• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PATRIKCHRZ: to si si musel pripadat hodne v baliku vid ? asi jako ja, kdyz sem vymenil 20 dolaru za kambodsky rialy :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    "Zajímavěji" vypadalo, když jsem vybíral z bankomatu Poštovní spořitelny 20000 Kč a on měl jen stokoruny. Musel jsem vybrat pětkrát po sobě :).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    STOURAL: No, vybral jsem si za tímto účelem bankomat uvnitř banky (Unicredit na Náměstí republiky) a nevzbudil jsem sebemenší pozornost, ono na první pohled není z větší vzdálenosti poznat.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PATRIKCHRZ: diky za odpoved, prislo mi to zajimave. myslel sem ze je v nem min penez
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    PATRIKCHRZ: To je "hodně" praktické. Ten druhý, třetí výběr byl (pravděpodobně) už v přímém přenosu ne? To je dost podezřelá situace, alespoň v dnešní době...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ANDY_WARHOL: Vybral jsem to z jednoho bankomatu třemi výběry po sobě. Bankomaty mají totiž technické omezení - jsou na jeden výběr schopné vydat maximálně 40 bankovek. A protože jsou obvykle maximálně plněny 2 tisícovkami, vydají na 1 výběr maximálně 80 tisíc korun. Samozřejmě je možné výběry neomezeně opakovat (pokud tomu nebrání banka, která vydala kartu), dokud buď nemáš potřebnou částku, nebo dokud nedojdou v bankomatu peníze. Běžně je v bankomatu více než milion korun.
    Samozřejmě je pak možné "přejít" a dojit jiný bankomat.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    ty default hodoty mi prijdou zbytecne vysoke... to je jako pro bezpecnost nechat pripadne ho zlodeje na defaultu vybrat 75 000 :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PATRIKCHRZ: chtel bych te videt, jak by ti bankomat dal miliardu
    ale rekni mi, to si asi nevybral z jednoho ne, to si jako obesel pet bankacu a vsechny je vybral nebo jak to probihalo ?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Jak už psali kolegové. Equa je slabý odvar, i kdyby ses zbláznil, nevybereš s ní z bankomatu 240 000 Kč, jako kdysi já :). Limity u mBank jdou totiž nastavit na bez koruny miliardu, u Equa max 75/150 tisíc.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    NELDE: Tak to mě moc nebere, protože v ČR se moc nevyskytuji. Tak to asi převedu pod GE. Díky.
    NELDE
    NELDE --- ---
    DARUMA: Nejširší síť bankomatů (vesměs na dobrých místech) a nejširší síť poboček. To je asi vše, v čem ji ostatní nepředběhli.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    DARUMA: napada me jedine v tom jak byt stolet za opicema :)
    jednu dobu meli pomerne vyhodne a lehce dostupne studetnske pujcky, ale to nemusi uz byt pravda
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Myslíte, že "akce" GE Génius Gratis vydrží? Žena má Českou Spořitelnu a přemýšlím, že bych ji vzal pod sebe. Je Česká Spořitelna v něčem výrazně lepší než ostatní banky?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: u mBank právě lze (díky tomu jsem platil i auto). Jinak problém nejen u žehliček, ale i bezkontaktních karet, kdy jdou transakce často právě offline na což si stěžuje spousta lidí.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Přiznám se, že nevím, že by to šlo nastavit do výše prostředků. A offline platby jsou problém u všech embosek - jak to jede žehličkou, tak se nějaké limity stejně ignorují. Pro mě je podstatná možnost nastavení limitů ručně (ne přes pracovníka banky) a zakázat MO/TO a omezit eshopy. Případně výběry z bankomatu, pokud nejsou výhodné (mám je zakázané u kreditky od té doby, co jsem ji strčil do bankomatu a vybral z ní omylem).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: nechci, ale s offline platbami u mBank (a patrně i u všech ostatních) je to možné.

Jde mi o maximální výši účtu v Equa je horní limit tuším 150k. V mBank si tam nastavím do výše prostředků.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Chceš říci, že debetní karta umožňuje jít na účtu do záporu? Žiju v tom, že online nákupy jsou zamítnuté, když není na účtě dost peněz.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: no nejde tam nastavit do výše účtu, takže až tak zcela na uživateli to není :-(
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak včera přišla karta od Equa. Nastavení limitů je zcela na uživateli - podobně jako mBank, jen není možné nastavit počet transakcí. Default je 75k pro výběry, 75k pro nákupy, 0 pro eshopy a 0 pro MO/TO. Je vidět, že Equa se hodně inspiruje (v dobrém) mBank.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    no mi ji nabizeli a teda nestudoval jsem to ale vypadala hodne slusne...
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Hezké. Škoda, že zrovna RB mám na blacklistu.
    Co ta Tesco kreditka zmíněná v komentářích - máte to někdo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam