• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    VXP
    VXP --- ---
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    dva dotazy:
    1. spořící účet - pár ticek měsíčně (obyč. účet mám u Fia)

2. Má matička chce abych jí platila nájem za garsonku, chci to s ní skoulet tak, že bych nájem platila, ale ty prachy z toho by šly na účet, ke kterýmu by byl přístup pouze po souhlasu nás obou... je něco takovýho? Kde, za kolik - za hodně/málo?
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    FLAD: S Equou mám tady v Asii několik velmi nedobrých zkušeností, at už jde o použití nebo o následné reklamace a další servis, takže ji mám jedině jako kartu pro výběry z bankomatu, které jsou velmi levné(ale většina místních bankomatů ji nebere).
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    FLAD: to mas úplnou pravdu. tady v Německu ve většině normálních krámu neakceptujou visu jen master
    FLAD
    FLAD --- ---
    ASACHI: Jinak do zahranici zasadne dve karty, kazdou od jineho vystavovatele (kombinace Visa / MasterCard ti vystaci ve vetsine sveta).

Cesi jsou strasne zmlsany tim, ze vsechny karty od vsech bank fungujou ve vsech bankomatech a u vsech obchodniku a automaticky predpokladaji, ze je tomu tak vsude :)
    FLAD
    FLAD --- ---
    ASACHI: Equa funguje bez problemu, i v zahranici (mam vyzkouseno Francie, Rakousko, Nemecko), vybery z bankomatu za 9 KC a kurzy rozumny (i kdyz ne uplne nejlepsi, tak rozumny).

Nebo mit separatne kreditku na placeni, tam muzu doporucit Citi nebo RB (sice ne uplne nejlepsi kurzy, ale kdyz jsem potreboval reklamovat transkace, tak to slo hladce).
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ASACHI: nic nemusis, tam kde neuznavaji paypal proste nechod, pokud tomu provozovateli opravdu neveris
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    S474N: PayPal pokladam za relativne bezpecny zpusob placeni, navic se na vsechno daji nastavit limity ...
    Jinak ano, zneuziti na webech kde tu kartu proste musim pouzit (treba 802.cz / aukro apod.)
    S474N
    S474N --- ---
    ASACHI: a 3D Secure chces realne na co? Bojis se zneuziti? Zvlaste, kdyz si psal, ze chces pouzivat Paypal?!?!
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    SKORZ: jo to je vono
    S474N: FIO uz mam, pouzivam jejich ebrokera na burzu cennych papiru, jenom ucet mam nejak u ledu kvuli problemu vyse (pouzivam to jenom na pretahovani penez na ten ebroker ucet).

Jinak asi zalozim zejtra tu AirBanku, za 2 mesice ozkousim kartu v zahranici a pak to zrusim pripadne :)

I kdyz tedkom ctu mail kde mi cpe moje "osobni bankerka" hypoteku bez poplatku za 2,7% ... tak se treba rozhoupou ze mi zrusi poplatky i na uctu pres retencni centrum (jestli neco takovyho maj).
    SKORZ
    SKORZ --- ---
    S474N: Asi 3D Secure

ASACHI: Fio na kartách 3D Secure nemá, ale v ib si můžeš nastavit 0 a při placení to zvednout. Je to nepohodlné, ale taky možnost.
    S474N
    S474N --- ---
    ASACHI: mozna kdyby sis to FIO zalozil (nebo klidne i tu mBank, kterou nemam rad), tak bys udelal nasobne vic a ve finale lip, nez tyhlety permutace kombinovany s variacema.

Mimochodem, ty "secured pay" maji byt presne co?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    S474N: Mno minulej rok to nejak nevyslo, tak si ted delam druhy kolo a zjevne se na to zase vyseru a na rok zalezu ^^
    S474N
    S474N --- ---
    ASACHI: to jako rok vybiras banku? :-DDDDD
    MITSU
    MITSU --- ---
    NELDE: poplatky za papirove prikazy uz par let nejsou kvuli tomu, aby lidi poutivali internet. Dnes se naopak vsechny banky s kamennymi pobockami dostat lidi primo na pobocku, aby jim mohli neco prodat. Ty poplatky slouzi k ke zvyseni zisku banky. Lidi, co vyuzivaji prikazy na pobocce jsou dost necitlivi na cenu, proto jsou ty poplatky tak vysoky.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Mno tak jsem pocetl o Airbank a jedine co jsem zjistil ze je to, ze karty v zahranici na 2x nefunguji a reklamace plateb jsou dobrodruzne.
    Zuno nema v mem meste jedinou pobocku (Ostrava)
    Mbanku nesnasim kvuli jejich pristupu na pobocce (beru to jako moji osobni zkusenost, jenom kvuli te pani s 3cm gelovyma nehtama uz tam proste nejdu).

Takze zustava Fio u ktereho porad nevim, jestli ma poresene karty (rok zpatky nemeli secured pay apod.)
    Pak at se lidi divi ze je tolik lidi u Ceske Sporitelny ~_~

Nemate k ty Air Bance nekdo nejake osobni cerstve zkusenosti? Jestli se s tou jejich kartou da platit normalne pres PayPal, vybirat kdekoliv po svete a obecne s ni takhle fungovat a platit?
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    MRTVY_KENNY: Kam až tu hypotéku podsekli, že jsi šel do tak “dobrodružného“ podniku?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: Tak psal jsem jen o těch, které jsem v té době sám používal
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: holt podsekli urok hypoteky, tak jsem jejich

NELDE: mam "slevu" na hypo za odchozi platby z konta (v duchu nechci slevu zadarmo :) jinak to mam vicmin bezudrzbove, spis ten zacatek, nez si to tam komplet naklikam, je horsi. ale uz jsem si nastavil adblock, at mi filtruje vsechny obrazky a je to trochu sviznejsi. :)

obvykle to resim podobne, po vyplate vsechno prerozdelim - nemam tam ani karty (mbank) a sporim jinde (ted wustenrot). s poplatkama jsem nekde kolem 50kc vcetne hypo, ted jsem nemel cas to moc resit.

jen doufam, ze societe generale nepujde ke dnu kvuli krachu italie :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Článek dobrý, ale trochu mu chybí srovnávací tabulka. A docela tam chybí i ty high cost banky - třeba i z PR - přeci jen většina lidí používá právě je.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam