad nevim, jestli ma poresene karty (rok zpatky nemeli secured pay apod.)
    Pak at se lidi divi ze je tolik lidi u Ceske Sporitelny ~_~

Nemate k ty Air Bance nekdo nejake osobni cerstve zkusenosti? Jestli se s tou jejich kartou da platit normalne pres PayPal, vybirat kdekoliv po svete a obecne s ni takhle fungovat a platit?
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    MRTVY_KENNY: Kam až tu hypotéku podsekli, že jsi šel do tak “dobrodružného“ podniku?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: Tak psal jsem jen o těch, které jsem v té době sám používal
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: holt podsekli urok hypoteky, tak jsem jejich

NELDE: mam "slevu" na hypo za odchozi platby z konta (v duchu nechci slevu zadarmo :) jinak to mam vicmin bezudrzbove, spis ten zacatek, nez si to tam komplet naklikam, je horsi. ale uz jsem si nastavil adblock, at mi filtruje vsechny obrazky a je to trochu sviznejsi. :)

obvykle to resim podobne, po vyplate vsechno prerozdelim - nemam tam ani karty (mbank) a sporim jinde (ted wustenrot). s poplatkama jsem nekde kolem 50kc vcetne hypo, ted jsem nemel cas to moc resit.

jen doufam, ze societe generale nepujde ke dnu kvuli krachu italie :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Článek dobrý, ale trochu mu chybí srovnávací tabulka. A docela tam chybí i ty high cost banky - třeba i z PR - přeci jen většina lidí používá právě je.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ASACHI: Však vkládat hotovost můžeš i na jiné bezplatné účty. Konkrétně u zmiňované FIO (blbé je, že má docela zkrácené pokladní hodiny, takže pokud nemáš pobočku přímo u místa, kde pracuješ a děláš klasicky 8-16 tak se tam nemáš v pokladní hodiny šanci dostat).'
    Další z bezplatných bank, které umí vkládat hotovost je Air Bank i když jen do půl milionu (už jsem "narazil" )
    Air Bank - FinExpert.cz
    http://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&p=8522857#p8522857

Pak jsou tu takové možnosti typu "drbání se pravou rukou za levým uchem", jako Červené konto (spořicí účet od Poštovní spořitleny), které je vedeno zdarma a za 12 Kč na něj lze vložit na každé poště (a z něj to pak zdarma přeposlat jinam), poštovní poukázky a další věci
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    S474N: To nepomůže, ČS má limit "na den" (a možná i na týden, měsíc, teď si nejsem jist).
    Takže několik možností:
    1) požádat o zvýšení limitu pro Servis24 (nejde dát neomezený, takže v budoucnu může narazit na jiný problém)
    2) přejít k jiné bance
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ASACHI: Je to jen a pouze věc ČS, normální banky problém s limity nemají, psal jsem na toto téma i článek.
    Jaký je maximální limit pro platbu kartou a pro převody? - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/limity-pro-platebni-karty-a-pro-prevody/
    U mBank není problém, u Zuno nepošleš víc, než 720 000 Kč za den i kdyby ses na hlavu postavil, protože možnost podávat příkazy písemně nemají vůbec.

Jinak u ČS je možné ty limity u Servis24 změnit (tuším se to dělá papírově na pobočce), ale asi ne na úplně neomezené.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    NELDE: ale jasne, nicmene, to ze mi to pripadalo smesny na tom nic neubira. ale mas pravdu brazil/1982 by bylo presnejsi.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ANDY_WARHOL: to jsou/byly microfiche - měli tak optickou cestou tvoje transakce. Spíše než ST, je to Brazil.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    mozna je to proste jen o tom, ze ve sporce maji radi startrek, tak pouzivaji moderni technologie jak je lidi predpovidali v v 60tych letech
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam