• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    ANDY_WARHOL: U mBank to dělá cca 1,- na Euru. Tedy CZK 100, to je více, než obvyklý poplatek banky (pokud není zatížen procenty navíc).
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PATRIKCHRZ: rikal ze ma kartu od mbanky, ta ma vyber nad sto euro zdarma, blbej kurz to je pravda, ale bude to rozdil par kc v tomhle objemu a usetri cas, protoze si proste vybere v prvnim bankaci, co potka a nebude muset nikam chodit to menit
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Na 100 € udělá víc poplatek za výběr z bankomatu, než rozdíl v kurzu. Mrkni na stránky nějaké banky (ČSOB, ČS,..) na kurz valuty prodej. Pokud ta smenarna bude mít lepší kurz a nebude si k tomu účtovat poplatky, ber ji.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    100 e je pomerne prd, tam bude rozdil ani ne stovka, jestli ti to za to stoji kvuli tomu nekde litat, tak me by to za to nestalo a vybral bych to v bankaci....
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MRTVY_KENNY: v praze je arabaska smenarka prave ta v obchodaku, konkretne moje oblibena v tescu na narodce... takze bych se nejdriv mrknul kdo je za okynkem :)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    PATRIKCHRZ: FIO MasterCard Debit PayPas, bankomat CSOB.
    smenarna nejaka klasicka v obchodaku rekneme (v Ostrave mame leccos, ale araby ve smenarnach moc ne)

nepotrebuju to na halire, jde o to, jestli ma cenu resit smenarnu (v objemu do 100e), nebo ne (jeste mam kartu z mbank, ale tam tusim, ze smenarna je lepsi)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MRTVY_KENNY: Záleží co s čím budeš porovnávat - tedy jakou kartou z jakého bankomatu proti tomu jestli budeš měnit v dobré směnárně či v bance.
    V Praze jsou arabské směnárny se spreadem 15 haléřů i nižším, toho i s poplatkem za výběr z bankomatu dosáhneš jen stěží. Proti timu výměna € na přepážce banky může být velmi nevýhodná.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    pls na slovensko se vyplati smenit, nebo vybrat fio kartou?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Ale za kontokorent se platí ;), U FIO dokonce docela dost i při nečerpání :(
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PATRIKCHRZ: k tomu slouží kontokorent :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    AGNES_NITT: No já bych občas dal přednost raději provedení příkazu i za cenu, že se dostanu pod minimální zůstatek :), ale prostě takové jsou vlastnosti účtu. Prostě ber, nebo nech být.
    AGNES_NITT
    AGNES_NITT --- ---
    PATRIKCHRZ: Navíc je tam ta výhoda, že minimální zůstatek je blokovaný, takže není třeba to řešit ani hlídat. Ani po skončení se nepropadá do nenávratna, ale vrací se majiteli.
    TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    Dik vsem
    to vypada ze moje volba je Fio, je nejvic easy a bezpoplatku vsech sr...
    TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    NAVARA: bohuzel v dnesni dobe je to vzacne:) pokud makas ofiko
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Jo, taky mě ten minimální zůstatek u FIO vadí, prostě produkt bez vad na kráse není.
    S tou mBank jsem to tak myslel - bez splnění podmínek obratu zdarma nevybereš. Prostě 9 Kč není zdarma - u Air Bank, FIO a GE můžeš zdarma vybrat z jejich bankomatů, u FIO a GE i na přepážce.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    NAVARA: jo to se mi stalo parkrat, potreboval sem odeslat neco z uctu a neslo to, i kdyz penez bylo dost, ale byla to zahranicni platba (z fio euro uctu) a ja zapomel, ze krome tech 10 ti euro tam musim nechat 2 eura na poplatek...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ANDY_WARHOL: Pričemž mně tyhle minimální zůstatky dost vytáčí - musím si pamatovat a přepočítávat, kolik je skutečný aktuální zůstatek na účtu. Mnohem raději bych, kdyby si tu stovku strhli a případně mi jí vrátili při uzavření účtu...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PATRIKCHRZ: jedna podminka u fio preci jenom je, minimalni zustatek na uctu 100kc /10eur u eurovyho, ktery nemuzes vybrat
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: U té mBank to nemáš úplně přesně - můžeš vybírat z libovolného bankomatu i bez obratu na kartě. Jen za to platíš - 9,- za první tři každý měsíc, 30+ za čtvrtý a další.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TEKLAC: Výplata v hotovosti možná není?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam