• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Mě už se několikrát v zahraničí stalo, že jsem nezaplatil jednou kartou a jinou ano a to nejen v exotických zemích (Maroko, Dominikánská republika), ale před měsícem v Rakousku (na dvou místech, podzemní parkoviště a mýtnice, nebrali Visa, ale jen MasterCard).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PATRIKCHRZ: jj souhlas přesně tak to chodí v praxi :-)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    DARUMA: Tady se potvrzuje nutnost dodržovat základní pravidlo: S sebou minimálně dvě karty, různých bank a různých karetních asociací. Alespoň jedna embossovaná a ideálně alespoň jedna kreditní.
    Já s sebou beru na dovolenou obvykle nejméně 3 karty, 2 debetky, 1 kreditka.
    Jenže lidi jsou nepoučitelní. Dokud nezůstanou v zahraničí bez peněz, budou jezdit s jednou kartou. A značná část, které se to stane, tak začne nadávat své bance, vyhrožovat soudy o náhradu škody, atd. Pak "z trucu" účet zruší a založí jinde a na příští dovolenou opět pojede s jednou kartou jedné banky, přesvědčeni, že už se jim to nemůže stát.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DARUMA: jde i o cash advance?
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    PATRIKCHRZ: Prý se jedná o dočasné opatření, ale co bude s klienty, kteří jsou tam a nevzali si dost cash?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VANEK: klienti to mají jako zprávu v internetovém bankovnictví. Pro jistotu jsem si to nechal potvrdit i na infochatu.
    VANEK
    VANEK --- ---
    PATRIKCHRZ: Zdroj?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    S kartami GE nevyberete z bankomatu v některých exotičtějších zemích
    S kartou od GE nevyberete z bankomatu v některých zemích - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/aktuality/s-kartou-od-ge-nevyberete-z-bankomatu-v-nekterych-zemich/
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    GE připravuje celkem razantní změnu poplátkové politiky http://www.mesec.cz/aktuality/ge-chysta-razantni-zmenu-v-sazebniku-rozsiri-ucty-zdarma/
    A to překvapivě pozitivní pro klienty.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ANDY_WARHOL:
    teď jsem se s tím setkal v Polsce... při platbě PHM tam vyskocila moznost bud v PLN nebo v EUR... nez jsem vubec zareagoval tak obsluha "za me" odklikla (asi nastesti) PLN :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    PATRIKCHRZ: aha, ja myslela, jak desne prohlasovali, ze zakon menit nebudou :)
    AGNES_NITT
    AGNES_NITT --- ---
    HARALD: Genius Gratis je bez poplatků nějakého cca 1,5 roku od založení a žádné změny se nechystají. Můžete být v klidu. :) Jinak každá změna se oznamuje dva měsíce předem, takže kdo čte zprávy z banky, tak je v klidu o to víc.

DARUMA: Co se týče poplatků za změnu PINu, tak v bankomatu GEMB to máš bez poplatků, platí se jen za manipulaci s cizím bankomatem (změna PINu, dotaz na zůstatek, výběr atp.)
    HARALD
    HARALD --- ---
    DARUMA: Měl jsem u RB účet, který měl v názvu "zdarma" - něco jako eKonto Zdarma. A začali mi za něj účtovat 250 korun měsíčně. Zavolal jsem na zákaznickou linku a prý je hamba nefackuje.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Pan platí kartou, chce pan placic w zlotówkach czy w koronach?
    http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2013060903
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Dneska jsem si poprvé pořádně prošel smlouvu k účtu od GE Genius Gratis a našel jsem 3 zpoplatněné služby: změna PINu, peněžní vklad na účet třetí osobou, výběr z cizího bankomatu. :-) Nu, ale pořád to jde ne? Smlouva je na dobu neurčitou, či-li by to mohlo vydržet.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Ano, zákon se změnil a daňový trik se zaokrouhlováním již není možné využít a to už od začátku roku.
    Navíc má Zuno i nízké úroky. Více nabízí Equa a Air Bank (1,6 %) a Wüstenrot (1,8 % pro staré klienty a 1,5 % pro nové). Wüstenrot má navíc bonus za fixaci 0,1 až 0,4 % s možností ji bez sankce zrušit.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TOMINO_I: nevim o tom, ze by se zakon zmenil a tim, ze dost vyrazne klesly uroky, tak naopak tam imho budes moct mit i vic a nebudes platit zadny dane, ale funguje to jen na sporeni, na sporeni plus ne, tam se uroci mesicne
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    Zdravim, chci se zeptat, jak je to ted s placenim dane na ZUNO uctu? Bylo, ze pokud je na sporeni castka kolem 127tis.Kc, tak se z toho odvadela mensi dan. Ted je to asi jinak, ze?
    Diky za odpoved.
    S474N
    S474N --- ---
    TOOMIX: a co to pojmout tak, ze to rovnou vypovis a zaridis si nejaky normalni ucet?
    ADAM
    ADAM --- ---
    u čs se dřív vše dávalo na domovskou pobočku. dnes už je uplně jedno, na kterou pobočku přijdeš, vyřídíš všude všechno.

mě od nich nedávno karta dorazila. na 99% mi dorazila poštou domů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam