• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ROTTWEILER: 100% inkaso funguje jinak je to kreditka. Předpokládám, že ti jde o využití bezúročného období. Takže platíš a k nějakému datu máš výpis s aktuálním zůstatkem (což je dlužná částka, kterou musíš zaplatit). Pak máš 25 dní na to, abys jí uhradil. Když máš nastavené 100% inkaso tak se tato částka strhne z účtu (kde musíš mít dostatek prostředků).

První rok je zdarma a pak je účtován měsíční poplatek 50,- Kč nebo si můžeš z nasbíraných prémií předplatit další rok za cca 500,- Kč.

Jakou disponibilní částku dostaneš a jak prokážeš příjem to je na Citi. Jsem zaměstnanec a nic jako potvrzení o příjmu doložit nechtěli.

Pokud dostaneš nízký limit a budeš bezproblémově splácet (je jedno zda 100% nebo splátkami) po půlroce většinou sami limit zvednou.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    BUNDA: Ještě otázka, jsem na poli finančnictví nováček. To 100% inkaso mi bude fungovat k Equa bank? Prostě povolím u Citi Life 100% inkaso a kdykoliv udělám jakoukoliv transakci, tak si to strhnou z mého účtu?

Plus jediný poplatek, který budu komu platit je těch 50 Kč?

Plus jak dokážu ten příjem, který chtějí dokázat, když jsem OSVČ?

Díky. :-)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ROTTWEILER: ano počítají. Také se do toho počítá i SIPO a inkaso O2 :-)
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    ROTTWEILER: Chtěl jsem říct, skrze 100% inkaso. :-)
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    Má tu někdo zkušenost s kreditní kartou Citi Life a placení skrze 100% a získávání za každou platbu kartou 2%? Počítají se do toho i platby skrze internet?
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    TRAVIX: Jenže jak? Aniž bych věnoval veškerý čas studiem investování a potom následným investováním?
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    KOC256: Nejvyšší čas peníze raději investovat. Jestli se ekonomika oživí, rozjede se inflace a co potom.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    https://www.zuno.cz/pomoc/uzitecne-informace/uroky/

Od 1. července snižujeme úroky na SPOŘENÍ a SPOŘENÍ PLUS. Nový úrok na SPOŘENÍ bude 1 % ročně. Nový úrok na SPOŘENÍ PLUS bude 1,5 % ročně. Snižujeme také úrok na SPOŘENÍ v EUR, a to na 0,9 % ročně.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: Když tím získáš i několik (když do toho spadne víkend nebo svátek) úročených dní navíc :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: no u plaťáku si neužiješ "chtěl bych si vložit na účet drobnou hotovost"
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: To ano. Ale je o poněkud zvláštní přenášet hotové peníze mezi bankami.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: Nelegální je pouze platba nad 350 000 Kč v jeden den u jednoho subjektu.
    Přenášet peníze mezi bankami si můžeš třeba po kamionech :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ANDY_WARHOL: To by museli furt doplňovat. Ono pár klientů vybere pod pár tisících a byli by na nule.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    pak tedy OK...
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Souhlas, že by ty limity mohly být větší (zejména, když nějvětší ochrana je, když ty peníze máš na spořícím účtě, takže je stejně zloděj karty nevyluxuje). Ale asi bych ti měl připomenout zákon o praní špinavých peněz - platba v hotovosti nad určitou částku je nelegální.
    A mimochodem mám napsáno - Celkový limit 150k. Plus je tam tlačítko Žádost o změnu celkového limitu, kde je možné ten Celkový limit navýšit na 500k. Podléhá to schválení banky. Spíše mě štve, že to jsou jen týdenní limity.
    KOC256: Při aktivaci karty zadáváš nejprve PIN a potom můžeš měnit limity. Na tu stránku se dostaneš vždy v rámci aktivace.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ANDY_WARHOL: A proč jsi je měnil? Já v obchodech platil rovnou v $, maximálně když byly potřeba drobné pod 1 $ (větší částky také vraceli v $), tak mi vrátili v rielech. I bankomat mi vydal $.
    Víc v balíku jsem si připadal, když jsem vybíral (pravda na přepážce) 600 000 Kč a pak je chtěl naládovat do vkladového bankomatu Air Bank. Bohužel denní limit vkladu byl jen 300 000 Kč, tak jsem tam musel přijít ještě další den :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PATRIKCHRZ: to si si musel pripadat hodne v baliku vid ? asi jako ja, kdyz sem vymenil 20 dolaru za kambodsky rialy :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    "Zajímavěji" vypadalo, když jsem vybíral z bankomatu Poštovní spořitelny 20000 Kč a on měl jen stokoruny. Musel jsem vybrat pětkrát po sobě :).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    STOURAL: No, vybral jsem si za tímto účelem bankomat uvnitř banky (Unicredit na Náměstí republiky) a nevzbudil jsem sebemenší pozornost, ono na první pohled není z větší vzdálenosti poznat.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PATRIKCHRZ: diky za odpoved, prislo mi to zajimave. myslel sem ze je v nem min penez
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam