• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    S474N
    S474N --- ---
    VANEK: chapu, to je tak, kdyz nekdo neumi domyslet nasledky a proto placa zamerne nesmysly...
    VANEK
    VANEK --- ---
    S474N: O tom žádná, ale někteří lidé taky nosí k pásku ještě šle, aby předcházeli problémům. Tohle je jistě užitečná rada, ale imho už dost za hranicí nerd zone.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    nejlepsi je mit v zubu jedovou kapsli, a kdyz je nejaky problem tak zkousnout....
    S474N
    S474N --- ---
    PATRIKCHRZ: jo jinak uplne idealni vararianta jsou tri pasy. Jeden doma u te spolehlive osoby, co ti ho muze obratem poslat. Pro priklad neni kam daleko chodit, viz ti Cesi, co cekali, nez jim vyslanestvi vystavi duplikaty a mohli zmizet. Takto by vytahli druhej pas nebo si nechali poslat ten treti.
    S474N
    S474N --- ---
    PATRIKCHRZ: idealne s prekrytem poloviny doby.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: kdybys měl VODAFONE a aktivovaný Vodafone park, tak tam máš archiv všech SMS, co jsi kdy poslal a dostal. Já takto jednou řešil potvrzení transakce v IB, když jsem si mobil zapomněl doma.

S474N: přiznám se nemám a asi nedělám dobře, možná to přehodnotím :)
    S474N
    S474N --- ---
    PATRIKCHRZ: a mas vydane dva pasy? Ja osobne to doporucuji vsem!

VANEK: pomerne trapny komentar. Nekteri lide se holt problemum snazi predchazet, nez aby je potom resili. Bud si jist, ze to vyjde levneji (a nemusi se jednat pouze o financni stranku veci).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Jak AXA mela totalne nesmyslne internetove bankovnictvi tak stejne ma nesmyslne hlaseni a sledovani skody...

1/ Jako jmeno i heslo poslali v SMS, kterou jednoduse jsem smazal. Proc? Normalni a standardni je mail, alespon pro jmeno pokud by nechteli posilat heslo...

2/ Znovu zaslani jmena a hesla lze jen pres operatora! Jako jsme v praveku?

3/ Operator mi znovu poslal jmeno a heslo... Ale proc mi poslal heslo ktere nefunguje a jiz jsem ho pri prihlasovani zmenil?

4/ Do telefonu mi operatorka rekla, ze mi chybi nahrat ridicak... OK. Ale na webu o tom neni ani zminka... je tam jen napsano ze cekaji na dokumenty... Ty jsem (az na ridicak) poslal na mail... ale ten system o tom neinformuje. Takze jsem si prvne myslel ze jen to nezpracovali...

5/ to ze na neco cekaji si peclive taji a dva mesice se neobtezovali me o tom informovat. Jako jsou to fakt kkti...

Nebo jsem na bankovni instituci tak prisny a ty púrocesy maji nastavene dokonale a jen ja jsem je nepochopil?
    VANEK
    VANEK --- ---
    Jestli vono neni nejbezpecnejsi nevychazet z domu...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ...a to při odjezdu mimo Evropu ještě nechávám jednu kartu u důvěryhodné osoby v ČR, aby mi ji mohla v případě nouze poslat nějakou rychlou kurýrní službou.
    YNZA
    YNZA --- ---
    tak hlavně že tahaj kartu billa tesco baťa atd :D
    AGNES_NITT
    AGNES_NITT --- ---
    Přece u sebe nebudou nosit padesát karet! Stačí jim jedna a na všechno. Tohle poslouchám dnes a denně a lidem to stejně nevysvětlíš. :D
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Mě už se několikrát v zahraničí stalo, že jsem nezaplatil jednou kartou a jinou ano a to nejen v exotických zemích (Maroko, Dominikánská republika), ale před měsícem v Rakousku (na dvou místech, podzemní parkoviště a mýtnice, nebrali Visa, ale jen MasterCard).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PATRIKCHRZ: jj souhlas přesně tak to chodí v praxi :-)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    DARUMA: Tady se potvrzuje nutnost dodržovat základní pravidlo: S sebou minimálně dvě karty, různých bank a různých karetních asociací. Alespoň jedna embossovaná a ideálně alespoň jedna kreditní.
    Já s sebou beru na dovolenou obvykle nejméně 3 karty, 2 debetky, 1 kreditka.
    Jenže lidi jsou nepoučitelní. Dokud nezůstanou v zahraničí bez peněz, budou jezdit s jednou kartou. A značná část, které se to stane, tak začne nadávat své bance, vyhrožovat soudy o náhradu škody, atd. Pak "z trucu" účet zruší a založí jinde a na příští dovolenou opět pojede s jednou kartou jedné banky, přesvědčeni, že už se jim to nemůže stát.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DARUMA: jde i o cash advance?
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    PATRIKCHRZ: Prý se jedná o dočasné opatření, ale co bude s klienty, kteří jsou tam a nevzali si dost cash?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VANEK: klienti to mají jako zprávu v internetovém bankovnictví. Pro jistotu jsem si to nechal potvrdit i na infochatu.
    VANEK
    VANEK --- ---
    PATRIKCHRZ: Zdroj?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    S kartami GE nevyberete z bankomatu v některých exotičtějších zemích
    S kartou od GE nevyberete z bankomatu v některých zemích - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/aktuality/s-kartou-od-ge-nevyberete-z-bankomatu-v-nekterych-zemich/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam