• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    BUNDA: vybirat jednou a celou vyplatu, a kartu nepotrebuji
    TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    ROTTWEILER: to zni dobre, ale je to neco noveho ze? banka?
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    TEKLAC: Pokud je tvoje výplata vyšší než 10k Kč, tak můžeš zvážit Equa bank. Mají vedení účtu při 10k měsíčně zdarma a nabízí téměř neomzené výběry z bankomatu zdarma.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TEKLAC: a vybírat budeš jak často a z jakých bankomatů (které máš dostupné) to bude rozhodující :-)
    TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    KOC256: internet b nepotrebuji, jen vybrat vyplatu az prijde,
    jake jsou tam podminky poplatky?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TEKLAC:
    mBank, AIRBANK, ZUNO a spol zamitas rovnou?
    TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    Zdravim vas, poradite me na jeden dotaz?

jeste nemam zadnej bankovni ucet, a uvazuji nad Rajfkou, KB nebo CS
    bude me tam chodit jen vyplata, nepotrebuji zadne balicky a sluzby, jen vybrat kes a nic vic.
    Ktera banka je podle vas nejlevnejsi a ferovejsi?
    KAREN
    KAREN --- ---
    ADAM: VANEK: dik, jak prisly penize, tak to slo hned po netu)
    KAREN
    KAREN --- ---
    VANEK: bez tech 10 eur jakozto minimalniho vkladu to nemuzu zalozit.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAM: Pokud není potřeba mít extra podepsaný dodatek o online zakládání, na tom jsem dojel já, ale už je to pár let.
    KAREN: těch 10 tam musí být jen pro používání k placení; poslat ti můžou i na prázdný účet a naplní se to tím.
    ADAM
    ADAM --- ---
    imho eurokonto se založí online a ihned - to zkus.
    KAREN
    KAREN --- ---
    VANEK: jo, asi jo - akorat to potrebuju fakturovat idealne dneska a na standardnim uctu u fia nemam potrebne prostredky;) (temer ho nepouzivam a na tom "eurouctu" musi bejt 10 eur). btw. jak dlouho trva, nez mi vyridej online zadost o zalozeni toho eurokonta, netusis? je to fakt na pockani??
    PATRIKCHRZ: aaa diky za navigaci.) jde o cca 10k a i po odecteni poplatku to ve standardnim fiu vychazi lip nez v mbank
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ: No zalezi i na historii. Treba nezaplatil slozenku operatorovi a uz se veze...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KAREN: V internetovém bankovnictví v pravém horním rohu je ikona "kalkulačky". Když na ní klikneš, zjistíš aktuální kurzy. Mělo by vycházet o fous lépe, než mBank. Ale ve FIO zase platíš 25 Kč za příchozí europlatbu (pokud není ze Slovenska, tam je zdarma), v mBank (a Zuno) to máš zdarma.

O jaké částky se jedná? U větších částek (vlastně u jakýchkoliv částek, ale u malých je to zbytečný opruz) se ti vyplatí devizovky, jako např Easychange.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    BUNDA: A to já v krátké době hned dva lidi. Minimálně u jednoho to nechápu - vysokoškolský vyučující (teď nevím jestli je PhD, nebo co), slušný plat, žádné dluhy.
    VANEK
    VANEK --- ---
    KAREN: Kurs je v IB nebo myslím rovný ČSOB; to je myslím středně nevýhodné. Nedá se ten účet v EUR zřídit na počkání, ideálně online?
    KAREN
    KAREN --- ---
    nemam u fia jeste "euroucet" - je vyhodnejsi si nechat poslat eura na bezny fiokonto, nebo do mbank (vim, ze ma hrozny kurzy, ale netusim, jak je to s obyc. kontem u fia)?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: tak uvidíš. Ve svém okolí neznám nikoho kdo by požádal a nepochodil (byť s relativně nízkým limitem).
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KOC256: ja mam tu Billu protoze kdyz s ni aspon jednou mesicne zaplatim mam vedeni zdarma, ale vraci 3% z nakupu v Bile a1% z ostatnich, mne se to urcite vyplati protoze ji zas tak nepouzivam, ale pokud s ni nekdo bude platit hodne, tak je life asi lepsi...a nemam zvlast billa kartu, coz je dalsi bonus, funguje tak ta kreditka (akorat je celkem nehezka a obcas to vypada, ze jsem se spletla a chci platit Billa kartou v jinych obchodech:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam