• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MAKOSHARK: Asi před 2 lety jsem si všiml, že je mění směnárna v ulici na Poříčí, měl bych mít doma vizitku, chceš kontakt?
    NELDE
    NELDE --- ---
    MAKOSHARK: Jedině nějaká větší banka, ale počítej s nevýhodným kurzem. Skoro bych si je nechal, SGD jde nahoru.
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    Nevíte, jestli mi někde v Praze rozmění Singapurské dolary (mám SGD, chci CZK)?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAMM: u KB bych tomu věřil bez pochyb a to i bez neveřejných informací :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    je to jen SW :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Kdybych to neviděl, tak tomu neuvěřím a možná bych tomu nevěřil ani tak, ale KB to potvrdila. Sledujte a žasněte!

Komerční bance unikla data o klientech Penzijní společnosti - Český rozhlas - Zprávy | ověřené a aktuální informace
    http://www.rozhlas.cz/zpravy/politika/_zprava/1238023
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    wustenrot> Změna úrokové sazby u spořicích účtů od 15.9.2013
    1.0%
    TRAGIKOMIX
    TRAGIKOMIX --- ---
    TRAGIKOMIX: Okie tak jsem to nasel: Karty - Detail Karty
    TRAGIKOMIX
    TRAGIKOMIX --- ---
    PATRIKCHRZ: Zdravim,
    Cituji: "FIO: Za každé 4000 Kč utracené kartou je 1 výběr z cizího bankomatu v ČR zdarma. Nemusí být uskutečněn ve stejném měsíci, je možné si je "spořit" až do počtu 5 ks a neomezeně převádět do dalších měsíců."

Lze nekde pres internetove bankovnictvi ve FIO zjistit aktualni pocet vyberu zdarma? Neco jako ma mBank.

Diky predem
    NELDE
    NELDE --- ---
    SPAM: Možná ti to přijde mimo, ale pokud se jedná o 20K ročně, tak bych investoval do zdraví a vzdělání dítěte
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SPAM: On je problém dnes rozhodnout o vhodném produktu na 20 let dopředu. Chtělo by to uvést více údajů, např. tvůj sklon k riziku, další situace rodiny, atd.

U většiny rodin vyjde nejvýhodněji něco, co bych nazval "vlastní banka". Vycházím z toho, že běžné rodiny mají nějaký ten dluh - od hypotéky, přes různé půjčky, kreditní karty, kontokorenty. A je výhodnější, pokud rodič volné peníze použije na splácení těchto dluhů, než platit i 2 ciferný úrok a zároveň dítěti spořit se zhodnocením lehce kladným. Takže založit si notýse, tak poctivě připisovat dítěti "vklady" a počítat úroky a peníze použít na úhradu dluhů. Až se tyto zaplatí, tak posílat na nějaký spořicí účet o to víc, aby dítě v plánovaném věku dostalo to, co bylo plánováno.

Rozhodně nedoporučuji uzavírat produkty na jméno dítěte. Peníze vloženy na takový produkt jsou jednou pro vždy jeho a ty nad nimi nemáš právní kontrolu. Sice je můžeš vybrat, ale dítě ty peníze může kdykoliv později vyžadouvat soudně a pár takových soudů už proběhlo a děti vyhrály.

Pak je to o výběru konkrétního produktu - aktuálně je to těžké, já mám extrémní averzi vůči riziku, takže investování nedoporučím, jiní zde budou jiného názoru. Asi bych volil kombinaci spořicího účtu s občasným vybráním a uzavřením termínovaného vkladu, i když aktuálně jsou sazby skutečně mizerné. Aktuálně je vhodným produktem asi vklad s roční výpovědní lhůtou a úrokem 2,85 % u Evropsko-ruské banky a poplatkem za předčasný výběr 0,5 %.
    SPAM
    SPAM --- ---
    NELDE: ročně počítám cca 20k.
    NELDE
    NELDE --- ---
    SPAM: A kolik přibližně chceš spořit/naspořit?

A jaké riziko jsi ochoten zkousnout?

Asi bych šel do hypotéky - teď jsou dole jak ceny bytů tak úroky. Při 20 letech a nájemníkovi to může být hodně zajímavé. Navíc pro ditě je často vlastní byt to co chtějí
    SPAM
    SPAM --- ---
    Můžu poprosit o doporučení aktuálně ale i výhledově nejvýhodnějšího produktu pro spoření pro dítě od narození na cca 20 let? Díky.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MRMNK: Doporučuji si sjednat více rámcových smluv (kromě Fortissima to dělají všechny devizovky zdarma) a konkrétní platbu pak řešit dle nabídnutého kurzu.
    Já mám smlouvu s Akcentou, Easychange a Fortissimem.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    aha, ja jsem nevedel o devizovkach, to vypada jako celkem dobry reseni
    diky
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Těžko ti někdo smění výhodněji, než devizovky: http://trhy.mesec.cz/.../prisnejsi-podminky-procistily-trh-devizovych-spolecnosti-nektere-neprezily/

Můžeš peníze z Francie poslat na jejich účet přímo (je potřeba ale správně vyplnit variabilní symbol, aby poznali, že je to platba pro tebe, protože devizovky (kromě Citfin) používají sběrné účty pro všechny svoje klienty dohromady), nebo si je nechat poslat do Fio a odtud do devizovky. Některé mají účet i u Fio (Easychange, Akcenta), další alespoň na Slovensku (Fortissimo), kam je možné peníze z Fio poslat bez poplatku.
    Na kurzu se dohodneš před platbou.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    poradi nekdo jak s co nejmensi ztratou poslat penize z francie do cech a zaroven (i klidne postupne u nezavislych instituci) je smenit z EUR na CZK? ...

posilani by se dalo vyresit u fio banky kde by transakce stala 25kc, ale nevim jak to co nejlevneji smenit na czk ... vsude si dost berou, slo by o vetsi castku takze uz i maly rozdil hraje roli
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ:
    to ale prece neni reseni? O tom to vubec neni!

Rano jsem tam nahral posledni dokument a behem dne najednou byli schopni vyridit likvidaci, vyresit platbu a uzavrit pripad... ted jeste cekam jak dlouho jim bude trvat nez ty penize OPRAVDU poslou... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam