• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VXP: Byl jsem na mobilu, teď jsem se podíval.
    Tyhle srovnávače mají jednu velkou vadu - počítají s tzv. průměrným klientem, resp. s průměrným chováním. Nepočítají s tím, že se klient přizpůsobuje ceníku účtu, tedy že když bude mít drahé výběry z cizího bankomatu, tak bude vybírat více z vlastního, klidně "do foroty" (např. cestou z práce či do práce), případně že si založí více účtů a u každého bude využívat jen to, co je pro něj výhodné.
    Já mám účty u Air, Axa (končí), Fio, GE, ING, mBank, Poštovní spořitelny, Wüstenrot a Zuno, kreditku o Citi a dále mám zažádáno o kreditku u Rajfky a uvažuji o znovuzaložení Equa (měl jsem, zrušil jsem).
    Podle všemožných srovnávačů bych měl platit tak tisícovku měsíčně a přitom nejen, že neplatím nic, ale ještě navíc dostávám - úroky, bonusy (jen Citi mi za minulý měsíc připsala 2 tisíce na bonusech).

Proto jsem se z tazatelky snažil dostat bližší údaje, protože žádná tabulka není schopna pojmout reálné chování uživatele - příklad jsou ty bankomaty. Když uvede, kde bydlí, můžu se podívat, jaké jsou v okolí bankomaty a pokud jí opravdu půjde o každou korunu, může si pár kroků zajít a vybrat "z toho správného". Nebo naopak nebude chtít přemýšlet, ze kterého to bankomatu vlastně vybírá, zvolí mBank či Equa, ale zase narazí na jiné omezení (např. nemožnost vložit či vybrat peníze na pobočce), atd.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: Ano, je to tak, také mě to vadí. Bohužel tímto způsobem se často jde dostat na nižší cenu, než kdekoliv jinde, takže kdo na to má nervy, tomu se to vyplatí.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Po zkušenostech s firmama, které nabídnou lepší cenu, jen když člověk opravdu odchází (pošle výpověď) je moje doporučení odejít tak jako tak - tohle mají nabízet průběžně a ne jen, když někdo odejde. A proč chtít slevu, když jiné banky dají totéž zdarma?
    Navíc u většiny takových nabídek je to jen dočasně, pak člověk musí znovu "odejít". Nemluvě o tom, že konkurence je mnohdy lacinější i bez "super"-nabídky (-;
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    LAIT: Oni něco nabídnou, až budeš ten účet rušit, zrovna je na toto téma (zvýhodnění nových a odcházejících zákazníků debata na FB motejlek.com https://m.facebook.com/...&refid=28&_ft_=qid.5887848341898207455%3Amf_story_key.-6543664488466684267
    VXP
    VXP --- ---
    NELDE: PATRIKCHRZ: a co kdyby jste se podivali na ten muj odkaz? :-)

tam staci vyplnit co potrebuje od bankovniho uctu a vyplivne ji to vysledek

LAIT: jak se to rika... za blbost se plati ;) zrovna sporitelna je hrozna zlodejska instituce
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Ona i ČS umí účet zdarma :)
    Osobní účet České spořitelny po roce: Za věrnost bance slevy - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/osobni-ucet-ceske-sporitelny-za-vernost-slevy/
    NELDE
    NELDE --- ---
    LAIT: Na platby přes internet je hodně dobrá mBank - je možné nastavit limity podle potřeby. Na výběry je asi nejlepší Equa - výběry v libovolném CZ bankomatu zdarma (jak má nastavované limity nevím). Jinak já také v Online 24 dával jednorázové (byly lacinější - jednak za kus a jednak za změnu). Tohle už u mBank nedělám - je to bez poplatku, optimálně přes Inkaso. Jinak pokud to jde dát přes SIPO, tak uvažuj o Citi Life kartě, kde ti vrací peníze za platby - včetně SIPO.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    LAIT: Bezplatné bankovní účty jsou moje doména, před 2 lety jsem na toto téma napsal článek: http://www.mesec.cz/clanky/vyberte-si-bezpoplatkovy-bankovni-ucet-zadarmo-na-miru/ a většina věcí stále platí.
    Jak píše kolega, uveď více údajů, např. Jak často vybíráš z bankomatu, kolik za měsíc máš obrat na kartě, případně kde bydliš (kvůli dostupným bankomatům). Pak můžeme něco vybrat.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Někdo tady před časem poptával "podúčty". Equa má "kategorie" a možnost přiřadit každé platbě kategorii (dokonce i příchozím - nastavení pravidel). Vypadá to hodně jako podúčty.
    NELDE
    NELDE --- ---
    LAIT: Účet plus platby zdarma (příchozí, odchozí, trvalé, inkaso) nabízí několik bank (mBank, Fio, Equa, Zuno) plus několik dalších to má jako produkt. Co rozhoduje ve výběru jsou další služby - hlavně karty a jejich druhy, nastavení limitu karet, výběry z bankomatu doma a i v zahraničí, kurzy měn, pohodlnost internet bankingu (a mobile bankingu), vklady v hotovosti, atd. Pokud chceš radu, tak napiš jaké všechny transakace typově užíváš. Pokud nic z toho, můžeš jít do kterékoli z těch 4 na "zkoušku" - vzhledem k provozu zdarma tě to bude stát jen tvůj čas na podepsání smlouvy a vyzkoušení si.
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    ROTTWEILER: Ano, jde to i ke spořícímu účtu.
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    ROTTWEILER: Zeptám se.
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    PATRIKCHRZ: Také od 15.6. Jak říkám, kartel:-)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PATRIKCHRZ: Tak to netvralo ani těch 14 dní :(
    Equa bank snižuje úrok na spořicích účtech - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/aktuality/equa-bank-snizuje-urok-na-sporicich-uctech/
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    STOURAL: Jde ho mít i ke spořícímu účtu?
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    NELDE: Je možno nechat si u KB konto Start, které není zpoplatněno a slouží k udržení IB pro produkty dceřinek.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ROTTWEILER: Modrá pyramida je dceřinka, žádný problém by to být neměl, jen můžeš přijít o IB (které u stavebka moc nepotřebuješ).
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Zajímavé, že tady o tom vůbec nepíšou (-; http://www.axabank.cz/banka/dokumenty/dulezite-mezniky-a-terminy/
    VANEK
    VANEK --- ---
    PATRIKCHRZ: Chtělo by to aktualizovat o Fio. (Ale taky jsem se setka se stížností, že u nových paypassů nejde zrušit limit na bezkontaktní platbu bez ověření.)

ADAMM: Axa.cz a asi čtyři kliknutí (ale ten dosavadní bych tam hledal hůř :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam