• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    S474N
    S474N --- ---
    ASACHI: a FIO je pro tve potreby spatne v cem? Pripadne RB, kdyz ti az tak nejde o penize?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ADAMM: Hele zcela uprimne ... me je uplne jedno jestli plati 0Kc, nebo 150Kc mesicne za vedeni uctu ...
    Ja potrebuju banku, ktera mi poskytne nejaky sluzby v momente kdy je potrebuju.
    Kdyz jsem potreboval prevyst tedkom 550K a nemohl jsem to ten den udelat, ale musel druhej jit stat 30 minut do sporitelny, tak jsem myslel ze nekoho zabiju.

Stejny s Mbank ... ucet jsem mel, 2 navstevy kdy jsem neco potreboval vedly k tomu ze jsem ho zrusil, proste nikdy vice. Na zakaznicke lince mi to zvednul polak co neumel cesky a v Ove maji viz.
    MRTVY_KENNY: , takze zadnej duvod tam chodit nadale, kdyz jsou alternativy.

Je to stejny jako s restauraci ... kdyz platim, ocekavam sluzby, ktery kdyz se nedostavi, tak jdu jinam.

Dneska jdu konecne udelat ucet u Airbank, tak jsem zvedavej jak budu spokojenej tam. Nechci nic vice, nez fungujici debetni kartu, moznost manipulovat s vlastnima penezma jak se mi zlibi a jasnou a strucnou odpoved, na jasnou a strucnou otazku (coz hledani na monitoru v nejakych prospektech, jak se vzdy deje neni).

S474N: Pobocka kousek od namesti v centru (alespon tam jsem chodival ja)
    S474N
    S474N --- ---
    MRTVY_KENNY: pobockou je mysleno presne co? Nejaky stanek v nakupnim centrum slozenej z papundeklu?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: ja teda musim potvrdit, ze ostravska pobocka mbank disponuje pani, ktera pusobi rekneme sverazne a pri komunikaci s ni clovek podvedome pokukuje okolo, jestli neni nahodou v zabavnem poradu typu skryta kamera. doporucuju navstivit.
    S474N
    S474N --- ---
    FLAD: ja mam se Zunem taky problem - v psychicke rovine, staci si precist ty neustale tezkosti v diskusich.
    SKORZ
    SKORZ --- ---
    Máte někdo zkušenost s Evropsko-ruskou bankou? Po snížení úroku AirBank mě celkem láká jejich TV Fix.
    FLAD
    FLAD --- ---
    ADAMM: Ja mam se Zunem z hlediska podpory taky problem - kuryr byl neprijemny a nebyl schopen dojet vcas, ten jejich chat a infolinka nestoji za nic a ty holky vubec nicemu nerozumej, dokonce mi nebyly schopny rict, jaky pouzivaji kurz na platby v zahranici. Dokonce mi ani nebyly schopny rict podrobnosti, za jakych podminek budu mit zdarma ten jejich ucet plus.

Takze prekvapive jejich pobocky mi vychazej nejlip - byl jsem tam dvakrat (jednou kvuli neschopnymu kuryrovi), pokazdy prijemny pristup, vse vyreseno behem par okamziku a na vsechno mi zvladli odpovedet.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ASACHI: chápu to správně? na základě jedné návštěvy na jedné pobočce nepřipadá v úvahu banka, která se vyznačuje tím, že nemusíš NIKDY chodit na pobočky... a ptáš se nás co doporučit? nevím, protože jestli se rozhoduješ podle oblečení a stylingu, tak jsi asi ve špatné diskusi :)
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    STARDAY: ČLR a Vietnam
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Ha, jsem vůl, měl jsem pozorněji číst PATRIKCHRZ: https://www.fio.cz/docs/cz/cenik_bankovni_sluzby.pdf X.6 h) "vinkulace na přivolení třetí osoby 100 Kč". Takže myslím, že to poskytují bez problémů, problém je jen v těch úrocích.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Myslím, že autentizaci dvěma osobami nabízí Fio u firem / bytových družstev apod. celkem standardně, i když o jsem o tom našel jedinou zmínku na konci "Tipy pro podnikatele" http://www.fio.cz/bankovni-sluzby/internetbanking/funkce a žádné podrobnosti. Koukám, že i já jako prostý spotřebitel můžu ke svému účtu oprávnit kohokoli jiného na různých úrovních a "Sledovat i zadávat pokyny" se liší od "Sledovat, zadávat i podepisovat pokyny". Ale to pohříchu není úplně ono, majitel může druhého oprávněného kdykoli zrušit. (Pak je pro obzvláštní paranoiky ještě kombinace potvrzování příkazů zároveň SMS a javovým podepisovačem, ale s tím bývá spousta technických problémů.) Tak leda se zkusil optat, jestli by byli ochotní / technicky schopní to dvojí potvrzování naklonovat i na fyzickou osobu.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    FANFAN: úrokové sazby jdou všude dolů. Nejlépe je na tom aktuálně Metropolitní spořitelní družstvo, má úrok 2,8 %, ale nemá IB, jen pasivní. Z bank mají teď stejné podmínky (1,8 %) Air Bank, Equa, Wüstenrot a o desetinku míň (1,7 %) Zuno.

S tím přístupem dvěma osobami je to problém. Teoreticky by mohla být s bankou dohodnuta vinkulace na účtu, ale z těch bank, které dávají slušný úrok to asi žádná nenabízí, takže jedině některá z těch velkých, ty budou mít asi mizerný úrok. Ano, jde to rozdělit tak, že jeden bude mít telefon a druhý heslo do IB, ale majitel účtu to stejně může vždy změnit na pobočce.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    DOBYTEK: Kde v asii konkretne pls?
    NELDE
    NELDE --- ---
    FLAD: Obchody: Visa od Axa a kreditka od mBank bez problémů, měl jsem ale problém v bankomatu s Axou. Nakonec jsem to vybíral na mBank delfína (Visa).
    FLAD
    FLAD --- ---
    DOBYTEK: To je dobry vedet. Ja byl v Asii s Masterem od KB, a to bylo bez problemu. Jak jsem psal, tu Equi kartu jsem zkousel jen v okolnich zemich a to bylo OK. Jeste by me zajimalo, nemate nekdo zkusenosti z USA?
    NELDE
    NELDE --- ---
    FANFAN: Myslíš přístup na výběr/přeposlání? To asi standardně nejde (jen asi u firemních účtů), nicméně můžeš jít cestou účtu u mBank (nebo jiné banky, která NEMÁ pokladny), kdy jsou dva spolumajitelé, z nichž jeden má IB a druhý má telefon. Na poukázání peněz pryč, potřebuje majitel použít tvůj telefon. Sice nezabráníš tomu, aby druhá osoba šla na pobočku a číslo telefonu/IB tam nezměnila, to ale to rychle neudělá. Případně to můžete udělat podobně s kartami - jeden má kartu druhý PIN.
    Nebo to dohodněte se třetí osobou, která vám to udělá ručně
    VXP
    VXP --- ---
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    dva dotazy:
    1. spořící účet - pár ticek měsíčně (obyč. účet mám u Fia)

2. Má matička chce abych jí platila nájem za garsonku, chci to s ní skoulet tak, že bych nájem platila, ale ty prachy z toho by šly na účet, ke kterýmu by byl přístup pouze po souhlasu nás obou... je něco takovýho? Kde, za kolik - za hodně/málo?
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    FLAD: S Equou mám tady v Asii několik velmi nedobrých zkušeností, at už jde o použití nebo o následné reklamace a další servis, takže ji mám jedině jako kartu pro výběry z bankomatu, které jsou velmi levné(ale většina místních bankomatů ji nebere).
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    FLAD: to mas úplnou pravdu. tady v Německu ve většině normálních krámu neakceptujou visu jen master
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam