• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: Ne; pokud by to bylo úterý a středa, tak porušuje § 110
    Zákon o platebním styku - Část IV. - Hlava 1 - Práva a povinnosti při poskytování platebních služeb
    http://business.center.cz/business/pravo/zakony/platebni-styk/cast4h1.aspx
    NELDE
    NELDE --- ---
    VXP: Co znamená dávno? (-; Pozor datum skutečné připsání nerovná se datum zviditelnění
    Jsou tři kroky, které musí proběhnout
    1) Odesílající banka předá tvůj převod do clearingu
    2) Přijímací banka si převezme tvůj převod v clearingu
    3) Přijímací banka přípíše na účet.
    Bod 1) zřejmě proběhl, otázka je ale kdy. O víkendu clearing nejede. Pokud to bylo v pátek odpoledne, tak je možné, že to odešlo až v pondělí ráno, pokud Zuno přijímá ráno před mBank, to to přijala dneska ráno. Pokud nepřipisuje okamžitě, ale v noci, tak to uvidíš až zítra ráno, ale datum by mělo být datum clearingu (pondělí). Pokud by to bylo úterý nebo středa, tak vydělává na overnightech.
    VXP
    VXP --- ---
    jak je to s pripisovanim plateb v ZUNU?

V patek jsem tam posilal penize z FIO a mBANK a doted tam nejsou...
    pritom penize co jsem posilal v patek z FIO do mBANK uz tam davno jsou...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: to už je druhá akce stejného typu :-) Jen tam přidali tu podmínku s počtem karetních transakcí...
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak už i mBank má asi problémy s počtem klientů - nabízí 500 novým uživatelům (a stávajícím, kteří doporučí) - http://www.mbank.cz/akce-a-souteze/mKlub-2013/
    Tak kdybyste náhodou u nich někdo chtěl účet, tak se ozvěte nějakému současnému klientovi - najdete jich tady hromadu.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MRTVY_KENNY: OK, díky za tip. Začnu se rozhlížet... ony ty úroky při téhle výši rezervy a při rozdílech 0,1-0,2 p.b. nedělají podstatný rozdíl, takže zatím mě lenost ke změně nedokopala... pokud ale permanentně snižují úrokové sazby a vypadá to, že to polkne Raiffka a třeba časem zavede poplatky, tak se asi vykopu a přesunu to dál.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    NELLAS: u toho wustenrotu si (mluvis o rezerve) muzes dovolit i fixaci, ktera ti hodi az +0,4% (rocni fix).
    kdyz ty prachy nenadale potrebujes, tak normalne fix zrusis a prijdes jen o ten bonus.
    navic se to da "chytre" rozhodit, ze si tak nafixujes mensi castky (malokdy budes potrebovat nenadale vsechny prachy najednou, ale zrusis trebas jen fix u 20k).
    VXP
    VXP --- ---
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    Je tu klub pro pojišťováky? Potřebuju individuální pojištění odpovědnosti za škodu.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELLAS: Tak jedno to neni, lisi se urokovou sazbou, bohuzel sly ted dost dolu. Ze zalozen je tak zajimava MSD (2,8 % - metunion.eu), z bank Air, Wurst a Equa (vsechny shodne 1,8 %)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELDE: Jo jo, budu muset hledat jiný spořicí účet na zašití rezervy... doteď jsem to odkládala, tak půjdu o dům dál.

Ono je asi jedno, kde si to založím, že? Nebo nějaké doporučení?
    NELDE
    NELDE --- ---
    NELLAS: Je to logické - ušetří se náklady.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Zuno asi opravdu končí? Už nabízí produkty Raiffeisenbanky... teda kromě toho, že zase snižují úrokové sazby...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    se musim pochlubit, dneska sem odeslal v pul desaty z fio banky do nemecke vr bank penize, stalo me to 2 eura. a penize prisly na nemecky ucet pred dvanactou, tomu rikam rychlost. a to prosim nebyla zadna express platba, ale normalni...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: já na pobočkách občas byl (když jsem v mBank pracoval), ale jako zákazník jsem tam byl myslím jedinkrát, když jsem měl novou občanku. táta tam byl uzavřít mámin účet, když umřela.

takže v tomhle mi záleží asi víc na tom, jestli platím 150 korun nebo 0 korun, ale chápu, že to má každý hozené jinak.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    STOURAL: Jo, tempem max 20 EUR na cloveka jim chybi jeste 215 710 akcionaru :D. (pokud tedy opravdu chteji banku, ne nejakou vzajemnou zaloznu, pak by jim stacilo jen 50 tis. lidi, coz zase neni tak nerealne)
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    GHOSTSTALKER: Získat licencí bude asi běh na delší trať. Fikaný způsob, jak získat od masy nespokojených klientů osobní údaje:)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    lol
    Belgická alternativní banka slibuje lidskost a morálku — Ekonomika — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/221811-belgicka-alternativni-banka-slibuje-lidskost-a-moralku/
    NewB |
    http://www.newb.coop/fr/
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam